Oprava a údržba vozu Škoda Felicia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
"-- skrytý --" 06.09.02 09:48
« Re: Je to možné???
Docela tomu věřím. Mám 2 zkušenosti se značkovými servisy. Ještě v době, když jsem měl Favorita (tak 3 roky dozadu) jsem na jedné pravidelné prohlídce mimo jiné oznámil prokluzování spojky při řazení (Hlaváček OC). Po převzetí auta zpět mi bylo jen tam mezi řečí oznámeno, že na tu spojku se nestihly podívat a že se mám objednat na jindy. Samozřejmě, že hned následující týden při jedné delší cestě jsem zůstal videt uprostřed kopce s čoudící kapotou. Následoval odtah.
A nedávno jsem při další pravidelné kontrole oznámil, že mi v nízkých otáčkách cuká motor. Po servisu mi opět bylo řečeno, že je vše v pořádku, a že i měřily kabely (Hlaváček, Litovel). Po 2 tisících jsem to nevydržel, koupil druhé svíčky a vše ustalo.
Myslím si, že s člověkem, který tomu nerozumí, docela dost vydrbávají a zásadně si na takových prohlídkách účtují: vizuální kontrola motoru a jiných, dolití kapalin (zvláště pak u ostřikovačů) apod.
-
« Re: Zadní stěrač a vandalové :-(
Vandalovi bylo smutno, tak se obveselil. To víš, když na takové auto nemá. Zkus nejprve demontovat celé raménko a uvidíš. Pokud se hřídelka bude hýbat, je to dobré. Pokud není moc orvané drážkování, zkus opětnou montáž. Jinak výměna mororku. -
"-- skrytý --" 03.09.02 07:37
« Zadní stěrač a vandalové :-(
Někdo mně přes noc brutálně otočil o 360° zadní stěrač (celé raménko) okolo osy motorku. Zkrátka, raménko jako takové je neporušeno, ale zadní stěrač nereaguje, když ho zapnu. Co se s tím stalo? Co budu muset vyměnit? Je zničený elektromoterek stěrače? Na kolik přijde oprava?
Vůbec nechápu, čeho tím ten "člověk" chtěl dosáhnout... -
« Re: Zatekanie do Felicie + chladici kapalina
Hmm, to mate dobre, kdyby mi to teklo pouze dopredu, tak bych si to sklo taky nechal vymenit (prestoze jsem uz pod gumu nalil resistin). Jenomze mi tece dopredu i dozadu, dozadu vim, ze pres zadni dvere, voda proste stece po te tesnici gume dolu a v nejnizsim miste dovnitr. Ohybat dvere se mi moc nechce, tak uz dva roky jezdim bez kobercu :{
Co se tyka chladici kapaliny, jedna se o dalsi konstrukcni vadu Felicii, voda strika primo na sroubeni vicka, a proto se dostava ven. Staci si koupit takovy delsi plastovy krouzek pod to vicko, stoji asi 50Kc, maji to a znaji to v kazdem servisu (BTW vyrobni cena tak 1Kc). Bye. -
« Re: Alarm na Feldě
Mně to u nový feldy začalo po roce dělat také, takže raději vypínám vnitřní čidla a je mi divný, že by se najednou změnila sama o sobě citlivost vnitřních čidel a pak je otázkou, čím ji nastavit. Nebo prostě počkám, až pojedu do servisu a nechám to zkontrolovat, jen tak kvůli alarmu se mi tam nechce nechávat prachy... -
« Chladiaca kvapalina
Má niekto nejaké skúsenosti s tým, že počas jazdy chladiaca kvapalina vyvrela cez zátku na nádobke. Podotýkam že termostat je nový ( cca 8 mesiacov po výmene ) a ručička teplomera nebola v červenom poli ale len asi na cca 100 st. C . A ďalej čo s chladiacou kvapalinou, treba ju vymenit alebo stačí len doliat ( ide o G12 ). -
« Re: Alarm na Feldě
Zkus vyhnat tu masarku z auta :-). Jinak draty by mely byt rozpojene (alespon u meho Jablotronu urcite). A asi je lepsi vytahnout konektor cidel (i s kabelem) na krabici alarmu, nez strihat draty u cidel. Jinak vetsinou alarmy maji moznost nastavovat citlivost cidel - to bude asi ten hlavni problem - mas nastavenou moc velkou citlivost.