Oprava a údržba vozu Škoda Felicia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• 00 Reagovat !

foto

07.05.02  06:15

« jízda ve vyšších otáčkách

Lze souhlasit,že voda na zadním konci tlumiči je zkondenzovaná a jízdit ve vyšších otáčkách by bylo možná prospěšné.Občas by se stejně mělo jet víc razantně,aby se ten motor včetně katu pořádně propláchnul.Ten kdo to jenom stále šudlá tak se mu zakarbonuje katalizátor a pojede to ještě hůř.Jde asi o to,že na kratších trasách ten zadní díl půjde dřív do kopru a ani kat nebude dostatečně prohřátý.
  • 00 Reagovat !

foto

06.05.02  13:48

« tlumiče

Dobrý den,mám dotaz.Mohu dát na Felicii 1,6kombi
    tlumiče monroe sensatrac ? Děkuji.
    (nejsou to vyhozené peníze?)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.04.02  21:05

« Re: Central

Vypadá to na spínací kontakty v servu předních dveří nebo vodiče od těchto kontaktů do řídící jednotky centrálu. Zkus jestli to dělá u obou předních dveří.
  • 00 Reagovat !

foto

20.04.02  21:01

« Vrakoviste okolo Plzne, he?

Zdravim, nevite, kde je v okoli Plzne nejake "slusne" vrakoviste. Uz jsem se tu ptal kde sehnat stredovou loketni operku a do Feldy a je akorat od Milotecu (2500,-) nebo z Oktavky (ani se neptejte,- :o). Tak bych ji rad "vydloub" klidne z neceho jineho. Dik za tip. R. PS: dik PR za ty sedacky pockam az prestane prset :o) a jdu do nich.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.04.02  04:10

« Re: hliníkový výfuk - sedačky

Sedačku máš venku raz dva. Potřebuješ na to jen imbus klíč. Dva šrouby jsou vpředu a tři vzadu po odsunutí sedačky do přední polohy. Akorát si dej bacha na pomlácení plastů při vyndavání z auta a do auta a pak při montáži věnuj víc pozurnosti srávnému usazení a dotažení sedačky.
    Ještě k výfuku - pokud by měl někdo zájem mám doma III. díl výfuku na kraťase (najeto cca 10-15 tis. a na autě byl cca 1-1,5 roku). Je naprosto OK. Nechal bych ho tak za 300,-. Dával jsem něco ostřejšího takže tenhle mi zbyl. Jsem z Prahy PRandus@seznam.cz.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.02  23:49

« Re: hliníkový výfuk

U feldy jsem dával výfuk asi po 3 rokách provozu a totál vyhnilej. Asi za 750 kč jsem dal nový a jezdím dál a nic nevymýšlým :)
  • « 00 Reagovat !

foto

16.04.02  22:48

Myslim ze by to tak rychle nerezivelo (neni problem ji natrit),voda by rychleji byla vyfouknuta a u posledniho dilu by malicka dirka by moc na hluku nepridala, pokud ji vyvrtaz na dobrem miste.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 16.04.02  20:10

Ale to by chcelo dieru do každého oddielu tlmiča a ktovie, aký zvuk by to potom malo (keď to prehrdzavie, tiež tam nie je veľká diera, a aký zvuk to je) a či by to cez tú dieru nezhrdzavelo ešte skôr.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.04.02  22:28

...nebo vyvrtat malou dirku zespodu.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 15.04.02  19:14

Jediné riešenie proti tej vode je jazdiť na dlhšie trasy prípadne jazdiť pri trochu vyšších otáčkach. Problém je totiž vtom, že pri bežnej jazde v meste sa zadná časť výfuku neprehreje a kondenzuje v nej voda. Môj výfuk má 4 roky a ešte drží. Hoci na ňom vidieť, že už dlho asi slúžiť nebude.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.02  12:43

