Oprava a údržba vozu Škoda Felicia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Re: Koupě Fel. 1.6
Tak teď jsem sehnal pro známého Fel. 1.6 10/96 provoz 5/97 je to 1.6GLX(servo), airbag, centrál DO, orig. rádio a další drobnosti. koupeno v ČR 1. majitel, 33 tis. km, garáž., neborané, vše originál, dáno protiúčtem na koupi nové Fábky, cena 152 tis. + náklady na cestu. Jediná vada totiž byla, že to auto bylo na druhém konci republiky. -
« Re: Boční airbagy, he?
Airbag se dá vyzkoušet jen jednou, ale auto může směle jezdit. Často ve velkých bazarech jako ESA prodávají auta po totální havárce s vystřelým airbagem, ale přest Vám řeknou, že jde o auto nebourané. V jednom autě se tak mohou lidé zabít 2x :-)). -
Od to hoho bych šel rychle pryč. Je jasné, že když to má min 140 000 tis. km.(firemní auto), bude to potřebovat dříve či později náročné investice a stejně už to bude příšerná ojetin.Jó bejt to tak BMV 320 či Passat - 140 tis. - žádná porce. Určitě to v interiéru bude strašně rachotit a mezi převodovými stupni budou velké vůle - to mi ve 100 tis. dělala služební Felicie. 140 000 Kč je přemrštěná cena. Já osobně bych též žádal velkou výbavu, ale najeto max tak 60 tis. Nedávno si známý koupil Felicii 1.3 r.v. 97, slušná býbava, najeto pouze 35 tis. za 150 000 Kč. Dobrý tip: Jděte se podívat na Auto Jarov, mají tam fakt zachovalé ojetiny. -
Zdar lidi,
premyslym o podobnem koupe (1.6, rv97), ale rad bych s max. vybavou (abs, servo, ...) mam jednu nabidku, ktera je vc. el. oken. Je to prvni majitel, ma servisni knizky a v servisu potvrdili pravidelny prohlidky. ALE ma najeto 150 000km. Chtej za ni lehce pres 140tis ... rad bych slysel nejakej nazor, zda uz je ma nalitano moc, nebo je to u 1.6 jeste OK ? (pocitam, ze najedu tak max. 15 000km rocne...) Diky za info a pekny den... -
« Boční airbagy, he?
Zdravim, mam dotaz jestli lze nejak jednoduse (byt v servisu) prendat predni sedacky z Felicie "Safe Line", ktere maji bocni AirBagy. Lze je pripojit na stavajici jednotku Airbagu? Mam dva predni AB a sedacky s AB mam k dispozici. Skoda, ze vyzkouset funkcnost se da (jen jednou) :o( Diky ... -
Feldy 1.6 měly všechny servo až od r. 1998, do té doby byly GLX se servem a LX bez sezva (příp. za příplatek). První kusy vyrobené od podzimu 95 do jara 96 byly asi bez serva všechny. 1.9D mají serva všechny. Servi nejedeže je pohodlnější, ale není také třeba točit tolik volantem. LaK nedoporučuju, to byly jedny z prvních 1.6 vyrobených na sklonku roku 95 (viz. níže). Jinak souhlasím s tím, že obecně 97 je lepší než 96. Ale aby to nebylo tak jednoduché. V autech vyrobených začátkem a koncem roku 96 je dost velký kvalitativní rozdíl a 97 také nejsou jedna jako druhá. Třeba od léta 97 mají odlišné převododovky typu 14SK s trochu jinými převody (hlavně V.). -
Bohužel dělala.1,6 z roku 96 servo něměla.Já ji měl.Kolem roku 97 se teprve začaly.Je to smůla,protože model laurin a klement udělaný ke sto letům škodovky,který měl maximální výbavu tak servo postrádal.Jinak zas taková dřina bez serva to není.Znovu podotýkám,že 1,6-kový motor je o 30 kg těžší než 1,3. -
Do té doby, než na felicii udělali facelift s novou maskou (někdy na jaře 1998), se servo řízení do felicie s motorem 1,6 dávalo jenom na přání, pak už ho tam začali dávat standardně, ale zase centrální zamykání bylo za příplatek. Je to na 100%, protože já jsem ji ve 12/1997 novou kupoval, stála 286 000,- Kč a byl v tom jen příplatek 5000,- Kč za červenou rallye barvu (byl tam tedy ten centrál, bez serva, bez ABS, bez klimy, plechové disky 13" s pneu Matador MP-12, které se dost rychle sjely - přední po 25 000 km).
Jinak jako ostatní motor 1,6 doporučuji - táhne plynule odspoda a až ve vyšších otáčkách začíná trochu vadnout, ale to zase vyřešil chip.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!