Oprava a údržba vozu Škoda Felicia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Re: Startování
Mispul+RV: Při přepnuté poloze na plyn by mělo auto startovat na benzín a asi po 5 sec. přepnout automaticky na plyn-v zimě totiž na samostatný plyn motor nenastartuješ a to možná bude příčina závady.Nefunguje asi benzínový okruh. Závada mfilipa-teda ne jeho, asi bude v zaseknutém hlavním spínacím relé v pojistkové skříni. -
« mazání
Mám felicii 1.6,najeto 88000 km.Jezdila bez problemu denně cca 150 km až do Vánoc kdy několik dní stála.Po nastartování se rozsvítila kontrolka mazání.Dolil jsem tedy olej,ikdyž si myslim že,tam byl(na měrce byl vidět ,ale co kdyby....).kontrolka přestala svítit,nechal jsem motor na volnoběh ohřát a vypnul jsem ho.Další den jsem opět nikam nejel a následující den ráno(-16st Celsia)se problém s mazáním zopakoval.Podle zvuku motoru ale laicky usuzuji že motor opravdu nemaže.Auto jsem odtahl do místní autodílny ale i tak by mne zajímalo o jaký problém či závadu se jedná. Děkuji za Vaše rady. -
« Startování
Kámoš má problém se startování Feldy 1.3 (s LPG) a už si vážně neví rady - má někdo nějakej nápad? Před vánocema koupil z bazaru Feldu s plynem a od začátku špatně startuje (i na benzín) . Ale jenom když je kosa. Musí až desetkrát otočít klíčkem a protočit startér než chytne. Dokonce se mu stalo, že to nechytlo vůbec. Tak to odtáhl do AUTORIZOVANÝHO servisu Škoda (nebudu jmenovat, aby neměli ostudu), kde vyměnili svíčky (60.000 najeto) cosi seřídili a nechali to stát přes noc v dílně. Ráno volali, že už to chytá perfektně a vyvezli mu ji ven na mráz na parkoviště. Když přišel a zkusil nastartovat, tak se to povedlo až na potřetí. I servisák uznal, že to asi není v pořádku a navrhl - a teď se podržte - zkoušet měnit jednu věc za druhou a čekat, čím to bude!!!!!! To je skoro jako výsměch. Tak jim poděkoval a shání si informace o možné poruše sám. Až zjistí v čem je problém, tak jim to řekne a snad už budou schopni to opravit. No Kocourkov. Měl někdo z vás podobný problémy, případně tuší čím by to mohlo být? -
"-- skrytý --" 01.01.02 22:00
« Re: Akumulator
Mam Feldu 1,9D, myslim, ze alternatory BOSCH jsou shodne s Feldou 1,6. Alternator to je silny, nebal bych se pouzit akumulator 62Ah, ale elektrikar nejsem :)
Ja mam momentalne zcela opacnou zkusenost, do Feldy 1,9D jsem si poridil za slusny peniz akumulator 55Ah, a je vse OK, i v zime se startuje bez problemu... -
"-- skrytý --" 25.12.01 15:04
« Re: Klepani to Paulo
s největší pravděpodobností jde o ovolněný synchron na 5 stupni
oprava není složitá ve značkovém servisu to stojí okolo 500,-kč.Já jsem tuto závadu taky měl na svoji feldě.Ale už s ní do značkovýho servisu nepáchnu jsou to zloději a podvodníci,tedy mluvím o Litomyšli -
« Akumulator
Aku najvacsiu kapacitu moze mat akumulator do Felicie 1.6? Original bol 44 Ah. Alternator ma Bosch 70A. Ja tam davam Bosch Silver Plus 55Ah, neviem ci by ten alternator stacil dobijat aj 62 Ah. Aj ked myslim, ze 1.9D ma 60 Ah s 70 A alternatorom. Neviete, ci sa na tom 70 A Bosch alternatore da nastavit napatie, na ktore sa reguluje? -
Diamant 18.12.01 20:20
« Re: Klepani to Paulo
Technik mi to s tou prevodovkou vysvetľoval. Ide o to, že prevodovka má tri hriadele. Z toho dva hlavné. Jeden má na konci ložisko, ktoré je niekde úplne na kraji prevodovej skrine. Olejom ho zásobuje vraj nejaký kanál a chvíľu to trvý, kým sa tam ten stuhnutý olej dostane. Vraj je najlepšie naštartovať a nechať motor chvíľu bežať na neutrál. Vyraziť až potom. Inak to "chrastenie" (ja by som to prirovnal, ako keby sa v prevodovke niečo mlelo) sa u mňa niekedy objavuje aj v lete a už od nova. Takže to zrejme závada nebude, inak by sa to už zhoršovalo.