Oprava a údržba vozu Škoda Felicia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

30.10.02  09:28

« Re: Kolko vam to teraz zerie? (1.3 MPI 50KW)

Po Praze 100% provozu v zácpách :-) mám teď s 50kW Mpi pořád kolem 10 l/100 km. Maximum jsem měl po povodních 10,75 l/100 km. Kolega s Fab 1,4 44 kW má - pro srovnání - tu samou spotřebu co já.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.02  06:29

« Re: Kolko vam to teraz zerie? (1.3 MPI 50KW)

Mám 1,3 BMM a spotřebu mezi 6,8 až 7,8. Jezdím tak cca 70% město, zbytek mimo. Většinou jsme v autě dva.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.10.02  06:26

« Re: Cyklovač

Díky všem za názory a rady. Nakonec tam opravdu pasoval paměťový cyklovač z Favorita. Zatím vše funguje jak má, tak uvidíme.
  • 00 Reagovat !

foto

29.10.02  15:41

« Kolko vam to teraz zerie? (1.3 MPI 50KW)

Zaujimalo by ma, aku mate teraz spotrebu.
    Mne sa v poslednej dobe zda, ze to zerie akosi privela.
    Urobil som teda taky test - natankoval som 25 litrov a som zvedavy, ako dlho to vydrzi. Zatial mi to po najazdeni 60 km ukazuje, ze to spotrebovalo 6-7 litrov, z coho vychadza priemerna spotreba vyse 10 l/100km.
    Najzaumavejsie na tom je, ze jazdim nieco medzi mestskou premavkou a kombinovanou, a teda by mala byt spotreba podla mna max. 8 l. Schvalne teraz jazdim na nizkych otackach, pomalom rozbiehani a jazdim sam (bez spolujazdcov ci tovaru), kde by som tipoval spotrebu nieco okolo 7 - 8 litrov, ale urcite nie 10 - 11!
    Je to normalne??? Ak nie, v com moze byt chyba?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.10.02  11:24

Na mojom (original) sa da nastavit od cca. 3-30 sekund.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.10.02  15:42

kdyz uz jste u tech cyklovacu, jak poznam ktery je ktery, kdyz bych treba sel lovit do favoritu na vrakac? muj vehikl sice cyklovac s pameti ma, ale maximalni doba mezi dvema stery je nastavitelna v rozmezi asi tak 0-5s a vic ne... tak to ma byt? me to prijde jako hrozne kratkej interval...
  • « 00 Reagovat !

foto

19.10.02  04:21

U Fáva to byla pohoda krabička sem-krabička tam. U Feldy by to mělo být snad totéž. Víš 100%, že ten cyklovač funguje? I když je pravda že dneska výrobci aut zkouší lecos jak obyčejnému uživateli zkomplikovat opravu svépomocí a místo toho mu řádně provětrat prkenici. Tak v tomhle světle bych se ani nedivil, kdyby se musel nejen vyměnit panel ale ještě asi tak 50% el. zařízení v autě.
  • 00 Reagovat !

foto

18.10.02  00:00

« Bez nadpisu

Pánové, zabýval jste se někdo možností diagnostiky svého auta? Existuje možnost připojit notebook a volným (shareware) programem (VW, Seat, Audi, Skoda) sledovat veličiny, které posílá motor. Problém je jen v kabelu, obchodníci za samotný kabel chtějí 6500 Kč (www.pc-autodiagnostika.cz/cenik.html a www.pc-autodiagnostika.cz/galerie.html) - tento kabel se nechá vyrobit tak za 400 Kč, problémem je jen 16pin. konektor OBD-II, který nelze v ČR sehnat.

Proto se ptám, je schopen někdo sehnat tento konektor nebo tento celý kabel za rozumný peníz? A pokud ne, byl by zájem? Dle předběžných informací svých obchodních partnerů bych dokázal nechat zakázkově vyrobit sérii cca 10+ kabelů (s profi konektorem z USA, jinak se v ČR dělají z moduritu) v kusové ceně cca 1900 Kč.

Takže co, byl by zájem resp. je někdo schopen za podobnou cenu mi toto toto dodat? 6500 Kč za ten kabel opravdu nedám a bastlit to bez orig. konektoru (konektor udělat z moduritu) nechci.

www.OBDII.com konektor je průmyslový standard a má jej povinně každé auto r.v. 96+, jen ten komunikační protokol a tedy diag. software se liší. Na koncern VW je nejlepší sw VAG-COM.

Proč to zajímá mě? Jelikož mám notebook, proč se nepodívat a nelogovat hodnoty auta za jízdy, třeba teplotu oleje a přesvědčit se, zda má olej opravdu 150-160°C, jak tvrdí někteří prodejci olejových chladičů apod. Z lognutých hodnot si lze sestavit dobré grafy, vid: viz www.ross-tech.com/vag-com

Tento soft je podle mě, pokud máte notebook (stačí W95, 8MB RAM, 5MB HDD, serial port, 640x480) o dost lepší než samotný malý VAG 1552 a spíše se vyrovná VASu (Siemens). Zatím jsem to neviděl v provzu, ale dle reakcí lidí, co to mají, to funguje dost dobře, ostatně viz stránky výrobce www.ross-tech.com. Reakce a poptávku a nabídku mi pište prosím výhradně do fóra "elekrika a elektronika motorů", zde v tomto fóru to už číst nebudu, případně zájemci pošlete poptávku s uvedením vašeho kontaktu na vcom(zavinac)seznam.cz .

• « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  16:22

Taky jsem měnil cyklovač v 96/02, dal jsem tam paměťový z Fa93 a běhá OK, ten z Felicie 97> se jednoduchou výměnou relátka použít nedá :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.02  03:21

No neznám pojistkový panel z felicie 96. U Felicie 99 mám z výroby programovatelný cyklovač a ve fávu 90 jsem měl jen ten na jeden předem definovaný čas. Sehnal jsem normálně v prodejně úplně stejnou černou krabičku ale určenou pro fávo. Má kupodivu jen o několik noh míň. Dal jsem ji do fáva a funguje to naprosto stejně jako ve feldě. Takže asi jedna z nich bude fungovat i ve feldě 96.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.02  13:57

Mělo by to snad jít přepojit i bez výměny pojistkové skříňky. Já jsem po prostudování schémat dokázal přidělat dešťový senzor přepínatelný s původním cyklovačem (časovatelným), tak proč by nešlo předělat cyklovač za jiný. Akorát bude potřeba sehnat schéma zapojení a bude to trochu drátování.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.10.02  11:58

Mnoooo, myslím si, že by se musela vyměnit celá pojistková skříňka, i s relátkem. To nové provedení ma i zapojení ostříkovače+stěrače. Možná by se musela vyměnit i ovládací páčka stěračů, ale to si nejsem jistý.
  • 00 Reagovat !

foto

15.10.02  11:50

« Cyklovač

Ve felicii ´96 bych chtěl vyměnit cyklovač bez plynule volitelné doby na novější, který už ji má. Co to obnáší? Prý nejde jednoduše vyměnit krabička, je nutná nějaká úprava. Ještě dotaz: v cyklovači cvaká(spíná), ale stěrače zůstavají v klidu. Na běžný chod fungují normálně. Kde hledat chybu?
  • « 00 Reagovat !

foto

11.10.02  15:03

« Re: Žárovky Osram BILUX H4 SILVESTAR

Ahoj, sice nemam Feliciu, ale tieto ziarovky mam uz na svojom druhom aute. Moje momentalne - stary Nissan Primera - trosku "sliepnalo" s beznymi ziarovkami, s OSRAMami je svetlo ovela jasnejsie. Dialkove sa vobec nedaju s povodnymi ziarovkami porovnat: jasnejsie svetlo a dalej dosvietia.
  • « 00 Reagovat !

foto

10.10.02  21:26

« Re: Žárovky Osram BILUX H4 SILVESTAR

Mam je taky. Předtím jsem měl H4 Super taky Osram(+30%). Nijak dramatický rozdíl od předchozích jsem nezaznamenal, ale je to o dost lepší než obyč. žárovky. Já je koupil za cca 180/kus, ale to bylo někdy v květnu a byla to úplná novinka. Za ty peníze dost dobrý a rozhodně lepší než dát 400/kus třeba od Philipse, když je to v podstatě totéž. O ničem lepší v této cenové relaci nevím.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.10.02  17:49

« Re: Jak vyměnit žárovku osvětlení SPZ?

Ja jsem mel po predchozim majiteli prilepene zadni svitilny_SPZ modelinou, protoze mu obe svitilnicky praskly. Porad vypadavaly, tak jsem je koupil obe nove (skutecne stoji jeden komplet cca 200 Kc = silene).
  • « 00 Reagovat !

foto

10.10.02  15:58

« Re: Jak vyměnit žárovku osvětlení SPZ?

Ty packy, co drží svítilnu časem zkřehnou a pak praskají. Tak si nic nedělej z toho, žes je opatrně ulomil.
  • 00 Reagovat !

foto

08.10.02  17:55

« Žárovky Osram BILUX H4 SILVESTAR

Ahoj, koupil jsem si je do světlometů, mají mít +50% svítivost, co vy na to? Máte je už někdo, nebo jste si raději koupili jiné? 1 kus mě stál 153 Kč. Díky za odpovědi.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.10.02  09:26

« Re: Studený motor

Cleaner: ne, proč? Hledej, už jsem to tu někde psal. To zalití koncovek kabelů se dělá u nás v práci běžně.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.10.02  13:11

« Re: Papá olej

Tak je vyřešeno. Problém by v nějakých guferách okolo ventilů a tak se ztráce. Teď už to je prý v pohodě. Norma na spotřebu je prý opravdu 0,7l na 10tkm. Jinak olej tam je Shell Helix (nevím přesně) 15W40.
    Svítilo to jen při ostrém průjezdu zatáčkou.
    VLK
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…