Oprava a údržba vozu Škoda Felicia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

01.02.02  07:32

« Re: Vzduch. filtr

Moje paměť se dá dost dobře srovnat s opilým senilním starcem,co bylo dnes neví,ale co před třiceti lety ví naprosto přesně.Vypadá to teda na zanešenej motor usazeninama.Není to náhodou z tý bionafty ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.01.02  12:08

« Vzduch. filtr

RV: Mas dobrou pamet. :-) Nedopadl jsem v podstate nijak. Nemelo to na spotrebu vliv, a mam ji stale o cca 15% vyssi nez ve stejnem obdobi loni. Teda az do nedavna jsem tu vysokou spotrebu mel. Tahle vysoka spotreba mne "dohnala" k tomu, abych vyzkousel pripravek Bishop do motoru a paliva... a zda se, ze se vysledky dostavuji. Jeste musim ujet par kilometru a pak to spocitam...
  • 00 Reagovat !

foto

31.01.02  11:05

« palivové čerpadlo

Prosím o radu: u Felicie 1,3 50 KW r.95 mi pořád hučí palivové čerpadlo (úplně stejně, jako před když se otočí klíčkem před startováním). Při startu to přestane, pak zase začne. Ptal jsem se v servisu (ne Škoda) a bylo mi řečeno, že dokud to dává palivo a jezdí v pohodě, nemá cenu s tím nic dělat, protože je zatím zbytečný a drahý ho měnit. Máte s tím někdo zkušenost? Nešlo by to jen nějak opravit, promazat nebo tak něco? Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.02  07:59

« Re: Termostat u Felicie

Měl jsem podobnou závadu taky, chce to vyměnit termostat.
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.02  12:26

« Re: Re:

Vlami,Ty neznáš Octavii ? Vy... se na něj.Mimochodem jak jsi dopadl s tím vzduchovým filtrem ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.01.02  08:56

« Re:

OCTAVIE: A proc nejezdit? :)) A k cemu bych to auto mel?? :)))
  • 00 Reagovat !

foto

24.01.02  09:10

« Bez nadpisu

Rada v zimě nejezdit NEJEZDIT A NNEEEJJEEZZDDIT !!
    Toť je veškerá rada zlatá.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.02  08:03

« Re: Termostat u Felicie

U dobře fungujícího termostatu by teplota při delší jízdě kolísat neměla ani když je -15. Já sem u svojí 1,6 měnil termostat včera, protože to kolísalo od 70 do 80 a na 90 se to nedostalo ani při +5 do kopce. Podle servisu je to u felicií dost běžná závada.
  • 00 Reagovat !

foto

23.01.02  23:14

« Termostat u Felicie

Chtěl bych vědět o kolik stupňů kolísá teplota chladícího systému v tomhle počasí. Celé dva roky, co mám Feldu, tak se po zahřátí motoru ručka ustálila na 90 stupních celsia a skoro se ani nehla. Před nedávnem, po zahřátí motoru dojde na 90.stupnů, po chvíli zase padne na 70 a opět vystoupá na 90,někdy jenom na 80 a jde to tak pořád dokola. Dnes jsem měl auto ve značkovém servisu a vypadá že problém zůstal. Poradí někdo?
    Předem děkuji za radu.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.01.02  11:09

« Re: pneumatiky

Jenom pro upřesnění, ráfky z lehkých slitin pro felicii mají rozměr 5,5Jx13.
    Plechové pro Felicii mají rozměr 4,5Jx13, pro Pickup 5,5Jx13.
    Na 4,5Jx13 bych nic širšího než 165 nedával.
    Na plechových 5,5Jx13 mám Barum Bravura 185/60 a jsem s tím velmi spokojený. V zatáčkách to drží úplně jinak, při rychlejší jízdě je to mnohem stabilnější.
    Šla by tam dát i 175/65, ale tu Barum nedělal. Teď už ten rozměr vyrábí v radě Brillantis. Rozměr 175/70 má moc velký obvod, 175/60 zase moc malý.
    Bohužel je to vše nechválené. Ale už mě několikrát zastavili a nikdy si ničeho nevšimli.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.01.02  06:40

