Oprava a údržba vozu Škoda Felicia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
« Re: Letní pneu Michelin XT1 Energy, váš názor
Ten plyn se mi opravdu osvědčil, dával jsem ho do starých Matadorů a zimní Savy. Jízda je opravdu komfortnější,tišší, tlumení nerovností lepší. Tlak v gumě neubývá, díky plynu stačí gumu tak 1x za 5-6 měsíců dofouknout,což stačí při výměně letní-zimní a naopak. Kamarádi a známí mi to samé potvdili. Plyn bych nezavrhoval. U nás stojí nafounkout Secur Pneu plynem 20 Kč guma, dofouknutí 5 Kč, což je pakatel ve srovnání s výsledkem. -
« Re: Letní pneu Michelin XT1 Energy, váš názor
Na mokru jsou ty gumy super, sníh raději ani moc netestuj, na ten jsou dobrý zimáky s hrubým vzorkem a to tyhle Micheliny rozhodně nejsou. Extra plyn v pneu je naprostá zbytečnost, za kterou akorát platíš. Zajímalo by mne např. jak Ti ti chytráci zařídili, abys měl v pneu pouze ten bezva plyn a ani trochu zbylého vzduchu. Přeji mnoho spokojených km. -
« Re: Tlmice, převodový olej.
Ceny se liší podle prodejce, je to tak vždycky. Obecně platí že čím nižší je číslo před W tím je olej řidší. Nejlepší je řídit pokyny výrobce. API GL-4 znamená, že je olej určený pro ručně řazené převodovky s vysokou obvodovou rychlostí a nízkým točivým momentem. API GL-5 je určený pro automatické převodovky. -
« Re: Tlmice
Nejaky drahy ten Gyrol, ja jsem kupoval 18.8.2000 Gyrol 80W API GL-4 a stal mne 46,- 1 litr. Nebo mam spatnou poznamku. A vubec, je lepsi 75 nebo 80 W ? Snazil jsem se na i-netu najit nejake ceniky a z popisu jednotlivych 75W a 80W jsem natolik zmateny, ze nevim. -
« Re: Tlmice
PAVA: Dik za radu, už si píšu - kde ho koupím ?? Budou ho mít někde v mototechně ? Nebo na benzíně ?
Lopta: Tlumiče jsou podle mého názoru nejlepší originální škodovácký, nech si je prostě vyměnit přímo v servizu, určitě je tam budou mít, krom toho na koleně to dělat je dost práce. -
« Re: Letní pneu Michelin XT1 Energy, váš názor
Ja som tak kupil zhruba pred 2.5 rokom, maju najazdene 53kkm, este stale su v dobrom stave, prakticky netreba dofukavat. Na suchu a mokre som nikdy smyk nemal a to jazdim dost svizne, na snehu to ale je horsie (ja ich mam cely rok nahodene) -
"-- skrytý --" 01.02.02 09:45
« Re: Vzduch. filtr
RV: Bionaftu bych nevinil, protoze ta naopak palivovou soustavu procisti a necistoty se zachyti ve filtru (mam 2 - jeste ten malej-hrubej). Tolik teorie.
Je pravda, ze od podzima jezdim vyhradne na bio, jen jednou jsem zkusil 2 nadrze nafty, jestli se situace nezmeni a nezmenila. Nicmene, pokud by to byl skutecne zaneseny motor, uvidime jak pomuze Bishop. Nalil jsem tam prisadu 696-D - coz je na cisteni hlav valcu, ventilu a vstriku. Jine reseni uz opravdu nemam.
Nestretli ste sa s tyme este niekto?
Auto som uz sice smaril do servisu ale predsa som zvedavy....
Diky
janben@pobox.sk