Oprava a údržba vozu Škoda Felicia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
Diamant 18.09.01 21:47
« Re: Nastavení sklonu světlometů
Teoreticky by to mohlo ist opravit. Najst bublinku a injekcnou striekackou s ihlou postupne vysavat a dodat lieh (alebo okenu). Potom dierku zalepit. Aspon tak som to chcel kedysi na Favorite opravit ja. Ale potom som ho predal. Tak som sa k realizacii nedostal. Ale verim, ze ak by sa to po..... na Fabii, tak by to stalo vdaka servu omnoho viac. -
Kedysi, ked sa mi to posralo na Favorite, tak som nasiel niekde kontakt na chlapika, co to opravoval (v Ziline). Tak som mu to doniesol a on mi to za dve stovky opravil. Ale potom sa to posralo na kamaratovom Favorite, tak som mu to tiez chcel dat opravit, ale uz tam bohuzial nebyval a nevedeli mi ani povedat, kde sa prestahoval. Takze opravit sa to urcite da, len neviem ako, nebol som totizto pritom. Ale zatial na Felde bez poruchy a klepem na drevo...je to mozno tym ako casto sa to vyuziva. Ja tym otacam len na STK.... :-) -
No, zrovínka včera jsem celou tu hydrauliku naklápění světlometů měnil. Skutečně, nejde to opravit. Vada vznikne někde netěsností hadiček u napojení k pístkům a to vlivem času: mráz a teplo. Celý komplet stojí kolem 1200 kč - což je pěkná pálka, ale co se dá dělat, je to podmínka k technické. Jinak demontování je rychlé a snadné, prostě se sejme kryt pod volantem(abysme k tomu mohli rukou) - tam je jenom jeden šroubek, šroubovákem, nebo nějakou pákou se vyjme kolečko - obladač pístku, přestříhnou se hadičky a vše vyndá. vč. pístků od světlometů. Instalace je daleko horší, ale i to se dá zvládnout, rozhodně není tčeba kvůli tomu jezdit do servizu, už tak je to pěkná pálka. Pak ještě můžete nastavit počáteční sklon světlometů vymezovacím šroubkem na pístku u světlometu a můžete si hrát.
A zároveň bych měl otázku do M.C. Mám Felicii Diesela a zajímalo by mě jestli někdo máte zkušenosti s výměnou vstřikovačů a po kolika kilometrech jste je měnili a jak jste poznali, že je třeba je měnit. taktéž žhavící svíčky a jejich ceny ... Poradí mi někdo ?? -
Diamant 15.09.01 23:12
« Prehliadka na 60.000
Tak ju mám za sebou. Felicia má 3,5 roka a okrem bežných vecí mi menili obidve manžety homokynetických kĺbov (1 už roztrhnutá), palivový filter, zadný brzdový valček a tesnenie pod sacím potrubím (falošný vzduch spôsoboval nepravidelný chod motora. Teraz chodí ako nová. Som veľmi spokojný. -
Opravdu to nejde opravit. Včetně mě znám několik lidí, kteří se o to pokoušeli, ale nikomu se to nepodařilo tak, aby to bylo k něčemu. Musí se koupit komplet. Montáž se dá zvládnout svépomocí, ale nějaký čas to zabere(asi tak jedno odpoledne) M.j. se musí zcela vyndat přístrojový štít. -
« Re: Pozor na tlumiče
Jo, jo je vidět, že kvalita originálních náhradních dílů je čím dál tím lepší. Na starém Favoritovi r.v.89 jsem měl tlumiče "P" 9 let/90 tis (preventivně jsem je vyměnil), "Z" tam jsou do dneška 12,5 roku/125 tis. Jinak jsem si na své Feldě 12/96 45 tis. také všiml, že misky na předních tlumičích korodují. Ale až přijde jejich čas, tak s díky odmítnu orig. ND a raději sáhnu po HPčkách v produkčním provedení se sériovými pružinami. -
Kamose s Favoritem pred casem taky vyhodili z technicky kvuli naklapeni svetel. Za novy mechanismus je penez jak za kozu, ale neryskoval bych nejakou provizorni upravu. Nevim zda to kontroluji vzdycky. Mozna zalezi pouze na tom technikovi jak se v aute bude stourat. -
Tak sem se na to dival. A ...... je to v * nechodi cely ten valecek a vytahnout de tezce ale vrati se do puvodni polohy jako by tam byl podtlak :-( Asi bude treba vymena ted to asi jenom nejak podlozim at mi to nesviti pod auto ale vymena me nemine. Kdyz se to kupuje nove tak to je cele i z hadicema nebo je to jen to udelatko co je ve svetle ? Je vymena moc slozita. Sice rad do vseho rypu ale nekdy mit predem informace je k nezaplaceni :) -
« Re: Pozor na tlumiče
Tak, tak, ja som menil tlmice pred rokom a uz boli tie misky dost skorodovane. Teraz opäť ako nove. A este sa pridam, pozrite si aj manzety na poloosiach, ked som zdvihol auto na hever, tak som sa nestacil cudovat, obidve boli roztrhnute. Predsa je to len guma a ta sa casom unavi. Holt, uz to ma pomaly 7 rokov. -
Diky moc Mrknu na to. Technickou mam az za rok tak kdyby to nefungovalo zkusim to nastavit aby svitil normalne a ne pod auto :)Hlavne ze jsem aspon trochu v obraze jak na to :)
Jeste jsem se jednou chtel informovat chytrych. Muzemit vliv umisteni repro (silnejsich(silnejsi magnet)) nad LPG nadrz ? -
"-- skrytý --" 11.09.01 08:22
« Nastavení sklonu světlometů
Už jsem to našel v rubrice Favorit. Autorem postupu je Lu:
Zjisti nejdříve, zda máš uniklou kapalinu z regulačního mechanismu. Pokud ano, musíš celou regulaci vyměnit. Regul. mech. je ve světlometu zasunutý na bajonetu (pootočíš a vysuneš ven). Když to budeš mít venku, toč regulátorem a koukej, jestli z mech. u světla vyjíždí čep. Jestliže ano a světla se přesto nepohybují, je potřeba ten čep nečím prodloužit (o pár mm). Takhle jsem to měl já, vyhodili mě z technické a v servisu mi řekli "jedině vyměnit", což mi nedalo a kuchnul jsem to. Na čepy jsem navlékl takové trubičky a vše bylo OK.
-
« Pozor na tlumiče
Přátele,zkontrolujte si stav tlumičů. Já mám Feldu Combi 1,6, r.v. XII.95, a v sobotu se mi v důsledku koroze utrhl na předním tlumiči spodní doraz pružiny (taková miska co v ní sedí pružina). Tlumič potom vybočí do strany a opře se o pneumatiku. Auto je tak prakticky nepojízdné, nebo se dá dojet do servisu jen za cenu zničení pneumatiky. Ale co je horší, kdyby k tomu došlo na mokru, nebo kluzkém povrchu, tak hrozí nebezpečí náhlého smyku. Vím ještě o třech známých, kterým se stalo to samé, takže nejde o ojedinělou věc. Hrozí to i na tlumičích zadních. Všechna auta o kterých vím byla stará asi 5-6 let.