« pneumatiky

Poraďte mi někdo, zda jde na hliníkové ráfky 13" 4.5J nasadit místo 165/70 R13 např. 175/70 R13 nebo 175/60 R13 a jaký je mezi tím rozdíl? Nebo mám zůstat u svého osvědčeného rozměru? Mám Felicii 1,3 MPI 50 Kw bez úprav motoru. Díky všem za odpověď.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.01.02  08:11

« Re: Startování

Mam 1,3 MPi (novy ksycht) s plynem BRC. A startovani je tak trochu vseobecny problem. Startovat na plyn ani nemel odvahu nestojim o zpetny zaslech a ty plasty u MPi by to nevydrzely. Ale startuju benzin a pak po prekroceni 2500 otacek se to prepne na plyn. Ale i tak je nekdy problem nastartovat. Pravdepodobne je to tim ze pri provozu na plyn byva benzinova jednotka rozhozena nebo v nouzovem rezimu a nekdy proste nenastavi skrtici klapku a musi se prislapnout plyn. Ale zatim se nestalo ze bych nenastartoval. Ale u tebe mozna bude tenhle problem spojen z necim jeste dalsim. Treba navlhle zapalovaci kabely atd atd.....
    M.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 14.01.02  21:52

« Re: Problemky ...

ROOOM> Piskanie brzd by som pochopil, ak by sa jednalo o vymenu brzdoveho oblozenia za neoriginalne. Tie nemaju na opacnej strane oblozenia protirezonancnu podlozku. Otcovi sa to stalo na Felicii. Ale nove? To je cudne! Ked som mal nove auto, tak som mal podobny problem so svetlami. Akurat ze hacik bol zrejme v prilis tuhej tukovej naplni spinaca svetiel. Ale casom sa ta napln akosi rozchodila, takze teraz sa mi to uz nestalo ani pri -20° C. Mne vrzga tesnenie piatych dveri. Skusal som ich tesnenie namazat ako aj uplne odmastit, ale nepomohlo ani jedno. Posuval som panty, posuval som aj spodny uchyt. Dokonca mi auto aj naburali, takze mam uz nove piate dvere a vrzga to stale. Aj ja som uz zufaly. Dodavam, ze mam Fel98.

Roztec skrutiek sa zmenil na 100 az od MR 1993. To su tie disky s otvormi v tvare elipsy a mesiacika. Tie starsie disky mali diery obdlznikove a stvorcove (tie boli urcene pre Forman a mali vyssiu nosnost ako tie s obdlznikmi.

• 00 Reagovat !

foto

14.01.02  08:13

« Termostat

Nevíte někdo, kolik stojí termostat na fel. 1.6 MPI ? Děkuji.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.02  01:55

« Re: Divný bzučení

breath: Těžko říci. Po otočení klíčku toho bzučí víc. palivové čerpadlo, motorek topení, možná ta klapka atd. To bych musel slyšet.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.01.02  01:51

« Re: Problemky ...

Ohledně pískání brzd bude v tvém případě tak jak tady zaznělo nejlepší nebát se zabrzdit. Pokud jde o ty antivibrační fólie, tak ty se dávaly ve fabrice mezi kovovou nosnou část destiček a píst. Jinak všem doporučuji, aby se nebály používat brzdy, protože právě brzdy často trpí více tím, že se nepoužívají než tím, že se používají. Je to svatá pravda. Poznal jsem to už dřív na Fávu, kde jsem musel vyhodit koutouče ne proto, že by byly slabé, ale proto, že zkorodovaly.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.01.02  06:43

« Re: disk na felicii

to Joed: dík, asi koupím ty orig ny Felicii
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.02  16:05

« Re: disk na felicii

Prave naopak, disky pre Favo maju nizsiu nosnost ako disky na Feliciu, docital som sa to v jednej mudrej knizke. Tusim ze Favo cca. 380kg a Felda cca. 425kg. Presne cisla som zabudol.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.02  10:10

« Re: Felicie

Se nediv, že to nevydrží, když to narveš do závěje, ty šofére. To néní Ótečko, ale lidový vůz z motorem z lidové firmy VW.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.01.02  10:05

« Re: Felicie

UBL: (:o) Vidíš, máš se držet svýho benzínu ... Podle mně je hnuté rameno poloosy a bude nutná výměna, kolik Tě to bude stát, to netuším (taky 3000 ?)...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…