Oprava a údržba vozu Škoda Felicia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
« Re: Tlumiče -- koroze misek?
No prave,sice je to nekolik zim,ale az tak hrozny by to bejt nemelo. Povrchova koroze jo,nekdy i dost oskliva,ale ze by to zasahlo tak hluboko? No,neda se vyloucit ucelovy tvrzeni servisu,aby udelali kseft,stejne,jako ze to opravdu je nacaty. Na druhou stranu s timhle poctem km bych asi o vymene dost uvazoval,ja teda ne spis,ale urcite. Novy tlumice na skudku nestojej zase tolik,vymenej to v kazdy slusny garazovy dilne a hlavne bude jistota,ze se to v zime bude chovat,jak ma. -
« Re: Tlumiče -- koroze misek?
Jo,stat se to muze.Zaveseni Mc Pherson ma pero opreny o misku tlumice dole,takze kdyz ta urezne,sesune se pero dolu a tohle bych nerad zazil pri jizde. I kdyz je mi zahadou,jak by to mohlo zreznout az tolik tak rychle.Prece to nemas 10 let. -
"-- skrytý --" 11.11.02 14:17
« Tlumiče -- koroze misek?
V servisu mně řekli, že mám zkorodovane misky na tlumičích (jak se o ně "opírají" pružiny pérování) a že brzno rupnou. A že mám vyměnit tlumiče. Co je na tom pravdy? Já myslel, že tlumiče se mění, až podstatně klesne jejich schopnost tlumit kmity, že mohou upadnout nějaké misky mě nikdy nenapadlo... Nějaké názory? Nechám se poučit. -
« Kolko vam to teraz zerie? (1.3 MPI 50KW)
Zaujimalo by ma, aku mate teraz spotrebu.
Mne sa v poslednej dobe zda, ze to zerie akosi privela.
Urobil som teda taky test - natankoval som 25 litrov a som zvedavy, ako dlho to vydrzi. Zatial mi to po najazdeni 60 km ukazuje, ze to spotrebovalo 6-7 litrov, z coho vychadza priemerna spotreba vyse 10 l/100km.
Najzaumavejsie na tom je, ze jazdim nieco medzi mestskou premavkou a kombinovanou, a teda by mala byt spotreba podla mna max. 8 l. Schvalne teraz jazdim na nizkych otackach, pomalom rozbiehani a jazdim sam (bez spolujazdcov ci tovaru), kde by som tipoval spotrebu nieco okolo 7 - 8 litrov, ale urcite nie 10 - 11!
Je to normalne??? Ak nie, v com moze byt chyba? -
« Re: Cyklovač
kdyz uz jste u tech cyklovacu, jak poznam ktery je ktery, kdyz bych treba sel lovit do favoritu na vrakac? muj vehikl sice cyklovac s pameti ma, ale maximalni doba mezi dvema stery je nastavitelna v rozmezi asi tak 0-5s a vic ne... tak to ma byt? me to prijde jako hrozne kratkej interval... -
« Re: Cyklovač
U Fáva to byla pohoda krabička sem-krabička tam. U Feldy by to mělo být snad totéž. Víš 100%, že ten cyklovač funguje? I když je pravda že dneska výrobci aut zkouší lecos jak obyčejnému uživateli zkomplikovat opravu svépomocí a místo toho mu řádně provětrat prkenici. Tak v tomhle světle bych se ani nedivil, kdyby se musel nejen vyměnit panel ale ještě asi tak 50% el. zařízení v autě. -
Pánové, zabýval jste se někdo možností diagnostiky svého auta? Existuje možnost připojit notebook a volným (shareware) programem (VW, Seat, Audi, Skoda) sledovat veličiny, které posílá motor. Problém je jen v kabelu, obchodníci za samotný kabel chtějí 6500 Kč (www.pc-autodiagnostika.cz/cenik.html a www.pc-autodiagnostika.cz/galerie.html) - tento kabel se nechá vyrobit tak za 400 Kč, problémem je jen 16pin. konektor OBD-II, který nelze v ČR sehnat.
