Oprava a údržba vozu Škoda Felicia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• 00 Reagovat !

foto

18.06.02  17:02

« Startér

Nejspíš to asi všichni znáte. Já se to ale dozvěděl až dnes: Jestli Vám felda nestartuje za tepla tak stačí vzít kaldivo (stačí klíč na kola, ale není to tak efektivní :-)) a parkrát zpohlavkovat startér. Je to sice šeredný řešení, nicméně FUNGUJE TO. marabu
  • « 00 Reagovat !

foto

16.06.02  10:54

« Re: Koupě Fel. 1.6

Tak teď jsem sehnal pro známého Fel. 1.6 10/96 provoz 5/97 je to 1.6GLX(servo), airbag, centrál DO, orig. rádio a další drobnosti. koupeno v ČR 1. majitel, 33 tis. km, garáž., neborané, vše originál, dáno protiúčtem na koupi nové Fábky, cena 152 tis. + náklady na cestu. Jediná vada totiž byla, že to auto bylo na druhém konci republiky.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.06.02  17:48

« Re: Boční airbagy, he?

Čidla na airbagy nebývají na bocích ani ve předu auta, ale uprostřed. Čidlo na boční airbagy musí být postaveno jinak, než na přední. Je totiš funkční pouze v určitém úhlu.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.02  15:16

« Re: Koupě Fel. 1.6 Laurin

LaK bych se obloukem vyhnul ať má jakoukoli výbavu.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.02  15:15

Podle mně to nejde jen tak vyměnit šup-šup. A když tak Ti asi nikdo nezaručí, že to bude fungovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.02  14:09

Airbag se dá vyzkoušet jen jednou, ale auto může směle jezdit. Často ve velkých bazarech jako ESA prodávají auta po totální havárce s vystřelým airbagem, ale přest Vám řeknou, že jde o auto nebourané. V jednom autě se tak mohou lidé zabít 2x :-)).
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.02  13:30

Od to hoho bych šel rychle pryč. Je jasné, že když to má min 140 000 tis. km.(firemní auto), bude to potřebovat dříve či později náročné investice a stejně už to bude příšerná ojetin.Jó bejt to tak BMV 320 či Passat - 140 tis. - žádná porce. Určitě to v interiéru bude strašně rachotit a mezi převodovými stupni budou velké vůle - to mi ve 100 tis. dělala služební Felicie. 140 000 Kč je přemrštěná cena. Já osobně bych též žádal velkou výbavu, ale najeto max tak 60 tis. Nedávno si známý koupil Felicii 1.3 r.v. 97, slušná býbava, najeto pouze 35 tis. za 150 000 Kč. Dobrý tip: Jděte se podívat na Auto Jarov, mají tam fakt zachovalé ojetiny.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.05.02  07:59

Jednoznačně ANO.Pokud je to první majitel a ma servisní knížku tak bych se toho nebál.Můžeš potom klidně koupit auto s tachmetrovými 80tkm,ale ve skutečnosti může mít 200tkm.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.05.02  14:27

Jestli to má pravidelný servis, a najedeš 15tis ročně, tak úplně klidně. 150tis km na 1,6-ku není nijak moc.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.02  14:24

Zdar lidi,
    premyslym o podobnem koupe (1.6, rv97), ale rad bych s max. vybavou (abs, servo, ...) mam jednu nabidku, ktera je vc. el. oken. Je to prvni majitel, ma servisni knizky a v servisu potvrdili pravidelny prohlidky. ALE ma najeto 150 000km. Chtej za ni lehce pres 140tis ... rad bych slysel nejakej nazor, zda uz je ma nalitano moc, nebo je to u 1.6 jeste OK ? (pocitam, ze najedu tak max. 15 000km rocne...) Diky za info a pekny den...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.02  08:44

Podle mne to jde tezko, protoze k tomu musi byt cidla, ktere jsou na bocich auta!
  • 00 Reagovat !

foto

28.05.02  08:18

« Boční airbagy, he?

Zdravim, mam dotaz jestli lze nejak jednoduse (byt v servisu) prendat predni sedacky z Felicie "Safe Line", ktere maji bocni AirBagy. Lze je pripojit na stavajici jednotku Airbagu? Mam dva predni AB a sedacky s AB mam k dispozici. Skoda, ze vyzkouset funkcnost se da (jen jednou) :o( Diky ...
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.02  08:03

Mohl bych požádat o bližší informace k 1,6 L&K?
    Měl jsem 1,6 krátkou,ale laurin mě docela bere.
    To bych asi měnil.Pavel.Fru@seznam.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.02  08:00

Opět platí,ostatně jako u každého auta,čím mladší tím lepší.Felda není vyjímka.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  18:06

guagaar: jestli tě něco zajímá napiš na PRandus@seznam.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  18:04

Feldy 1.6 měly všechny servo až od r. 1998, do té doby byly GLX se servem a LX bez sezva (příp. za příplatek). První kusy vyrobené od podzimu 95 do jara 96 byly asi bez serva všechny. 1.9D mají serva všechny. Servi nejedeže je pohodlnější, ale není také třeba točit tolik volantem. LaK nedoporučuju, to byly jedny z prvních 1.6 vyrobených na sklonku roku 95 (viz. níže). Jinak souhlasím s tím, že obecně 97 je lepší než 96. Ale aby to nebylo tak jednoduché. V autech vyrobených začátkem a koncem roku 96 je dost velký kvalitativní rozdíl a 97 také nejsou jedna jako druhá. Třeba od léta 97 mají odlišné převododovky typu 14SK s trochu jinými převody (hlavně V.).
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  16:25

L&K bez klimy je pakárna, v létě se v tý kůži nedalo vydržet, jezdil jsem s firemní.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  07:59

Bohužel dělala.1,6 z roku 96 servo něměla.Já ji měl.Kolem roku 97 se teprve začaly.Je to smůla,protože model laurin a klement udělaný ke sto letům škodovky,který měl maximální výbavu tak servo postrádal.Jinak zas taková dřina bez serva to není.Znovu podotýkám,že 1,6-kový motor je o 30 kg těžší než 1,3.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  07:55

V sobotní annonci byla feldy combi 1,6 laurin&klement.Neměla akorát klima a servo jinak vše.Byla za 155000,-
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.02  07:32

Do té doby, než na felicii udělali facelift s novou maskou (někdy na jaře 1998), se servo řízení do felicie s motorem 1,6 dávalo jenom na přání, pak už ho tam začali dávat standardně, ale zase centrální zamykání bylo za příplatek. Je to na 100%, protože já jsem ji ve 12/1997 novou kupoval, stála 286 000,- Kč a byl v tom jen příplatek 5000,- Kč za červenou rallye barvu (byl tam tedy ten centrál, bez serva, bez ABS, bez klimy, plechové disky 13" s pneu Matador MP-12, které se dost rychle sjely - přední po 25 000 km).
    Jinak jako ostatní motor 1,6 doporučuji - táhne plynule odspoda a až ve vyšších otáčkách začíná trochu vadnout, ale to zase vyřešil chip.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…