Oprava a údržba vozu Škoda Felicia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

14.12.01  20:20

« Re: Klepnutí po uvolnění spojky

U moji felicie to delalo loni taky(1,3MPI 50kW mr.97,pri asi 70t.km).Zacalo to v zime.A bylo to presne ,jak popisujes.V servisu nevahali ani chvilku a vymenili pryzove ulozeni pomocneho tahla razeni pod vozem.Podle vseho to neni ojedinela zavada,ten kousek pryze stal asi 30 Kc,ale hlavne od te doby to nedela!!!.Ja uz mel podezreni na pravy kulovy cep poloosy,protoze to byly takove obcas kovove pazvuky prichazejici zprava.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.12.01  19:48

« Re: Tlumiče

Myslím, že se Paulo jenom přepsal, já mám teda v 1.3 MPI rozvodový řetěz, ale po výměně je motor tišší ??? Je míň hlučnější ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.12.01  08:55

to Paulo: 1.3 BMM nemá rozvodový řemen, takže kdo ví, co jsi to vlastně vyměnil :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.12.01  08:54

Abych to ještě upřesnil: klepne to v momentě, kdy auto zrychlí (při rychlém sešlápnnutí plynu) nebo zpomalí (prudké ubrání plynu, rychlejší puštění spojky po přeřazení).

Ptal jsem se v servisu a prý to dělá řadící tyč, konkrétně nějaké gumové tlumiče vibrací (?) které při velkých mrazech ztvrdnou na kámen. Prý nejsem jediný, kdo se na to ptal. Tak pokud jsme s tím servismanem hovořili o stejné věci, tak je to ono.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 13.12.01  19:32

Aj mne to robilo. Hlavne ak som sa pohol na krizovatke a ubral plyn bez zoslapnutia spojky. Ak som zase pridal tak zasa. Mam model 98. Pri jednej z prehliadok som to spomenul a oni vraj nieco premazali a ... No proste odvtedy to uz nerobi. Alebo vam sa to prejavuje inak?

Felicie maju stale ziarovky. Akurat od MR 97 maju Felicie stlpec symbolov nie ako svietiaci obdlznik s tmavym symbolom, ale ako svietiaci symbol na tmavom pozadi. Ale stale je tam ziarovka. U Octavii neviem (ak doslo k zmene, typoval by som od MR 2001). Fabia me stit pristrojov s diodami a je nerozoberatelny. No a tie rucky su bez optickych kablov :o) Je tam ziarovka, ktora osvetluje priehladne plexi. To sluzi ako svetlovod. Je tam jeden nepohyblivy kruzok a jeden pohyblivy spojeny s ruckou. Tie kruzky su priehladne a na povrchu maju ciernu farbu, takze nesvietia. To je cela zahada. Takze sa zda, ako keby do rucicky viedol svetlovodivy kabel.

• « 00 Reagovat !

foto

13.12.01  15:30

Co že jsi to měnil ve 170tkm, rozvodový řemen?
  • 00 Reagovat !

foto

13.12.01  15:25

« Tlumiče

Zdravím všechny fandy Felicií. Chtěl jsem doplnit údaj o výměně tlumičů. Já je měnil ve 150000km a nebyly ještě nejhorší, takže asi záleží jak kdo a po čem s feldou jezdíte. Teď mám najeto 180t Km (z toh 90t Km na LPG) a ve 170 jsem měnil rozvodovej řemen. Mam 1.3 BMM 95. Jo teď se ještě chystam na spojku protože se z ní začínají ozývat zajímavý pazvuky.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.12.01  11:19

Aj mne sa to pri preradovani sprava podobne. Ale len v zime. V lete bez problemov. Nemam potuchy co to moze byt.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.12.01  07:54

« Re: Klepnutí po uvolnění spojky - upřesnění

Ty divné zvuky při brždění dělají orezlé kotouče. Když přijedeš a zaparkuješ, tak jsou zahřáté a srazí se na nich vlhkost a oreznou. Jakmile je trochu obrzdíš tak se oleští a ten "divný zvuk" zmizí.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.12.01  07:36

« Re: Klepnutí po uvolnění spojky - upřesnění

Jo, ještě k tomu předchozímu mailu. Brzdy vydávají taky divné zvuky, když začnu brzdit s autem, které celou noc stálo zaparkované. Zkrátka to při prvních 2-3 bržděních vydává takový lomoz (rachocení, škrábání?). Pak to hned přestane. Brzdy jinak brzdí O.K. Nemohou tyto dva problémy spolu souviset?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.12.01  15:11

« Klepnutí po uvolnění spojky

Lidi poraďte! Když přeřadím a zvolním spojku, tak se ozve klepnutí. Když spojku po zařazení rychl. stupně uvolňuji co nejpomaleji, tak ne. Taky to klepne, když prudce šlápnu na plynový pedál.

A to nejlepší nakonec: po zahřátí na provozní teplotu se to taky už neozve.

Čím to je???
  • « 00 Reagovat !

foto

12.12.01  14:19

« Re: Chladici kapalina

Teorie : "vsechny v soucasnosti pouzivane chladici kapaliny se daji michat mezi sebou". Udava to nejaka norma pro chladici kapaliny. Praxe (moje) je takova, ze ji radsi vzdycky menim (pokud nevim jaka tam je a jak dlouho).
  • 00 Reagovat !

foto

12.12.01  09:58

« Palubky - žárovky vs. LED

V knížce o Octávkách jsem četl, že novější Feldy (a stejně tak Octávky) měly třeba ručičky na ukazatelích osvětlované tak, že tam snad vedl optický kabel od LED diody nebo něco v tom smyslu. Jsou tedy 2 druhy osvětlení a připadně od kdy se montovaly? V knížkách o Feliciích (Cedrych, Mach)jsem nic takového nenašel.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.01  17:18

« Chladici kapalina

Jak se da michat chladici kapalina? Nevim, jaka tam presne je (byla plnena v SRN) a potreboval bych dolit trochu Fridexu, mam ji jen do -20 st.C.
    Daj se michat libovolne?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.01  20:56

« Re: Vložka čističe vzduchu

Sudej viko nic vic neni treba odpojovat ani sroubovat.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.11.01  07:25

« Vložka čističe vzduchu

Když chci vyměnit vzduchový filtr na 1.3 BMM stačí sundat víko filtru a filtr vyměnit nebo je potřeba demontovat ještě něco jiného? Já jen, že v knížce "Jak na to" popisují, že je potřeba odpojit ještě nějaké hadice.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 08.11.01  20:39

« Re: El. zásuvka

Problém tej zásuvky bude asi v tom, že ju zle vymysleli. Brali skôr ohľad na zapaľovače, než na iné spotrebiče s káblom a koncovkou. Koncovka, ktorá sa zasúva je o dosť tenšia, takže sa môže kývať. Samozrejme, že potom tú koncovku vysunie spružinka, ktorá je v strednom kolíku a je to! Už prúd netečie. A tie tenké a slabé bočné pliešky nie sú schopné tú koncovku udržať a zabrániť jej vysunutiu.
  • 00 Reagovat !

foto

08.11.01  15:12

« Vrzajici plasty.

Zdravim lidicky.
    Mam Filinu Combi 98 a zacinaji mi vrzat plasty v kufru. Jak resite odvrzavani. Docela me to zacina vadit.Dik za rady.
    M.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.11.01  13:49

No neviem, ale mne sa na tej zasuvke nezda nic divneho.... mam 5/95.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.11.01  11:56

Bingo.
    Nezda se to jen tobe :)
    Mozna ale zalezi taky na typu zasuvky. Ja mam asi tu hnusnou :(
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…