Oprava a údržba vozu Škoda Felicia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto misakxt

misakxt 01.01.06  13:09

« Re: Re: Re: Re:

to neni pravda...ještě v roce 1998 se ve škodovce vyráběli felície(nová maska) který byly určený jenom do turecka.měly KARBURÁTOR a všechny byly v jedný barvě (teď nevim jestli to byla žlutá nebo bílá)......byly to stovky aut
  • « 00 Reagovat !

foto

31.12.05  21:33

« Re: tuhe razeni

v zimě je olej zatuhly a de to stuha
  • « 00 Reagovat !

foto

31.12.05  21:27

« Re: Re: Re:

pořádně si proštuduj co je ve felicii, karburátor pirburg skoncil u fafika v 1 felde byl bosch mono motronic a měla 40 kw.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.12.05  21:21

« Re: táhne mi řízení

no může to být pneumatikama(protektory). občas se to stane.
  • 00 Reagovat !

foto

31.12.05  21:18

« Bez nadpisu

musíte povolit 4 šrouby, dělá se to ze spoda dlouhým nástavcem. vlnovec je na pevnos výfukem.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.12.05  11:05

« Re:

2kepke - aspon neco jsem trefil ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

29.12.05  18:40

« Bez nadpisu

2felotron . trefil si to todobře..měnily hřídelku a ozubené kolečko a pro jistotu asi i sací koš...
  • 00 Reagovat !

foto

28.12.05  12:25

« Bez nadpisu

Patou brzdit a špičkou přidávat plyn...takhle se dá i rozjíždět do kopce bez ručky aniž by to couvlo... :D
  • 00 Reagovat !

foto

27.12.05  20:06

« Bez nadpisu

V servisu maj volno až po novém roce,do té doby to musí zvládnout ty hory-celkem cca 250km....jen jsem ještě vypozoroval, že když je motor zahřátější, tak že to chce cca 1200ot/min aby to zhaslo....
    snažím se přidávat plyn,ale když dobrozduješ před křižovatkou,tak se blbě brzdí levou nohou zatímco pravou šlapeš na plyn :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.12.05  17:30

« Re: Re: Re: felicia 1,6

nejsem automechanik, ale pokud ti ta kontrolka nebude svitit pri normalni jizde, tak by melo byt vse ok. Ale co nejdriv to dej servisu - at pak nemusis platit nejaky sileny sumy. Ty kilometry jsou v pohode, ale mohl se tam za ty roky najit bordel, ktery to sitko lehce zacpal...
    Hlavne to nenech trvale svitit - bud vypni motor, nebo to drz na plynu (hlavne, at to nesviti)
    Pripadne doporucuju knihu "Jak na to Skoda Felicia" - stoji 400Kc a vetsina veci je tam dobre vysvetlena. Pak staci neradi a nejakej ten volnej cas...
  • « 00 Reagovat !

foto

27.12.05  16:29

« Re: Re: felicia 1,6

Ma to najeto 105tisíc,což si myslím není moc, je pravidleně servisovaá a nijak moc honěná.....v servisu my namístě zkusil čidlo,ale to je OK. TAk prej třeba sundat olejovou vanu a kouknout co tam bude....ted mezi svátkama prej ne,až po novém roce. CHci s tím jed na hory, myslíš že tomu neublížim? Tvridli mi že když nebudu stát na volnoběhu dlouho a trošku budu třeba na světlech přidávat,tak by to mělo být ok....
  • 00 Reagovat !

foto

27.12.05  16:26

« Bez nadpisu

Na kolik to tak prijde opravit to ložisko? Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.12.05  20:01

« Re: felicia 1,6

Ty puju lozisko na hnanym hridely prevodovky... je to detska nemoc felicii
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.12.05  19:59

« Re: Kontrolka signalizace oleje - prosim o radu

Kolik ma tvuj stroj najeto?
    Jestli uz hodne, muze to byt zasene sitko u olejoveho cerpadla, mozna i opotrebovane cerpadlo. Ono je pohaneno od klikoveho hridele, takze pri nizkych otackach dava mansi tlak.
    Nic lepsiho me zatim nenapada. Zkus se zeptat primo ve skodovackym servisu, za to nic nedas...
  • 00 Reagovat !

foto

26.12.05  18:47

« Kontrolka signalizace oleje - prosim o radu

Zdravím pánove. Mám felicii 1.3 BMM, r.v.95 Včera mi začala problikávat kontrolka mazání a to jen když je motor ohřátý a otáčky do 1000 ot/min. Jakmile přidám na volnoběh trochu plynu,hned zhasne. Oleje je tam dost a byl měněn zároven s filtrem v srpnu letošního roku..nevíte co by to mohlo být? :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

26.12.05  10:42

« Prasklá trubka za katalyzátorem

Ahoj potřebuju poradit, jak demontovat přední díl výfuku na felicii 1.9D. Praskla mi trubka v místě uchycení ke kopuli ve které je katalyzátor tak se pokusím tuto svařit, protože přední díl výfuku stoji cca 13000. Mezi přední a střední části výfuku je klasický spoj jedna trubka zasunutá do druhé a příruba, ale v části o katalyzátoru k motoru je vlnovec a pak 4 šrouby na bloku motoru, chcu se zeptat jestli de demontovat jenom vlnovec nebo jestli musím vymontovat 4 šrouby od motoru, díky za rady a podněty
  • 00 Reagovat !

foto

25.12.05  18:30

« felicia 1,6

Ahoj.Měl bych dotaz...nevíte někdo,co by to mohlo být...začalo mi klepat něco v převodovce.Nejdříve jen slabě při řezení jedničky a dvojky,ale druhy den to začalo klepat pořádně a pořád.Když vymáčknu spojku,přestane to,ale když jí opět pustím,tak tam něco klepe i na neutrál.Navíc začalo jít strašně blbě řazení za jízdy.Neví někdo o co by mohlo jít???????Nevím co s tím:o((
  • « 00 Reagovat !

foto petrumr

petrumr 20.06.05  21:47

« Re: TO >> tommsy

stilgar-vyčisti brzdy,hlavně třmen jak sou uloženy destičky.
  • 00 Reagovat !

foto

20.06.05  21:23

« TO >> tommsy

Děkuji, v tom jsem měl hockej.
  • 00 Reagovat !

foto

13.06.05  08:48

« Drnčení řadící páky

Cau, potrebuju radu ohleden drneceni páky. Kdyz mam volnobeh tak mi obcas velice neprijemne drnci v prostoru pod radici pakou a obcas se ozve i takove klepnuti pri razeni rychlostnich stupnu, jakmile paku podrzim trochu nahore, problem mizi, v cem je chyba? Dik
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…