Oprava a údržba vozu Škoda Felicia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

04.10.02  14:43

« Re: Studený motor

to kdo - Ty máš dieslovou Feldu?
  • « 00 Reagovat !

foto

04.10.02  14:42

pomohlo by zalití lukoprenem, nebo nějaký akrylátový tmel
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.02  11:19

To cidlo je na horni casti saciho potrubi, vedle skrtici klapky za krytem na potrubi. Vedou do nej ctyri draty a je umisteny smerem nahoru. Ma dve vady - je sice utesneny po obvodu, ale kolem privodu je zcela netesny, kontakty nejsou povrchove upraveny, takze rychla koroze. Po tom, co jsem jej vycistil, se cukani zatim neobjevilo, tak doufam , ze to bude OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.02  09:18

« Re: Jak vyměnit žárovku osvětlení SPZ?

Jak to vypáčit ? No jak si psal, šroubovákem opatrně, ale to ti patrně nebude nic platné. Občas se to ulomí, ale třeba budeš mít napodruhé štěstí.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.10.02  09:14

« Re: Kontrola sviečok

Svíčky není třeba kontrolovat. V servise každých 15 000 km přečtou diagnostiku a pokud by byla nějaká drobná závada na svíčkách, tak by je měli zkontrolovat. A pokud odejde některá svíčka, tak se jednoduše vymění.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.02  08:54

« Jak vyměnit žárovku osvětlení SPZ?

Skoro se stydím to sem psát, ale rád si nechám poradit...

Potřeboval jsem vyměnit žárovku osvětlení SPZ. Mrknu do chytré knihy a tam psali: "Opatrně malým šroubovákem vypáčíme sklíčko osvětlení SPZ..." Tak jsem to opatrně ulomil... Teda ty rozpěrné plastové háčky. Nová svítilnička SPZ - cca 200 Kč. :-(

Teď vyplivla žárovka v druhém osvětlení SPZ. Jak to mám vypáčit aniž bych to ulomil?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.02  08:50

« Re: Papá olej

Mám stejný motor, najeto 140 tis. (koupil jsem v 80 tis. a ihned přestavěl na LPG). Používám minerální olej Mogul ForteGX Pro (15W40, API SJ). Měním po 15 tis. km a mezi výměnami dolévám tak 1 l.

Myslím, že Škoda udává spotřebu oleje 0,8 l/10 000 km. Takže je to v normě. Rozhodně olej kontroluji měrkou minimálně jedenkrát za měsíc (denně najedu 120 km) -- když se rozsvítí kotrolka, je dle mého soudu pozdě...
  • 00 Reagovat !

foto

02.10.02  09:42

« Kontrola sviečok

Chcel by som vedieť v akom intervale( po koľkých km) treba kontrolovať sviečky u feldy 1.3 MPI(rok 99)a či je vôbec potrebné ich kontrolovať.Výmena sa údajne podľa servisnej knižky vykonáva až po 60 tisíc km. Ďakujem. Števo
  • 00 Reagovat !

foto

02.10.02  09:20

« zabezpečenie auta

Chcem si dať namontovať do Felicie zabezpeč.zariadenie. Rad by som poznal Vaše názory, je nejaký rozdiel medzi CONSTRUCT a DEFFEND-LOCK?
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 02.10.02  00:00

Ja len doplním, že mňa Felicia MPI zlostila s tým rozbehom už odnova. Takže vylučujem akúkoľvek oxidáciu. Výrobná "vlastnosť". A auto ani nikde dlho nestálo, lebo bolo priamo na objednávku.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.09.02  08:21

A kde prosím u MPI to čidlo najdu ??
  • 00 Reagovat !

foto

29.09.02  09:59

« El. Stahovani oken

Zdravim vsechny, chci se zeptat jestli nekdo nedodelaval el. stahovani oken do Fel. (Jablotron/HT Centr)? O jak pracnou zalezitost se jedna (nejake rady a finty). Jestli nekdo mate navod (PDF) muzete mi ho prosim poslat romcovo@seznam.cz
    Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.09.02  10:55

