Oprava a údržba vozu Škoda Felicia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
Diamant 01.10.01 21:13
« Re: bezduvodne klapani X rele (omluva za diakritiku)
Nejaký zlý kontakt. Odporúčam odklopiť poistkový panel a pri zapnutých svetlách kývať prívodnými vodičmi. Ak sa chyba nenájde v poistkovej skrinke tak ešte by prichádzalo do úvahy vedenie od spínacej skrinky. Ale je to kontaktová záležitosť na 95%. -
« bezduvodne klapani X rele (omluva za diakritiku)
Zdravím
Nesetkal jste se nekdo s jevem kdy bezduvodne prepíná X relé (je z nej slyset klapání). Nejcasteji se tomu deje pri prerazování na vyssí rychlostní stupen, nebo pri jizde na neutrál z kopce. blby je ze je napojeno na hlavní svetla, které pri tom pekne poblikávají. Rele je v poradku (zkou.eno jine).
díky za kazdy napad.
-
« bezd.vodné klapání X relé
Zdravím
Nesetkal jste se nekdo s jevem kdy bezd.vodne p.epíná X relé (je z n.j sly.et klapání). Nej.ast.ji se tomu d.je p.i p.e.azování na vy..í rychlostní stupen, nebo p.i jizd. na neutrál z kopce. blby je .e je napojeno na hlavní sv.tla, které p.i tom p.kn. poblikávají.
díky za ka.dý napad -
« Re: Startovani.
Mám takovou chytrou knihu a tam píšou, že když je problém se startováním MPi-ček, tak se má odpojit baterie asi na hoďku, tím se smažou nastavení řídící jednotky a po připojení baterie nastartovat bez plynu a nechat asi 5 minut běžet, aby se znovu nastavily ty hodnoty v řídící jednotce... ale nevím, ještě jsem to nepotřeboval vyzkoušet. -
« Startovani.
Mam otazku na chytre. Nekdy se mi stane ze mi felina 50kw MPi nechce naskocit respektive startuje dlouho a po naskoceni jako by nechtelo vyjet servo plynu. kdyz ho potom lehce proslapnu tak uz je to OK. Stava se to talk jednou z 10 startu a neky i casteji. Ma na tohle nekdo recept ? -
« Re: Palubka - Tachometr - Chybka?
Hehe, standardna chybka. On ten bowden je na takych zapadkach a tie dost blbo drzia. Takze zase si tu palubovku rozober, uz nemusis oddelovat ten cierny diel len nahmataj zozadu bowden a narvi ho na tacho. Potom palubovku opatrne zasun a mas to. -
« Palubka - Tachometr - Chybka?
Zdravíčko pánové, a tož jsem si v sobotu vyměnil žárovečky na přístrojovce, měl jsem spálenou žárovku v kontrolce tlumených světel a osvětlení otáčkoměru. Vyhození pal. štítu, odepnuti černýho dílu od budíku..všechno to proběhlo v pohodě, akorát jsem neměl shozenej volant. No, v pohodě to bylo do doby než jsem se rozjel, protože mi sice palubka svítí jak kolotoč večer, jenže mi pro změnu nejde tachometr, přitom, jak jsem vydělával tu desku s budíkama, necitíl jsem v ní žádný odpor, že by se musel ten tachometr nějak rozpojit, myslel jsem, že se prostě na konec bovdenu zase jenom nasadí, ale stejně jsem to při nasazování nemohl moc zkontrolovat. Pánové, prosím poraďte, co jse posral??? Díky
Kokolda -
« Re: Nastavení sklonu světlometů
Jsem jedním z těch prý několika málo šťastlivců, kterým se podařilo opravit naklápění světel u Feldy. Radost však netrvala dlouho, protože po třech měsících od opravy jednoho mě přestalo fungovat naklápění u druhého světla a to už jsem opravdu nevydržel a celé ovládání letělo do ... popelnice. Jedinou komplikací je protahování těch kompletních pístků přes průchodku z kabiny do kufru, dál už následuje pouze radost z příjemné práce na svém majetku.