Oprava a údržba vozu Škoda Felicia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Bez nadpisu
V servisu maj volno až po novém roce,do té doby to musí zvládnout ty hory-celkem cca 250km....jen jsem ještě vypozoroval, že když je motor zahřátější, tak že to chce cca 1200ot/min aby to zhaslo....
snažím se přidávat plyn,ale když dobrozduješ před křižovatkou,tak se blbě brzdí levou nohou zatímco pravou šlapeš na plyn :D -
"-- skrytý --" 27.12.05 17:30
« Re: Re: Re: felicia 1,6
nejsem automechanik, ale pokud ti ta kontrolka nebude svitit pri normalni jizde, tak by melo byt vse ok. Ale co nejdriv to dej servisu - at pak nemusis platit nejaky sileny sumy. Ty kilometry jsou v pohode, ale mohl se tam za ty roky najit bordel, ktery to sitko lehce zacpal...
Hlavne to nenech trvale svitit - bud vypni motor, nebo to drz na plynu (hlavne, at to nesviti)
Pripadne doporucuju knihu "Jak na to Skoda Felicia" - stoji 400Kc a vetsina veci je tam dobre vysvetlena. Pak staci neradi a nejakej ten volnej cas... -
« Re: Re: felicia 1,6
Ma to najeto 105tisíc,což si myslím není moc, je pravidleně servisovaá a nijak moc honěná.....v servisu my namístě zkusil čidlo,ale to je OK. TAk prej třeba sundat olejovou vanu a kouknout co tam bude....ted mezi svátkama prej ne,až po novém roce. CHci s tím jed na hory, myslíš že tomu neublížim? Tvridli mi že když nebudu stát na volnoběhu dlouho a trošku budu třeba na světlech přidávat,tak by to mělo být ok.... -
"-- skrytý --" 26.12.05 19:59
« Re: Kontrolka signalizace oleje - prosim o radu
Kolik ma tvuj stroj najeto?
Jestli uz hodne, muze to byt zasene sitko u olejoveho cerpadla, mozna i opotrebovane cerpadlo. Ono je pohaneno od klikoveho hridele, takze pri nizkych otackach dava mansi tlak.
Nic lepsiho me zatim nenapada. Zkus se zeptat primo ve skodovackym servisu, za to nic nedas... -
« Kontrolka signalizace oleje - prosim o radu
Zdravím pánove. Mám felicii 1.3 BMM, r.v.95 Včera mi začala problikávat kontrolka mazání a to jen když je motor ohřátý a otáčky do 1000 ot/min. Jakmile přidám na volnoběh trochu plynu,hned zhasne. Oleje je tam dost a byl měněn zároven s filtrem v srpnu letošního roku..nevíte co by to mohlo být? :roll: -
« Prasklá trubka za katalyzátorem
Ahoj potřebuju poradit, jak demontovat přední díl výfuku na felicii 1.9D. Praskla mi trubka v místě uchycení ke kopuli ve které je katalyzátor tak se pokusím tuto svařit, protože přední díl výfuku stoji cca 13000. Mezi přední a střední části výfuku je klasický spoj jedna trubka zasunutá do druhé a příruba, ale v části o katalyzátoru k motoru je vlnovec a pak 4 šrouby na bloku motoru, chcu se zeptat jestli de demontovat jenom vlnovec nebo jestli musím vymontovat 4 šrouby od motoru, díky za rady a podněty -
« felicia 1,6
Ahoj.Měl bych dotaz...nevíte někdo,co by to mohlo být...začalo mi klepat něco v převodovce.Nejdříve jen slabě při řezení jedničky a dvojky,ale druhy den to začalo klepat pořádně a pořád.Když vymáčknu spojku,přestane to,ale když jí opět pustím,tak tam něco klepe i na neutrál.Navíc začalo jít strašně blbě řazení za jízdy.Neví někdo o co by mohlo jít???????Nevím co s tím:o(( -
« Drnčení řadící páky
Cau, potrebuju radu ohleden drneceni páky. Kdyz mam volnobeh tak mi obcas velice neprijemne drnci v prostoru pod radici pakou a obcas se ozve i takove klepnuti pri razeni rychlostnich stupnu, jakmile paku podrzim trochu nahore, problem mizi, v cem je chyba? Dik