Oprava a údržba vozu Škoda Felicia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

10.04.02  03:34

« Re: Brzdy

Určitě bych nekupoval "no name" výrobky za "super cenu" avšak pochybné kvality. Jinak f. Ferodo, Lucas, Pagid atp. nebo originálními určitě nic nezkazíš. V případě, že použiješ tvrdší destičky při další výměně je vyhodíš i z kotoučema. Přeji šťastnou ruku při výběru.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.04.02  10:13

« Re: zatekanie

Ja jsem teprve nedavno zjistil podobny problem. Pri jizde se to nedeje, mohu jet pul dne v desti a uvnitr je sucho. Kdyz jsem ale auto nechal stat venku 2 dny na desti, mel jsem pod nohama bazen. Tlumici hmota pod volantem je uplne mokra. ZJistil jsem moznou cestu zatekani. Na leve strane stece voda do motoroveho prostoru hned pod levy sterac. A tam jsou vytvoreny 2 otvory, v kterych jsou uchytky na kabely a hadicky. A zrejme tam zatece temi dirami (uchytky jsou tam jen nacvaknute, takze voda se tam dostane). Tlumici hmota z motoroveho prostoru je pod levym steracem taky zcela mokra. Napadlo mne ty uchytky zasilikonovat. Jeste jsem to nevyzkousel, az to vyschne.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.02  12:30

« Re: Brzdy

Já používám brzdové destičky od "Ate" katalogové číslo 602964. Cena cca 600,-.
    Ate patří v brzdařině k tomu nejlepšímu na trhu.
  • « 00 Reagovat !

foto

08.04.02  10:39

« Re: Central

central -> poistka c. 16 (pocitane zlava) 15 A
    mam iny problem s centralom. mam auto vybavene aj alarmom meta, a ked ho uzamknem dialkovym ovladacom, tak sa uzamknu vsetky 4 dvere. ak ale chcem pouzit kluc (t.j. uzamknutie bez aktivovania alarmu) tak sa zamknu iba jedny dvere. cim to moze byt????
    za pomoc vam vopred dakujem.
  • 00 Reagovat !

foto

08.04.02  09:40

« Brzdy

Čau všichni !!!

Co nevidět budu muse měnit destičky ve předu na brzdách ... Máte s tím někdo zkušenosti ??? Tzn. jaké destičky bych tam měl dát, zda-li jsou mezi některými typy rozdíly a čeho bych se měl držet, doporučení a varování ...
    Díky za rady ...
  • 00 Reagovat !

foto

08.04.02  02:17

« vrzganie prednych sedaciek

v prvom rade vas vsetkych zdravim.
    chcel by som reagovat na problem s vrzganim prednych sedaciek. vyskytlo sa to aj u mna fe 1.3 bmm 11/95 a problem bol v ukotveni sedaciek o kasnu. najprv som si myslel, ze ten skripavy zvuk vydava mechanika ukotvenia sedacky na lyzinach, a skusal som to nasprejovat wd40. ziadny vysledok. takze po dlhsom skumani som si vsimol, ze obe sedacky mali uvolnene kotviace skrutky. stacilo ich dotiahnut imbusovym klucom a bolo po probleme.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.04.02  14:43

« Re: Central

Nezamyká to ani z jedněch dveří? jestli ne tak asi ta pojistka
  • 00 Reagovat !

foto

03.04.02  21:59

« Central

Otcovi na felicii prestal najednou fungovat central, proste kdyz zamyka tak zamkne jen sve dvere a ostatni zustane otevreno a rikal ze to je pry snad pojistka a ze se mam kouknout do manualu co by to mohlo byt... Muze to byt nejaka pojistka? nebo je to neco jineho...
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 29.03.02  20:52

« Re: Zvuky z podvozka-poradte

Presne na to som smeroval svoju otazku. Preto len doplnim, ze ak je to homokyneticky klb, tak to bude pukat v maximalnom rejde v zabere (pohynani).
  • « 00 Reagovat !

foto

29.03.02  06:35

Je možné, že to bude homokinetický kloub kola. Zkus dát plný rejd a otáčej se na místě. Pokud
    to lupe tak je to jasný.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.03.02  11:28

Ze by to zaviselo od pridavania/brzdenia som si nevsimol, ale urcite to suvisi s vytocenim kolies. Ked sa vytocia len malo, tak to nerobi. Ale ako som pisal-treba ist aspon takych 40km/h.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 27.03.02  22:03

A závisí to od brzdenia, pridania plynu alebo vytočenia kolies do strany?

Inak sa tu s vami asi rozlúčim, lebo som dnes presadol na Fabiu. Ale Felicia ostáva doma aj naďalej, takže to zase ešte tak skoro nehrozí.

• « 00 Reagovat !

foto

26.03.02  08:31

Zdravím. Taky mám tento problém a nevím co to je. Výměna tlumičů a čepů na to neměla vliv. Mohly by to být silentbloky, ale nemám to ověřeno.
  • 00 Reagovat !

foto

25.03.02  14:57

« Zvuky z podvozka-poradte

Zdravim! Vcera sme nahodili na braskovu Feliciu hlinikove disky 5.5/13" 165/70-klasika. Ked som to bol prevetrat, tak som zistil, ze pri prudkom zatoceni dolava v rychlosti tak nad 40km/h nieco dole tuka. Najskor sme si mysleli, ze to ide od niektoreho kolesa, ze o nieco chyta, ale po preskumani som to vylucil. Ked sme sli znova, tak bratovi sa zdalo, ze to tukanie aj citi pod nohami /spolujazdcovo sedadlo/. Cize ide to spod prednej napravy. Na kolesach vola nie je. Nestretli ste sa s niecim podobnym, co by to mohlo byt? Diky za radu.
  • 00 Reagovat !

foto

24.03.02  11:25

« Výfuk

Nemá někdo zájem o zadní díl výfuku (Felda 1.3 ev.Favorit). Mám ho na autě a budu dávat jiný (sportovní). Je to orig. Škoda a je v perfektním stavu. Nechal bych ho tak za 300,- (Praha - PRandus@seznam.cz).
  • « 00 Reagovat !

foto

21.03.02  10:01

« Re: Katalyzátor

Jo tak, já neřek že je to namontovaný na favu a podle tvaru katu je to stejný jako u feldy MM.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.03.02  10:32

Jójó tak to záleží z jakýho auta ten Kat je. Škoda používá ten katalizátor z keramického materiálu a vypadá to jako válec provrtaný hromadou malých dírek.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.03.02  09:45

Já koukal do svýho katu a zdá se mi, že tam žádná keramika není, taková ta voština, či jak to nazvat, byla z plechu a bylo to všechno poměrně lesklý.
  • « 00 Reagovat !

foto

19.03.02  11:50

Pohledem na něm nepoznáš jestli je funkční nebo ne. Jediné vizuální vodítko může být to, aby bylo přes ty dírky vidět a nebyl ten keramický matriál moc černý, ale i to nezaručuje, že bude Kat funkční. Průkazné může být jenom zkušební měření emisí.
  • 00 Reagovat !

foto

19.03.02  11:18

« Katalyzátor

Mám možnost zakoupit starší katalyzátor (ten co mám ve svém voze je špatný). Nevíte prosím někdo jak poznám pohledovou kontrolou že je katalyzátor v pořádku? (je na něm najeto údajně 20000 km)
    Předem díky
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…