Oprava a údržba vozu Škoda Felicia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Re: Planek Elekroinstalece
No, nevím jak plánek elektroinstalace, ale v autopotřebách můžeš sehnat knihu Felicia - jak na to a tam je toho mnoho popsano, a nebo koupit něco jiného.
Prosba: Levé přední světlo mi svítí moc doleva, nevíte náhodou někdo, jak se reguluje natočení světla v horizontální poloze tj. vlevo a vpravo ?? -
« Planek Elekroinstalece
Zdar,
mám malou prosbu. Muj kolega si koupil Felicii 1995 a nema k tomu zadnou knizku, ci dokumentaci.
Ma prosba je tato: Planek elekroinstalace komplet, nebo planek na cidla v motorovem prostoru, cidlo na teplotu.
Pokud by bylo mozno nascanovane, nebo popr. poslak kopii postou na dobirku.
Dekuji mnohokrate.
Johan
Kontakt: madjohan@wo.cz -
"-- skrytý --" 04.10.01 12:57
« Re: oprava
Felda combi 1.9D - ja mam take zkusenosti, ze oprav neni mnoho, ba naopak spise si je vymýąlím a auto "ladím", abych neco nezanedbal. Najeto ma 120 000 km a v podstate nic vazneho - oba vymenene cepy na predni poloose [holt je to tezky diesel a ta Praha!], 2x vymena prachovky na poloose, vymenene 2 silentbloky prevodovky, vymena vyfukoveho potrubi a tlumice, vymena rozvodoveho remene, oprava zatekani pres 5. dvere, druhe pneu. Ted mne cekaji predni tlumice. To je vse. Polosyntetickej olej menim po 10 000 km, mam i rozbor opotrebeni a znecisteni oleje - opravdu to bohate staci. Naklady nejsou velke. I zejmena proto, ze ZNACKOVA opravna je na kazdem rohu, prace v takovem servisu je mnohem levnejsi [levnejsi ma pouze LADA a DAEWOO - muzu dokazat] a dily jsou povetsinou levnejsi, nez u konkurence.
Tak, a ted mi UBL rekni tvou zkusenost s jinym automobilem. Ja ti mohu dolozit i presne ceny, datumy a pocet kilometru, kdy jsem co menil - vse si eviduji. Pak muzeme vypocist naklad oprav na 1 km. A na 95% se vsadim, ze u Feldy bude servis levnejsi a mozna i tech zavad bude mene. Jsem zvedav, co muzes dolozit Ty. Nebudou to jenom kecy? :) -
Mozna se rozbiji, ale jak komu, zrejme se chova k majiteli jako on k ni :-)). Za 3 roky mam najeto cca 35tis. km (neni to moc). Ale platil jsem jedinou opravu a to rozbite celni okno od odletnuteho kamenu. A abych neco nezatajoval - mel jsem jeste jednu opravu - v zaruce vymeneno lozisko v prevodovce - bylo to ale preventivni opatreni kvuli hlucnosti. Kdyz nepocitam ruzne zlodejicky (poklice apod.), tak platim pouze za benzin a olej, eventuelne nejake drobnosti pro prilepseni. V praci mame take Felicie, ktere samozrejme trpi mnohem vic, maji cca 100 - 150 tis. km a zadna vazna zavada ... Jarda -
Diamant 02.10.01 20:22
Tak ja neviem, ale mňa opravy zase toľko nestáli (samozrejme nepočítam opravu po vylomení zámku a opravu zadku po "návšteve" jednej vodičky). Navyše to som neplatil ja. Z neplánovaných vecí som za 3,5 roka (60 kkm) platil len za výnemu tesnenia pod sacím potrubím (ani nie 1000 Sk) a zadný brzdový valček (tiež nie 1000 Sk aj s prácou). To je až tak veľa? Pri prepočte na najazdené km to činí zhruba 3 haliere na 1 km. To je akože veľa? Ostatné veci ako žiarovka osvetlenia ŠPZ, brzdové doštičky, gumové manžety predných homokĺbov, kvapaliny, filtre, olej, sviečky a pod. považujem za bežné prevádzkové náklady. A okrem toho ani tá prehliadka nestojí veľa. -
Jo, Monastus má Felicii, momentálně mně zlobí čepy (za 11 měsíců jsem již najel 31 tis.km a hodně v Praze, celkem mám 103 tis.km). A opravy zas toliko nestojí, víš, hlavně máš servizy na každém rohu ... Monastus je klášter, ale to si zjisti na www.kladruby.cz ... A co je to vlastně to UBL ??? -
« oprava
Něco prostě opravit nelze ... A Felicie se rozbíjí velice často. Za málo peněz málo muziky - kdo to jenom mohl vymyslet ... Vážení Filckáři, dokážete zpočítat, kolik nacpete průměrně za rok do oprav těch vašich plechovek ?? Dejme tomu po II. roce používání ??? A jaký máte náklad z oprav na 1 km ?? Co je to vlastně ten Monastus ?? Ty máš asi Felicii, viď ? -
Diamant 01.10.01 21:13
« Re: bezduvodne klapani X rele (omluva za diakritiku)
Nejaký zlý kontakt. Odporúčam odklopiť poistkový panel a pri zapnutých svetlách kývať prívodnými vodičmi. Ak sa chyba nenájde v poistkovej skrinke tak ešte by prichádzalo do úvahy vedenie od spínacej skrinky. Ale je to kontaktová záležitosť na 95%. -
« bezduvodne klapani X rele (omluva za diakritiku)
Zdravím
Nesetkal jste se nekdo s jevem kdy bezduvodne prepíná X relé (je z nej slyset klapání). Nejcasteji se tomu deje pri prerazování na vyssí rychlostní stupen, nebo pri jizde na neutrál z kopce. blby je ze je napojeno na hlavní svetla, které pri tom pekne poblikávají. Rele je v poradku (zkou.eno jine).
díky za kazdy napad.
-
« bezd.vodné klapání X relé
Zdravím
Nesetkal jste se nekdo s jevem kdy bezd.vodne p.epíná X relé (je z n.j sly.et klapání). Nej.ast.ji se tomu d.je p.i p.e.azování na vy..í rychlostní stupen, nebo p.i jizd. na neutrál z kopce. blby je .e je napojeno na hlavní sv.tla, které p.i tom p.kn. poblikávají.
díky za ka.dý napad -
« Re: Startovani.
Mám takovou chytrou knihu a tam píšou, že když je problém se startováním MPi-ček, tak se má odpojit baterie asi na hoďku, tím se smažou nastavení řídící jednotky a po připojení baterie nastartovat bez plynu a nechat asi 5 minut běžet, aby se znovu nastavily ty hodnoty v řídící jednotce... ale nevím, ještě jsem to nepotřeboval vyzkoušet. -
« Startovani.
Mam otazku na chytre. Nekdy se mi stane ze mi felina 50kw MPi nechce naskocit respektive startuje dlouho a po naskoceni jako by nechtelo vyjet servo plynu. kdyz ho potom lehce proslapnu tak uz je to OK. Stava se to talk jednou z 10 startu a neky i casteji. Ma na tohle nekdo recept ?