Oprava a údržba vozu Škoda Felicia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

09.01.02  15:58

« Re: disk na felicii

Leoši, ono je několik modelů disků na Favo. Původní měly rozteč šroubů 98 mm a od r. 92 mají rozteč 100 mm. Ty s menší roztečí určitě na Feldu nenasadíš. A ty s větší se taky dělaly v několika provedeních (u Formana měly vyšší únosnost). Takže než koupíš, radši se poinformuj abys nevyhodil zbytečně prachy.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.02  14:43

A jak bych měl případně doložit že (ne)mám homologovaný ráfky při běžný silniční kontrole ?
    (rozdíl mezi černejma na fav a stříbrnejma na felicii je 230Kc x4 je nezanedbatelná suma)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.02  14:01

A na to bacha chlapi, Ladao posílá hluchavky na koho se mu zamane ... (:o)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.02  09:19

medo: právě, že hluchavky ty disky poznají akorát u škodovek, na zahraničních autech houby ví jaký disky tam máš schválený. A tak stačí jedna pokuta za 500,- a je to dražší, než ty origoš disky.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.02  09:15

A kdyz te hluchavky chytnou, tak se taky nic dit nebude protoze a)jim to je jedno, b)to stejne nepoznaj, c)s tim stejne nic nemuzou delat - muzou ti dat pokutu ale OTP ti sebrat nemuzou.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.02  09:08

Disky z Fava jdou prakticky použít, ale teorie bude jiná. Nesmíš je použít, jelikož nejsou na felicii homologované. Ale pokud s nima nepojedeš na STK nebo tě nechytnou hluchavky, tak se asi nic dít nebude.
  • 00 Reagovat !

foto

09.01.02  08:58

« disk na felicii

Chci koupit zimni gumy(165/70 13") i s rafkem na Felicii,
    jdou pouzit disky z Favorita ? na feldu stojí cca 700 a na favouše je levnější. dík
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  11:26

« Re: Startování

Jojó je to tak mfilipe: V podstatě je pojistková skříňka stejná jako u Fava a ty relátka jsou lautr úplně stejný.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  11:16

diky, az budu priste osloven, poradim poklepat i do pojistkove skrine, pokud tam jsou stejne jako u formana spinaci rele. Nekdy dela poklep zazraky.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  10:16

Mispul:Bosch má rozdělovač a kabely,který můžou bejt taky zdrojem problémů.Jinak to spíš vypadá ,že tam nejde benzin.Podívej se schválně po pár neúspěšnejch pokusech na svíčky jestli jsou alespoň trošku vlhký od benzinu.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  09:28

Mispul+RV: Při přepnuté poloze na plyn by mělo auto startovat na benzín a asi po 5 sec. přepnout automaticky na plyn-v zimě totiž na samostatný plyn motor nenastartuješ a to možná bude příčina závady.Nefunguje asi benzínový okruh. Závada mfilipa-teda ne jeho, asi bude v zaseknutém hlavním spínacím relé v pojistkové skříni.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  09:14

hm. Mno dneska rano mne na parkovisti oslovila mlada zena, ze ma problem s felicii. I po vytazeni klicku ze spinaci skrinky zustala svitit kontrolka mazani a baterie. Par uderu do spinaci skrinky nepomohlo. Odjela do servisu.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  15:18

RV: Ale ty problémy se startováním má právě na benzin. Na plyn to radši vůbec nezkouší. ;-) Jestli má MPI nebo Bosch nevím, ale poptám se. Má to na něco vliv?
  • 00 Reagovat !

foto

07.01.02  12:54

« mazání

Mám felicii 1.6,najeto 88000 km.Jezdila bez problemu denně cca 150 km až do Vánoc kdy několik dní stála.Po nastartování se rozsvítila kontrolka mazání.Dolil jsem tedy olej,ikdyž si myslim že,tam byl(na měrce byl vidět ,ale co kdyby....).kontrolka přestala svítit,nechal jsem motor na volnoběh ohřát a vypnul jsem ho.Další den jsem opět nikam nejel a následující den ráno(-16st Celsia)se problém s mazáním zopakoval.Podle zvuku motoru ale laicky usuzuji že motor opravdu nemaže.Auto jsem odtahl do místní autodílny ale i tak by mne zajímalo o jaký problém či závadu se jedná. Děkuji za Vaše rady.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.01.02  12:41

O servise mi vůbec nemluv,to je téma pro samostatnou diskusi.Máš MPI nebo ještě Bosch ?S tím plynem to bude v zimě problém.Chce to před chcípnutím přepnout na benzin a ráno startovat na benzin a potom přepnout na plyn.
  • 00 Reagovat !

foto

07.01.02  08:39

« Startování

Kámoš má problém se startování Feldy 1.3 (s LPG) a už si vážně neví rady - má někdo nějakej nápad? Před vánocema koupil z bazaru Feldu s plynem a od začátku špatně startuje (i na benzín) . Ale jenom když je kosa. Musí až desetkrát otočít klíčkem a protočit startér než chytne. Dokonce se mu stalo, že to nechytlo vůbec. Tak to odtáhl do AUTORIZOVANÝHO servisu Škoda (nebudu jmenovat, aby neměli ostudu), kde vyměnili svíčky (60.000 najeto) cosi seřídili a nechali to stát přes noc v dílně. Ráno volali, že už to chytá perfektně a vyvezli mu ji ven na mráz na parkoviště. Když přišel a zkusil nastartovat, tak se to povedlo až na potřetí. I servisák uznal, že to asi není v pořádku a navrhl - a teď se podržte - zkoušet měnit jednu věc za druhou a čekat, čím to bude!!!!!! To je skoro jako výsměch. Tak jim poděkoval a shání si informace o možné poruše sám. Až zjistí v čem je problém, tak jim to řekne a snad už budou schopni to opravit. No Kocourkov. Měl někdo z vás podobný problémy, případně tuší čím by to mohlo být?
  • 00 Reagovat !

foto

07.01.02  05:28

« servis

Já se informoval předběžně na výměnu spojky
    u feldy 1,6 ve značkovém servisu a byly mě odhadnuty náklady kolem 5500,-
  • 00 Reagovat !

foto

02.01.02  01:19

« Značkový servis - kalibrace

Pokud jsou schopný tak výměna spojky 20 min, pak si mohou účtovat i 500 kč/hod!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.01.02  22:01

« Re: Klepani to Paulo

Coze? Jen 500 Kc? Ale to museli demontovat a pulit prevodovku.... mne kamarad rikal neco o 4000 Kc za praci a 90 Kc za soucastku pri oprave synchronu na 2. prevodovem stupni u Feldy 1.6....
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.01.02  22:00

« Re: Akumulator

Mam Feldu 1,9D, myslim, ze alternatory BOSCH jsou shodne s Feldou 1,6. Alternator to je silny, nebal bych se pouzit akumulator 62Ah, ale elektrikar nejsem :)
    Ja mam momentalne zcela opacnou zkusenost, do Feldy 1,9D jsem si poridil za slusny peniz akumulator 55Ah, a je vse OK, i v zime se startuje bez problemu...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…