Proto se ptám, je schopen někdo sehnat tento konektor nebo tento celý kabel za rozumný peníz? A pokud ne, byl by zájem? Dle předběžných informací svých obchodních partnerů bych dokázal nechat zakázkově vyrobit sérii cca 10+ kabelů (s profi konektorem z USA, jinak se v ČR dělají z moduritu) v kusové ceně cca 1900 Kč.
Takže co, byl by zájem resp. je někdo schopen za podobnou cenu mi toto toto dodat? 6500 Kč za ten kabel opravdu nedám a bastlit to bez orig. konektoru (konektor udělat z moduritu) nechci.
www.OBDII.com konektor je průmyslový standard a má jej povinně každé auto r.v. 96+, jen ten komunikační protokol a tedy diag. software se liší. Na koncern VW je nejlepší sw VAG-COM.
Proč to zajímá mě? Jelikož mám notebook, proč se nepodívat a nelogovat hodnoty auta za jízdy, třeba teplotu oleje a přesvědčit se, zda má olej opravdu 150-160°C, jak tvrdí někteří prodejci olejových chladičů apod. Z lognutých hodnot si lze sestavit dobré grafy, vid: viz www.ross-tech.com/vag-com
Tento soft je podle mě, pokud máte notebook (stačí W95, 8MB RAM, 5MB HDD, serial port, 640x480) o dost lepší než samotný malý VAG 1552 a spíše se vyrovná VASu (Siemens). Zatím jsem to neviděl v provzu, ale dle reakcí lidí, co to mají, to funguje dost dobře, ostatně viz stránky výrobce www.ross-tech.com. Reakce a poptávku a nabídku mi pište prosím výhradně do fóra "elekrika a elektronika motorů", zde v tomto fóru to už číst nebudu, případně zájemci pošlete poptávku s uvedením vašeho kontaktu na vcom(zavinac)seznam.cz . -
« Re: Cyklovač
No neznám pojistkový panel z felicie 96. U Felicie 99 mám z výroby programovatelný cyklovač a ve fávu 90 jsem měl jen ten na jeden předem definovaný čas. Sehnal jsem normálně v prodejně úplně stejnou černou krabičku ale určenou pro fávo. Má kupodivu jen o několik noh míň. Dal jsem ji do fáva a funguje to naprosto stejně jako ve feldě. Takže asi jedna z nich bude fungovat i ve feldě 96. -
« Re: Cyklovač
Mělo by to snad jít přepojit i bez výměny pojistkové skříňky. Já jsem po prostudování schémat dokázal přidělat dešťový senzor přepínatelný s původním cyklovačem (časovatelným), tak proč by nešlo předělat cyklovač za jiný. Akorát bude potřeba sehnat schéma zapojení a bude to trochu drátování. -
« Cyklovač
Ve felicii ´96 bych chtěl vyměnit cyklovač bez plynule volitelné doby na novější, který už ji má. Co to obnáší? Prý nejde jednoduše vyměnit krabička, je nutná nějaká úprava. Ještě dotaz: v cyklovači cvaká(spíná), ale stěrače zůstavají v klidu. Na běžný chod fungují normálně. Kde hledat chybu? -
« Re: Žárovky Osram BILUX H4 SILVESTAR
Ahoj, sice nemam Feliciu, ale tieto ziarovky mam uz na svojom druhom aute. Moje momentalne - stary Nissan Primera - trosku "sliepnalo" s beznymi ziarovkami, s OSRAMami je svetlo ovela jasnejsie. Dialkove sa vobec nedaju s povodnymi ziarovkami porovnat: jasnejsie svetlo a dalej dosvietia. -
« Re: Žárovky Osram BILUX H4 SILVESTAR
Mam je taky. Předtím jsem měl H4 Super taky Osram(+30%). Nijak dramatický rozdíl od předchozích jsem nezaznamenal, ale je to o dost lepší než obyč. žárovky. Já je koupil za cca 180/kus, ale to bylo někdy v květnu a byla to úplná novinka. Za ty peníze dost dobrý a rozhodně lepší než dát 400/kus třeba od Philipse, když je to v podstatě totéž. O ničem lepší v této cenové relaci nevím.