Oprava a údržba vozu Škoda Felicia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• 00 Reagovat !

foto

26.02.02  10:51

« zatekanie

Mam feliciu 1,3MPI 40kw vyrobenu v 5/2001. Cize necely rok a teda este v zaruke. Vydrzala uz vselijake napory pocasia v zime, ale zrovna vcera som zistil ze mi do nej zateka... Ono to je slabe slovo zateka bolo to tam ako v bazene. Konkretne vpredu na vodicovej strane. Niekde medzi oknom a podblatnikom. Z tej molitanovej vyplne pod palubovkou som vymackal abnormalne kvantum vody.......
    Nestretli ste sa s tyme este niekto?
    Auto som uz sice smaril do servisu ale predsa som zvedavy....
    Diky
    janben@pobox.sk
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.02  15:36

« Re: Letní pneu Michelin XT1 Energy, váš názor

Ten plyn se mi opravdu osvědčil, dával jsem ho do starých Matadorů a zimní Savy. Jízda je opravdu komfortnější,tišší, tlumení nerovností lepší. Tlak v gumě neubývá, díky plynu stačí gumu tak 1x za 5-6 měsíců dofouknout,což stačí při výměně letní-zimní a naopak. Kamarádi a známí mi to samé potvdili. Plyn bych nezavrhoval. U nás stojí nafounkout Secur Pneu plynem 20 Kč guma, dofouknutí 5 Kč, což je pakatel ve srovnání s výsledkem.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.02.02  10:47

Na mokru jsou ty gumy super, sníh raději ani moc netestuj, na ten jsou dobrý zimáky s hrubým vzorkem a to tyhle Micheliny rozhodně nejsou. Extra plyn v pneu je naprostá zbytečnost, za kterou akorát platíš. Zajímalo by mne např. jak Ti ti chytráci zařídili, abys měl v pneu pouze ten bezva plyn a ani trochu zbylého vzduchu. Přeji mnoho spokojených km.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.02.02  10:12

Už mi nové Micheliny XT1 došly, sundal jsem dříve zimní, abych je vyzkoušel. Dal jsem jim SECUR PNEU plyn. Řeknu Vám je to parádička, hlučnost minimální, výkon dobrý, ještě uvidíme, až zaprší, jak se zachovají na sněhu.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.02.02  08:16

« Re: Tlmice, převodový olej.

Ceny se liší podle prodejce, je to tak vždycky. Obecně platí že čím nižší je číslo před W tím je olej řidší. Nejlepší je řídit pokyny výrobce. API GL-4 znamená, že je olej určený pro ručně řazené převodovky s vysokou obvodovou rychlostí a nízkým točivým momentem. API GL-5 je určený pro automatické převodovky.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.02  11:24

« Re: Tlmice

Nejaky drahy ten Gyrol, ja jsem kupoval 18.8.2000 Gyrol 80W API GL-4 a stal mne 46,- 1 litr. Nebo mam spatnou poznamku. A vubec, je lepsi 75 nebo 80 W ? Snazil jsem se na i-netu najit nejake ceniky a z popisu jednotlivych 75W a 80W jsem natolik zmateny, ze nevim.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.02  10:36

Pava: Dík, už tam surfuju ... (:o))
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.02  20:00

Ja jsem ho koupil přímo u dealera Škody v prodejně doplňků. Prodavač sám uvedl, že do převodovek felicií ani jinný olej nedávají. Jinak se dá také pořídit v prodejní síti čerpacích stanic Paramo. Scválně mrkni na www.paramo.cz!
  • « 00 Reagovat !

foto

13.02.02  10:31

PAVA: Dik za radu, už si píšu - kde ho koupím ?? Budou ho mít někde v mototechně ? Nebo na benzíně ?

Lopta: Tlumiče jsou podle mého názoru nejlepší originální škodovácký, nech si je prostě vyměnit přímo v servizu, určitě je tam budou mít, krom toho na koleně to dělat je dost práce.
  • 00 Reagovat !

foto

12.02.02  11:23

« Tlmice

Ake tlmice mi poradite? Nechcem sportove, znizene apod, ale kvalitnejsie nez tie co tam strkaju vo fabrike. A napiste, ak viete, v ktorom ksefte ich maju. Moje auto chodi vacsinou po meste a teda ho riadne vytrasie.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.02.02  13:26

« Re: Převodový olej

Vyzkoušel jsem několik značek, ale nejlépe se mi jeví Gyrol 75W. Je to přesně ten co se lije do převodovek felicií a fábií již ve výrobě. Je to olej, který je ušitý těmto převodovkám přímo na míru. A není vůbec drahý 1l cca 90,-kč.
  • 00 Reagovat !

foto

08.02.02  10:02

« Převodový olej

Časem bych chtěl měnit převodový olej, jakej mi doporučíte ??? A taky bych rád vyměnil brzdné destičky = kde je koupím a kolik stojí, máte někdo přehled ??
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.02  15:36

« Re: Vzduch. filtr

To Vlami: Ta tchýně asi bude to nejrozumnější vysvětlení.Prostě jezdí víc.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.02  15:34

Já mám XT2 v rozměru 185/60 R14 a naprostá spokojenost.Jak co se týče jízdních vlastností,tak spotřeby, hlučnosti i jízdního komfortu.Určitě se vyplatí.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.02  08:27

Mám najeto na Michelinách asi 30 tis. km. Žádné problémy, sjíždějí se méně než původní Matadorky, podle mne se to určitě vyplatí.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.02.02  16:11

Ja som tak kupil zhruba pred 2.5 rokom, maju najazdene 53kkm, este stale su v dobrom stave, prakticky netreba dofukavat. Na suchu a mokre som nikdy smyk nemal a to jazdim dost svizne, na snehu to ale je horsie (ja ich mam cely rok nahodene)
  • 00 Reagovat !

foto

03.02.02  23:14

« Letní pneu Michelin XT1 Energy, váš názor

Mám možnost koupit z velkoskladu tyto pneu na rozměr 165/70 R13 za 1779 Kč/kus s DPH. Používáte je někdo? Jaký na ně máte názor? Co XT2? A co jízdní vlastnosti? Spotřeba? Díky předem za odpověď.
  • « 00 Reagovat !

foto

01.02.02  18:58

« Re: disk na felicii

Nechci tady z toho dělat inzerci, ale zbyly mi čtyři kompletně obuté OR 60 Polaris na discích na Felicii. Mají najeto 3000 - 4000 km. Klidně se ozvi: 0602/830691.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.02.02  09:50

No mam jeste jedno vysvetleni. :-) Auto pujcuji tchyni na jezdeni po Praze.... Coz jsem pujcoval i drive, ale mozna kdybych si psal kilometry, tak zjistim, ze s autem jezdi mnohem vice nez pred rokem :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.02.02  09:45

RV: Bionaftu bych nevinil, protoze ta naopak palivovou soustavu procisti a necistoty se zachyti ve filtru (mam 2 - jeste ten malej-hrubej). Tolik teorie.
    Je pravda, ze od podzima jezdim vyhradne na bio, jen jednou jsem zkusil 2 nadrze nafty, jestli se situace nezmeni a nezmenila. Nicmene, pokud by to byl skutecne zaneseny motor, uvidime jak pomuze Bishop. Nalil jsem tam prisadu 696-D - coz je na cisteni hlav valcu, ventilu a vstriku. Jine reseni uz opravdu nemam.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…