« Re: Vrzajici sedacky - boční kryty

Wooow, bleskova osdpoved, zebych nebyl v sobotu v praci sam? :o) Uz jsem si myslel, ze je to nejkej figl, a ono jen "genitalni" reseni :o) Jak se vyndaj ty sedacky a na co si mam dat pozor. Dik R.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.02  12:08

topol: hliníkový výfuk na Felicii se nevyrábí. Vyrábí se akorát výfuky z plechu v jehož vnější vrstvě je zaválcován hliníkový plech (Tyll, Bosal, Karsit). Avšak i tyhle výfuky korodují ve svárech. Řešením by bylo nechat nametalizovat svařovaná místa, ale ani pak by výfuk nebyl na furt, protože se stává, že po nějaké době praskne vnější plášť vedle zapertlování. Vyrábějí se nerezové (Soieta) ale ty jsou sportovní a navíc se u nich vypálí střeva a je z toho hrnec. Vzhledem k velmi rozumné ceně nového obyč. výfuku na Feldu oproti ostatním autům bych si s tímhle hlavu nelámal. Porovnání: Felda Tyll - do 1000,-, Felda Soieta 5000,- a více, např. VW Polo (druhovýroba) cca 2500 a více.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.04.02  11:51

« Re: Vrzajici sedacky - boční kryty

Boční kryty sedaček jsou skutečně "geniálně vyřešené". Sundat je tak aby se tam mohly zase dát a ještě při namontovaných sedačkách je podle mne nemožné. Já jsem to vyřešil tak, že jsem vyndal sedačku z auta a demontoval kryty (mimochodem i s vyndanou sedačkou to není zcela triviální záležitost). Při opětovné montáži jsem původní pružné západky a kolíky nahradil šrouby s velkoplošnými podložkami. Po demontáži krytů lze imbusem dotáhnout všechny šroubované spoje (opěradlo, sedadlo ...). Teď už není problém boční kryty sundat i v autě (např. montáž potahů).
  • 00 Reagovat !

foto

13.04.02  11:34

« Vrzajici sedacky

Zdravim, rozhodl jsem se NATO kouknout sam. A narazil jsem hned u odstranovani plastu kryjicich uchyt sedacky po obou stranach. Jsou nacvakle dvema roztaznymy cudliky a v nich je jakoby namacky valecek, ktery je roztahne. nemuzu ho dostat ven a sundat ty plasty abych mohl dotahnout imbusem uchyty. Sundaval to uz nekdo z Vas? Prosim popiste mi to sundani. Nerad bych to hned na zacatku urval... Dik za radu R.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  13:09

« Re: Brzdové desticky

Koupil jsem je taky nedavno,vychazely cenove moc dobre,chtel jsem zkusit neco jinyho,nez Bendixy nebo Lucasy.Zatim si nemuzu stezovat,tvarej se docela dobre,ale nemuzu zatim srovnat chovani pri opravdu ostrym a opakovanym brzdeni,ani opotrebeni.Ale muzu uz rict,ze na normalni pouzivani v beznym provozu jsem nenasel chybu.
  • 00 Reagovat !

foto

12.04.02  12:42

« Brzdové desticky

Tak jsem koupil brzdové destičky značky fri.tech. - jsou na Felicii a Favorita. Znáte to někdo ???? Mají atest 8 SD 1845.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.04.02  12:09

« Re: Voda na vyfuku

Pokud to není voda z chlazení tak jde jenom o kondenzaci.Nátěr moc nepomůže jelikož ta voda jde spíš zevnitř.
  • 00 Reagovat !

foto

12.04.02  08:40

« Voda na vyfuku

Přátelé,

koupil jsem Felicii, nechal okamžitě vyměnit výfuk za nový a po pár jízdách jsem zjistil zajímavou věc: po odstavení auta je výfuk (zejména jeho zadní část) z vnějšku mokrý a kape z něj voda (aspoň to tak vypadá, olej ani benzin to zřejmě není). Netušíte, zda je to chyba nebo vlastnost? Jde o běžnou kondenzaci na teplejším plechu? Pokud jde o běžný jev, má význam výfuk něčím natřít?

Hamur

• 00 Reagovat !

foto

11.04.02  15:21

« hliníkový výfuk

Nevíte, kde se dá koupit hliníkový výfuk na Felicii? Máte ho, kolik stál? Chtěl bych si pořídit něco trvanlivějšího, ten originální od Škody dlouho nevydržel.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 10.04.02  20:22

« Re: Brzdy

A ja este dodam, ze take Noname brzdy mozu aj neprijemne piskat.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…