Oprava a údržba vozu Škoda Felicia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

10.01.02  10:05

« Re: Táhne mrcha

Nazdár UBLine eště žiješ rejpale ? mohlo se ti pohnout levé rameno při té raně v poloose a je asi rozhozená geometrie, ta může delat i to kmitání kol.
  • 00 Reagovat !

foto

10.01.02  09:44

« Felicie

Ty Felicie nic nevydrží ...
  • 00 Reagovat !

foto

10.01.02  09:38

« Táhne mrcha

Čau všichni, na štědrý den jsem ve sněhové závěji u Felicie 1.9D urval kloub na levé poloose v rejdu doleva, prostě to křuplo a kloub se rozlétl. Nechal jsem to opravit(3300 kč) a mimo toho, že se mi klepe volant kolem 110 km/h(nevyvážená kola), mi to začalo táhnout doleva .. Čím to je ?? Je to nápravou ?? Půjde to dát do pořádku ?? V sobotu jdu do servizu, tak jsem zvědav, co mi na to řeknou ... Co si o tom myslíte vy ???
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.02  09:23

« Re: Divný bzučení

mufsone: to bzučení co máš na mysli ty je benzínové čerpadlo a to je v nádrži, ale 1,3 nemá elektronicky ovládanou klapku plynu.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.02  08:19

« Re: Divný bzučení

To bzučení je normální , dělají to všechny 1.3 a 1.6 MPI
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.02  07:38

« Re: Problemky ...

To ROOM: ad/2 to bude nejspíše vypínačem, tohle občas dělá u Felicií za mrazu. Prostě jen nechce zaklapnout pružinka v tom vypínači.
  • 00 Reagovat !

foto

09.01.02  22:55

« Divný bzučení

Mám Feldu 1,6 a při otočení klíčkem do 1 polohy se mi rozsvítí palubka a z motoru se začne ozývat divné hvízdání. Bylo mi řečeno, že to dělá servomotor ovládající vzduchocou klapku a že je to normální. Máte ještě někdo takovou zkušenost?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.01.02  19:25

Pokud mas najeto na aute 5,5 kkm, tak to si myslim, ze ma RV pravdu. Proste brzdi. Mne piskaji obcas predni brzdy, protoze mam uz starsi desticky, navic ty druhe pry nejsou tak kvalitni, nemaji jakousi folii proti treni ci co. Ale pokud ti pri seslapnuti pisknou zadni brzdy, tak to je "zavada" jina, ale myslim, ze to u Felicii s novou tvari nepada do uvahy....
    Dvere - to je kapitola. Nemaji vuli? Otevri je a vezmi za ne v pohybu svislem. Zjisti, jestli maji vuli v uchytech... Moje maji vuli PP dvere a pri jizde to obcas vydava sustivy zvuk :-( V servisu mi ale rekli, ze to je prace pro klempire, tak jsem to nechal byt...

Mam jeste jeden problem s dvermi - PZ dvere mi pri prejizdeni nerovnosti klepaji. Takovy zvuk, jako kdybych privazal uvnitr dveri olovnici na provazek :-) Nesetkali jste se s tim? Az bude teplo, asi je rozeberu....
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.02  16:49

Tak za prvý ty světla.Přesně tohle jsem měl u nový feldy 1.6 a servis to nebyl schopen opravit (v záruce).U mně to bylo o to horší,že světla zhasínaly při jízdě (dobrá sranda co ?).Takže,sundej kryt pod volantem a tam jsou konektory na páčce přepínání a jsou v takový plastový kleci.Rozsviť světla a tahej postupně za drátky u přepínače a zjisti,kterej má mizernej kontakt a ten zmačkni trochu kleštěma a nebo vem preventivně všechny.V servise vyměnily páčku co?
    Brzdy:Musíš pořádně brzdit,ona se na kotoučích srazí vlhkost a do rána zreznou a potom pískají,s tím nic nenaděláš ,to si sedne.Zkrátka nebrzdi jemně ať tu rez obrzdíš.Gumy na dveřích nevím.
  • 00 Reagovat !

foto

09.01.02  16:13

« Problemky ...

Zdravim, tak se mi toho seslo vic tak bych se rad na vse zeptal. 1) Zacaly mi piskat brzdy (p/z najeto 5,5tis.) pri jemnem dobrzdeni na krizovatce. 3x v servisu(zaruka)predni zbrousili zadni pry jen sundali nandali, vzdy to vydrzi tak den/dva. Co s nima mam delat? 2) od -15stC mi nejdou rozsviti obrysovky jen procvakne relatko a na poklep do spinace bliknou svetla, na popate se to vetsinou podari. 3) vrzani gum dveri (kapitola sama pro sebe) mazani sil. olejem je zmekci, ale na dlouho to nepomuze. Otec ma Fel98 a tesneni dveri ma uplne ztvrdle a zadne zvuky to nedela. Prosim poradte cokoliv ... DIKy
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.02  15:58

« Re: disk na felicii

Leoši, ono je několik modelů disků na Favo. Původní měly rozteč šroubů 98 mm a od r. 92 mají rozteč 100 mm. Ty s menší roztečí určitě na Feldu nenasadíš. A ty s větší se taky dělaly v několika provedeních (u Formana měly vyšší únosnost). Takže než koupíš, radši se poinformuj abys nevyhodil zbytečně prachy.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.02  14:43

A jak bych měl případně doložit že (ne)mám homologovaný ráfky při běžný silniční kontrole ?
    (rozdíl mezi černejma na fav a stříbrnejma na felicii je 230Kc x4 je nezanedbatelná suma)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.02  14:01

A na to bacha chlapi, Ladao posílá hluchavky na koho se mu zamane ... (:o)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.02  09:19

medo: právě, že hluchavky ty disky poznají akorát u škodovek, na zahraničních autech houby ví jaký disky tam máš schválený. A tak stačí jedna pokuta za 500,- a je to dražší, než ty origoš disky.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.02  09:15

A kdyz te hluchavky chytnou, tak se taky nic dit nebude protoze a)jim to je jedno, b)to stejne nepoznaj, c)s tim stejne nic nemuzou delat - muzou ti dat pokutu ale OTP ti sebrat nemuzou.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.01.02  09:08

Disky z Fava jdou prakticky použít, ale teorie bude jiná. Nesmíš je použít, jelikož nejsou na felicii homologované. Ale pokud s nima nepojedeš na STK nebo tě nechytnou hluchavky, tak se asi nic dít nebude.
  • 00 Reagovat !

foto

09.01.02  08:58

« disk na felicii

Chci koupit zimni gumy(165/70 13") i s rafkem na Felicii,
    jdou pouzit disky z Favorita ? na feldu stojí cca 700 a na favouše je levnější. dík
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  11:26

« Re: Startování

Jojó je to tak mfilipe: V podstatě je pojistková skříňka stejná jako u Fava a ty relátka jsou lautr úplně stejný.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  11:16

diky, az budu priste osloven, poradim poklepat i do pojistkove skrine, pokud tam jsou stejne jako u formana spinaci rele. Nekdy dela poklep zazraky.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.01.02  10:16

Mispul:Bosch má rozdělovač a kabely,který můžou bejt taky zdrojem problémů.Jinak to spíš vypadá ,že tam nejde benzin.Podívej se schválně po pár neúspěšnejch pokusech na svíčky jestli jsou alespoň trošku vlhký od benzinu.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…