Oprava a údržba vozu Škoda Felicia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

17.09.02  08:57

« Re: Vibrace ve volantu při jízdě

Taky mi to zacalo delat asi pred pul rokem v 1.3 50 kW, kterou jsem koupil novou v 02/99, tzn. mam ji 3 1/2 roku. Nechal jsem vyvazit kola a pomohlo to jen velmi malo. Behem pomalejsi jizdy navic porad slysim jakesi periodicke huceni, coz s tim urcite souvisi. Za mesic to davam k jednomu soukromnikovi na prohlidku, tak uvidim...
  • « 00 Reagovat !

foto

16.09.02  11:14

« Vibrace ve volantu a auta při jízdě Fel 1.9D

Mně v rozmezí 90 - 120 km/h také vibruje volant, ale také celé auto a v servisu nepřišli, čím to je, neboť mám prý vše v pořádku. Dali za vinu vstřikovacímu čerpadlu, ale to je dle mého názoru blbost. Co si o tom myslíte ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.09.02  06:59

Asi s tím budu muset stejně do servisu... :-( I tak díky za rady.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.09.02  16:25

odporucam ti skontrolovat tlmice
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.02  07:57

Hanku v jakým stavu jsou gumy, nejsou naploškovaný ? mohlo by to být spůsobeno i tlumičema nebo geometrií. A když to cuká při zatáčení mohly by to být i klouby poloos nebo i vytlučené klouby a silntbloky v ramenech.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.09.02  07:41

« Vibrace ve volantu při jízdě

Když jedu kolem 100-110 km/h jsou ve volantu cítit vibrace. Nechal jsem vyvážit přední kola, ale vibrace zůstaly... Někdy je to trochu cítit i při nižších rychlostech a zdá se mi, jakoby při zatáčení volant mírně cukal.

Čím to může být? Poraďte. Díky.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.02  07:39

« Re: Zadní stěrač a vandalové :-(

Hanku stalo se nám několikrát na služebních Favoritech, že odešel motorek jen tak, taky z ničeho nic, zjistil jsem, že je špatný těsnění kolem hřídelky a ta zarezněe a pak se motorek spálí případně strhají plastové kolečka v převodovce. Je to tím, že se ten stěrač málo přes léto používán a tak prostě přiroste. Stačí občas prostříknou hřídelku např. WD 40
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.09.02  02:26

« Re: ceny?

Koukam do svych zaznamu a vymena prednich a zadnich tlumicu na Feldu Combi diesel mne stala ve znackovem servisu Skoda 5383 Kc. Na kombika jsou ale jinaci tlumice vzadu a na diesel zase silnejsi tlumice vpredu. Ale cena si nebude o moc vyssi.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.02  01:50

Monroe Sensavrak
    teda alspoň co mi říkal taxikář co mě vozil domů tak dva roky tomu nazad tak mu v záruce sca. po 20 - 30 tis. po Prahe už stačily odejít dvoje a měl dohady se servisem ohledně reklamace typu náš test a váš test tlumičů.
  • « 00 Reagovat !

foto

13.09.02  00:00

Destičky: Fri.tech . - dost dobrý a cena 360 nemá chybu. Kotouče: Obyč. budou stát snad do 500 (originální těžko říct). Lepší kotouče kolem 2.000. Tlumiče: obyč. něco přes 1.000, lepší je třeba Monroe Sensatrac - cca 1500-2000. Pokud bys chtěl něco sportovnějšího tak jedno z provedení HPs. P.S. Jedny plně funkční kotouče (po prvních destičkách) bych měl za symbolickou cenu (dával jsem ty lepší).
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.09.02  07:34

« Re: ovládání světel z místa řidiče, problém

Topol: Tak to je pak darda, vymena je vice jak za 1000 Kc. Doporucuji vymenit pred technickou. Anebo sehnat funkcni z nejakeho stareho odepsaneho Favoritu...
  • « 00 Reagovat !

foto

11.09.02  15:21

Vlami, díky za odpověď, ale z hydrokonektoru mi kapalina vytekla úplně. Budu to muset časem vyměnit za nové.
  • 00 Reagovat !

foto

11.09.02  15:19

« ceny?

