Oprava a údržba vozu Škoda Felicia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Re: Palubní počítač...
Ten PP určitě, je to super hračka. Já mám "jen" 1.3MPi a PP tam mám od začátku. Jen je potřeba si koupit PP ten dražší, co umí měřit i spotřebu (to je to nejdůležitější, ne?) a hlavně pro MPi (dělají i pro BMM). Podle manuálu k PP je pro 1.3 a 1.6 MPi stejný, jen se musí nastavit typ motoru (1.3 nebo 1.6). Měří mi to okamžitou a průměrnou spotřebu, dobu jízdy, průměrnou rychlost(možná i okamžitou, ale nezkoušel jsem to), dojezd na zbytek benzínu, přesný stav paliva, teplotu venku, okamžité napětí, dokáže to upozornit na překročení limitu 2hod na jednu jízdu, na pokles venkovní teploty pod 3 stupně (může docházet k námrazám). Spotřeba je s přesností na desetinu (dá se zobrazit i na setiny), podle zkušenosti se rozchází PP se skutečností asi o 1-2 desetiny, takže je pak jedno, jestli je tam průměr 6,5 a nebo 6,6 litru, protože to stejně sedí. Dobrý je ten dojezd na zbytek v nádrži, počítá se z průměrné spotřeby, takže si je potřeba na to dát pozor a raději častěji nulovat průměrnou spotřebu, ať je to co nejpřesnější, ale hodně to pomáhá, i když to signalizuje asi 2litry benzínu, občas to v zatáčkách jede na "vzduch". Montáž je jednoduchá a zručný kutil si podle dobrého návodu snadno poradí, není potřeba nikam nic vrtat, takže postačí šroubovák a kleště, ale je potřeba se dostat čidlem rychlosti za rychloměr (v návodu popsáno jak). Čidlo na spotřebu se přidělá ke kablíku ke vstřikovači 4. válce a čidlo teploty do předního nárazníku (vše pěkně popsáno v manuálu). Nastavení je jednoduché a seřízení také. Za těch cca 4500,- fakt dost cool věcička a pokud člověk jezdí se zapnutým ukazováním okamžité spotřeby, nutí ho to dávat pozor, jak šlape do plynu... -
« Palubní počítač...
Ahoj všichni. Poradte prosím, uvažuji o koupi PP do feldy 1,6 MPi. Jaké s ním máte zkušenosti, jedná se mi o přesnost měření stavu paliva a o dojezd na zbývající benzín. Celkem se mi zamlouvá, ale nevím jak dobře funguje. Jinak s feldou jsem celkem spokojenej, 1,6tka tomu autu fakt sluší a za tu cenu. No posuďte: 1,6tka, servo, ABS, 2x airbag, metalíza, hliníky. 155000 kč. Jo zapomněl jsem na rv - 98 a najeto 54000 - sevisní knížka...
Jo nevíte někdo na kolik přijde výměna rozvodovýho řemenu. ??? Jediný co mě děsí, je když jsem zjistil cenu 1. dílu výfuku - 13000 kč. Doufám, že tam vydrží dlouho. :o))))
Čau Pavel -
« Re: Koupě Fel. 1.6
Tak teď jsem sehnal pro známého Fel. 1.6 10/96 provoz 5/97 je to 1.6GLX(servo), airbag, centrál DO, orig. rádio a další drobnosti. koupeno v ČR 1. majitel, 33 tis. km, garáž., neborané, vše originál, dáno protiúčtem na koupi nové Fábky, cena 152 tis. + náklady na cestu. Jediná vada totiž byla, že to auto bylo na druhém konci republiky. -
« Re: Boční airbagy, he?
Airbag se dá vyzkoušet jen jednou, ale auto může směle jezdit. Často ve velkých bazarech jako ESA prodávají auta po totální havárce s vystřelým airbagem, ale přest Vám řeknou, že jde o auto nebourané. V jednom autě se tak mohou lidé zabít 2x :-)). -
Od to hoho bych šel rychle pryč. Je jasné, že když to má min 140 000 tis. km.(firemní auto), bude to potřebovat dříve či později náročné investice a stejně už to bude příšerná ojetin.Jó bejt to tak BMV 320 či Passat - 140 tis. - žádná porce. Určitě to v interiéru bude strašně rachotit a mezi převodovými stupni budou velké vůle - to mi ve 100 tis. dělala služební Felicie. 140 000 Kč je přemrštěná cena. Já osobně bych též žádal velkou výbavu, ale najeto max tak 60 tis. Nedávno si známý koupil Felicii 1.3 r.v. 97, slušná býbava, najeto pouze 35 tis. za 150 000 Kč. Dobrý tip: Jděte se podívat na Auto Jarov, mají tam fakt zachovalé ojetiny. -
Zdar lidi,
premyslym o podobnem koupe (1.6, rv97), ale rad bych s max. vybavou (abs, servo, ...) mam jednu nabidku, ktera je vc. el. oken. Je to prvni majitel, ma servisni knizky a v servisu potvrdili pravidelny prohlidky. ALE ma najeto 150 000km. Chtej za ni lehce pres 140tis ... rad bych slysel nejakej nazor, zda uz je ma nalitano moc, nebo je to u 1.6 jeste OK ? (pocitam, ze najedu tak max. 15 000km rocne...) Diky za info a pekny den... -
« Boční airbagy, he?
Zdravim, mam dotaz jestli lze nejak jednoduse (byt v servisu) prendat predni sedacky z Felicie "Safe Line", ktere maji bocni AirBagy. Lze je pripojit na stavajici jednotku Airbagu? Mam dva predni AB a sedacky s AB mam k dispozici. Skoda, ze vyzkouset funkcnost se da (jen jednou) :o( Diky ...
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!