Oprava a údržba vozu Škoda Felicia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Re: Nastavení sklonu světlometů
Tak sem se na to dival. A ...... je to v * nechodi cely ten valecek a vytahnout de tezce ale vrati se do puvodni polohy jako by tam byl podtlak :-( Asi bude treba vymena ted to asi jenom nejak podlozim at mi to nesviti pod auto ale vymena me nemine. Kdyz se to kupuje nove tak to je cele i z hadicema nebo je to jen to udelatko co je ve svetle ? Je vymena moc slozita. Sice rad do vseho rypu ale nekdy mit predem informace je k nezaplaceni :) -
« Re: Pozor na tlumiče
Tak, tak, ja som menil tlmice pred rokom a uz boli tie misky dost skorodovane. Teraz opäť ako nove. A este sa pridam, pozrite si aj manzety na poloosiach, ked som zdvihol auto na hever, tak som sa nestacil cudovat, obidve boli roztrhnute. Predsa je to len guma a ta sa casom unavi. Holt, uz to ma pomaly 7 rokov. -
« Re: Nastavení sklonu světlometů
Diky moc Mrknu na to. Technickou mam az za rok tak kdyby to nefungovalo zkusim to nastavit aby svitil normalne a ne pod auto :)Hlavne ze jsem aspon trochu v obraze jak na to :)
Jeste jsem se jednou chtel informovat chytrych. Muzemit vliv umisteni repro (silnejsich(silnejsi magnet)) nad LPG nadrz ? -
"-- skrytý --" 11.09.01 08:22
« Nastavení sklonu světlometů
Už jsem to našel v rubrice Favorit. Autorem postupu je Lu:
Zjisti nejdříve, zda máš uniklou kapalinu z regulačního mechanismu. Pokud ano, musíš celou regulaci vyměnit. Regul. mech. je ve světlometu zasunutý na bajonetu (pootočíš a vysuneš ven). Když to budeš mít venku, toč regulátorem a koukej, jestli z mech. u světla vyjíždí čep. Jestliže ano a světla se přesto nepohybují, je potřeba ten čep nečím prodloužit (o pár mm). Takhle jsem to měl já, vyhodili mě z technické a v servisu mi řekli "jedině vyměnit", což mi nedalo a kuchnul jsem to. Na čepy jsem navlékl takové trubičky a vše bylo OK.
-
« Pozor na tlumiče
Přátele,zkontrolujte si stav tlumičů. Já mám Feldu Combi 1,6, r.v. XII.95, a v sobotu se mi v důsledku koroze utrhl na předním tlumiči spodní doraz pružiny (taková miska co v ní sedí pružina). Tlumič potom vybočí do strany a opře se o pneumatiku. Auto je tak prakticky nepojízdné, nebo se dá dojet do servisu jen za cenu zničení pneumatiky. Ale co je horší, kdyby k tomu došlo na mokru, nebo kluzkém povrchu, tak hrozí nebezpečí náhlého smyku. Vím ještě o třech známých, kterým se stalo to samé, takže nejde o ojedinělou věc. Hrozí to i na tlumičích zadních. Všechna auta o kterých vím byla stará asi 5-6 let. -
« Re: Pukanie + spotreba
Myslim ze pri prudkem ubrani plynu je to normalni.
Protoze regulovana soustava motoru ma urcite dopravni zpozdeni, nelze nastavit elektroniku tak, ze bude na vsechny prudke zmeny reagovat okamzite. Spise by to vedlo k nestabilite rizeni motoru. -
Diamant 07.09.01 06:33
« Pukanie + spotreba
Ja mám Felku Combi 1,3/50 a to pukanie sa už objavilo aj u mňa. Viac ma však hnevá vŕzganie gumeného tesnenia piatych dverí. Hrozné. Už som ho aj ošetril Ale inak spokojnosť. Čo sa týka PP, tak na voľnobeh mám spotrebu 0,9 l/h. Pri prudšom ubratí plynu idem za 0,0 asi do 1500-2000 otáčok. Neviem to určiť presne, lebo PP má nejaké spozdenie a tá hranica sa tiež sama nejako mení podľa okolností. Najviac ma však štve, že pri prudšom ubratí plynu sa ešte chvíľu stále vstrekuje a až potom je to za 0,0. Ale to robia len MPI. -
« Dotaz Fel. Combi 98 LPG
Zdravim vsechny. Jsem cerstvym majitelem Feliny kombi. A mam par dotazku pro vice zkusenejsi nez ja :)) Prvni dotaz je ohledne ovladani prednich svetel mam leve svetlo zasekle smerem dolu v noci je to hnus s tim jezdit da se to nejak samodomo opravit (nebo aspon zvednou do technicke?) a nebo je treba neco vymeni a co a jak je to narocne ? Dale by me zajimaly zkusenosti z provozem na LPG: ceho se vyvarovat na co si dat potor a tak podobne jak je to z prohlidkama a opravama LPG a jeste jestli je normalni za na LPG mi volnoveh toci cca o 200 otacek min nez benzin mam tam klimu a po zapnutim mam problem ze chcipanim. A jeste jeden dotaz ohledne LPG VS Audio. Chtel bych si do predni casti plata umistit bas. repro. ALe nemam jistotu jestli magneticke pole repro nebude poskozovat nebo narusovat nejaky magneticky spinac nad nadrzi? Chtel bych je vlastne umistit nad tu nadrz. Predem diky za vsechny rady i nazory. Tee -
« Re: vrzani dveri
Trumf to neni, ale to je asi fuk. Diky za Tvuj prispevek, usetril jsi me sundavani plastu a bezpecnostnich pasu. Ta kovova spona me nenapadla. Omrknu to. Ja mam 1,9 D a protoze v praci jezdim s 1,3, ktery ma mnohem vic najeto a nic tam nepraska, mel jsem za to, ze to lupani je zpusobeno tim, ze moje auto (tedy hlavne predek) je mnohem tezsi a pri najeti na vlnu ci sparu se kastle vice "zkrouti", coz se projevi i na plastech v interieru. Ted ale nevim, kdyz rikas, ze to same mas u Trumfu (tedy u 1,3 pokud se nepletu). Samozrejme to neni zadna vazna zavada, ale je to opravdu neprijemne. Vim, ze jsem si nekoupil mercedes, ale skutecnost, ze ty pazvuky zacali okamzite pote, co jsem auto koupil, me zklamala. O plastovem krouzku v uchytu zamku radsi ani nepisu... No, pokud bys kapnul na to, proc to vedle hlavy praska, dej prosim vedet. -
« Re: vrzani dveri
Je to TRUMF?? Mam to same. Jiz jsem mel sundane vsechny plsty a bezp. pasy a dela to i pri otevrenych dverich. Podeziram tu stresni gumu osazenou pomoci kovovejch spon do kastle prave v miste u tve hlavy (jedna je). Jiak pri spravnem usazeni dveri mi cvaka ten plastovy krouzek na uchtu zamku, po mirnem "zkrizeni dveri" ztichne. To nemluvim vubec o tesnicich gumach ve dverich. ...