Ahoj všem, nevíte kolik stojí přední tlumiče, přední brzdové kotouče a destičky? Jaké doporučujete? Díky za odpovědi.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.02  15:29

« Re: Studený motor

Závada se neprojeví, to jen stříkačka nedává tolik paliva jako dával karbec. Je hlídaná lambda sondou kvůli exhalacím. Všimni si, co se valí z výfuku fava a kolik točí otáček a co proti tomu felda. Jde jen o zvyk, ale jinak je to v pořádku. V zimě to bude startovat normálně.
  • 00 Reagovat !

foto

10.09.02  08:29

« Studený motor

Mám Fel MPI 50 kW a u práce parkuju v celkem prudkém kopci. Když večer auto nastartuju, na jedničku vyjedu a kopnu tam dvojku, tak se to jakoby zadusí a jede to jen taktak, až po chvíli se to chytne. S ohřátým motorem je to v pohodě. Je to normální ? S firemní fel se mi něco podobného stalo taky, ale se starým favoritem s karbecem jsem byl úplně v pohodě, v létě v zimě se mi nestalo, že by chcípnul. Obávám se aby se neprojevila nějaká závada až budou nižší teploty v zimě.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.02  17:19

Topol: V konferenci na Panore k tomu problemu s hydrokonektory psal TOM tohle:

Cudlik je tam pouze zamackly, vytahnes ho klestema. Muze se stat, ze
    bude bublina vzduchu v ovladani, to se da po sundani kolecka a vycvaknuti
    plastoveho krytu odsroubovat a vytahnout pod palubku, na nem je take
    kolicek. Pred plnenim otoc knoflik uplne doleva (svetla dole) a nacpi tam co
    se tam vejde, musi to byt plne.

A taky Hank psal:
    Autorem postupu je Lu: Zjisti nejdříve, zda máš uniklou kapalinu z regulačního mechanismu. Pokud ano, musíš celou regulaci vyměnit. Regul. mech. je ve světlometu zasunutý na
    bajonetu (pootočíš a vysuneš ven). Když to budeš mít venku, toč regulátorem a koukej, jestli z mech. u světla vyjíždí čep. Jestliže ano a světla se přesto nepohybují, je potřeba ten čep nečím prodloužit (o pár mm). Takhle jsem to měl já, vyhodili mě z technické a v servisu mi řekli "jedině vyměnit", což mi nedalo a kuchnul jsem to. Na čepy jsem navlékl takové trubičky a vše bylo OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.02  17:15

Hank: To nas Buh tresta, ze mame auto :-) Chci jen rict, ze zlodeji a vandalove nam zvysuji naklady a adrenalin v krvi. Bohuzel bez nahrady...
  • « 00 Reagovat !

foto

09.09.02  14:20

Tohle se řešilo už několikrát v konferenci "Felicia" na Pandoře. Zkus se tam podívat do historie, někomu tuším pomohlo doplnit do systému kapalinu, ale přesněji už si nepamatuju.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.02  09:58

Taky se mně to pokazilo před TK. Ještě, že tam mám známé, kteří mně řekli, ať se na to vy***u. :-) Zkrátka to seřídili a už na to nesahám.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.09.02  09:56

Díky všem za reakce. Tak nakonec to byl spálený motorek... Je možné, že se nějak zablokoval a já když zadní stěrač zkusil zapnout, tak se spálil motorek.

Navíc jsem byl na Slovensku a začalo pršet. Docela jsem se vyděsil, když nejely ani přední stěrače! Naštěstí to byla jen pojistka...

U nás jsem pak zajel do servisu a nový motorek zadního stěrače stojí 1500 Kč! Naštěstí má žena zaměstnaneckou slevu, takže 1200 Kč...

Když si představím, že nebýt toho vandala, tak mám 1200 Kč navíc...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…