« Papá olej

Zdar všem.
    Mám dotaz ohledně spotřeby oleje v motoru. Mám 1.3BMM50 a najeto 119tkm. Nikdy před tím, se mi nestalo, abych musel mezi kontrolami dolívat olej, ale teď mi v 115tkm začala svítít kontrolka a tak jsem se kouknul, a nebylo nic ani na rysce. Ale co mě udivilo nejvíc, že se tam vlezlo po horní rysku při dolití skoro 3 litry oleje. Má s tím někdo zkušenosti? Z výfuku dým neleze ani to nesmrdí.
    Dík VLK
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.02  10:02

Kolega v práci má MPi 50kW a řešil stejný problém (po nastartování se nemůže skoro rozjet), zatím neúspěšně. V servise mu řekli, že tohle je u Felicií normální (spotřební vůz) a jedná se o častou závadu řídící jednotky. Navíc se mu po vyndání baterky jednotka přepla do nouzového řežimu a v tom zůstala už trvale, i když se po x startech má zase přepnout zpět. Zřejmě to bude řešit přečipováním a doufá, že jiná řídící jednotka bude OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.09.02  08:10

Tak jsem se podival na ten konektor cidla nasavaneho vzduchu - uplne zelenomodry. Dela mi to obcas pri studenem motoru take, ale hlavne v lete. Konektor jsem vycistil, vysledek zatim nevim. Diky za radu, zdravim vsechny. Jarda
  • « 00 Reagovat !

foto

24.09.02  15:21

Projdi si konektory nejlépe všechny a vyčisti je a prostříkej nějakým přípravkem na kontakty, potom odpoj na 5 min akumulátor, aby se restartovala řídící jednotka a po několika kilometrch uvidíš jestli to pomohlo. Já jsem měl to samé a byl to konetor čidla teploty nasávaného vzduchu (v horní části sacího potrubí). Mimochodem ve značkových servisech na nic také nepřišli, VAG jim nic neukázal a přitom konektor se uvnitř zelenal jak byl zaoxydovanej. Jinak zavinil jsem si to sám, protože jsem si chtěl umýt motor a šel jsem na to s Vapkou. Takže od té doby motor neumývám. Napiš jestli to pomohlo.
  • 00 Reagovat !

foto

23.09.02  12:07

« STK - k příspěvku 624

Tak jsem byl na STK a tam mi řekli, že mám vůli v zavěšení ramen, což podle mně bude právě to vibrování při 110 km/h, jenomže jak to, že na to v autorizovaném servizu nepřišli ???
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 22.09.02  00:00

Presne to isté robila aj moja Felicia 1,3/50 MPI. A to hneď odnova. Tak som to reklamoval, ale servis sa k tomu postavil, ako že je všetko v poriadku a žiadnu závadu neobjavili. Pritom krátko po štarte (tak do 1 km) auto pri rozbehu, kedy boli otáčky tak do 2000 jednoducho nepridávalo ale iba stagnovalo. Keď som v počiatku (keď bolo auto nové) dal plný plyn, tak to asi dva krát strelilo do výfuku. Potom som si už radšej dával pozor. Takže to považujem jednoznačne za chybu. Ak sa s plynom manipulovalo len opatrne, tak to aspoň trochu zrýchľovalo. Po celé 4 roky sa to chovalo rovnako. Takže som si na to zvykol. A robilo to nie len pri mrazoch, ale niekedy aj v lete. Akurát motor musel byť studený.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.02  12:04

« Re: ceny?

Před rokem jsem dělal repasi předních brzd - nové kotouče, destičky a těsnění + kompletní vyčištění a natření. Cena celkem byla kolem 1288 (oba kotouče 752, destičky 450 a těsnění 86). Koupil jsem to, co měli a brzdí to normálně.
    Tlumiče mě čekají možná taky, ale na Monroe jsem slyšel tolik špatných zkušeností, že je nevezmu. Buď HP, nebo Sachs.
    Standa
  • « 00 Reagovat !

foto

17.09.02  11:57

« Re: Vibrace ve volantu při jízdě

Mě na vibrace při 100 - 110 pomohlo vyvážení kol + geometrie.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…