Oprava a údržba vozu Škoda Felicia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• 00 Reagovat !

foto

06.12.02  00:00

« střešní okno, rezonance

Ahoj, ještě mám prosbu, střešní okno mi rezonuje nad spolujezdcem. Jinak žádný pazvuky v autě nemám. Co s tím? Silikonoval jste to někdo? Díky za odpověď.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 05.12.02  19:45

« Re: Felicia - interiérové světlo vzadu

Ked je to este aktualne, tak ja som dozadu dorabal take iste svietidlo ako vpredu. Vyzeralo, ako keby tam bolo uz z vyroby. Dokonca teraz mam take aj vo Fabii. Do kratkej svetlo v zadu nemontuju. Najskor odporucam preskumat pozadovane miesto dlhou ihlou, ci tam nie je nosnik v streche. Bolo by blbe to zistit, az po vyrezani diery. Kabel odporucam natiahnut priamo od predneho svietidla, ale vrele odporucam kabel omotat niecim makkym, aby nerezonoval. A nezabudnut na diodu, aby predne svietidlo nesvietilo, ak sa to zadne zapne rucne.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.02  20:28

Ne myslel jsem přidat světlo nad zadními sedadly kvůli čtení cestujících vzadu nebo aby se děti po tmě nebály.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.02  04:10

Jestli myslíš třetí brzdovku tak jsem dodělával na 97 originální z MR 98 a výše a vše OK.
  • 00 Reagovat !

foto

27.11.02  21:01

« Felicia - interiérové světlo vzadu

Ahoj, instalovali jste si někdo světlo nad zadní sedadla? Pokud ano, napište jak jste postupovali a zda to nedělá pazvuky při jízdě.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.11.02  09:57

« Re: nerez maska

Potřebuju to někde skouknout, než to objednám. Máte někdo tip v Praze ?
  • « 00 Reagovat !

foto

14.11.02  17:22

« Re: nerez maska

Jo, u Rieger to mají taky, sada asi za 1350,- (jsou to asi pochromovaný kousky plechu, co se nalepí na umělohmotná žebra masky), ale jestli je to opravdu nerez, to asi ne - spíš mi to připadá opravdu jen pochromovaný..., ale parádu to nadělá, to jo.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 13.11.02  21:37

« Re: Nefungují brzdová světla

Mne to robila ziarovka na osvetleni SPZ. A tam uz nie je ziadny prechod medzi drotikom od vlakna a kovovym obalom. Nechapem to, ale nova ziarovka to vyriesila. Inak ja som uz po 75.000 km mal dojem, ze auto na znemaje trase nesedi tak, ako kedysi. Ale uz som tlmice nevymenil, lebo auto islo z domu. Vycsinou vsak jazdilo v meste.
  • 00 Reagovat !

foto

13.11.02  14:49

« nerez maska

Viděl jsem párkrát na feldě s "novou tváří", že ty příčky v masce neměla černé, ale "kovové". Kde se to dá sehnat ?? Na www.autodoplnky.cz jsem u miloteca našel sadu nerez krytů na masku (cca 1400,-), je to ono ? A je to skutečně nerez, nebo nějakej vakuově pokovenej šmejd ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.11.02  14:01

« Re: Nefungují brzdová světla

Už jsem to vyřešil! Tak chyba byla v žárovkách! I když mají dobrá vlákna, tak zkrátka odmítají fungovat nebo jen bliknou, když na ně klepnete.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.11.02  07:24

« Nefungují brzdová světla

A hned tu mám další problém :-(. Když mně zjistili ty vadné tlumiče, tak si všimli, že mně nesvítí jedno brzdové světlo. Žárovka byla O.K. a prý je problém v té desce s kontakty, do které se dávají žárovky. Zkoušeli to zkoušečkou a v celé vodivé dráze, která vede k žárovce proud byl, ale v kontaktu u žárovky už ne...

Včera jsem zjistil, že už nefunguje ani brzdové světlo na druhé straně. Když do žárovičky klepnu prstem (při sešlápnutém brzdvém pedálu), tak problikne. Zkoušel jsem měnit žárovku, oškrabat kontakty a nic. Jen to klepnutí funguje...

Musím tedy vyměnit obě desky? Nechápu, co na těch deskách může být špatné... Seženu je na vrakovišti? A liší se pro kombíka (můj případ) a krátkou feldu??? Díky předem za rady a podněty.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.11.02  07:17

« Re: Tlumiče -- koroze misek?

Tlumiče jsem nechal zkontrolovat když jsem auto kupoval, tj. v 80 tis. km.

Tlumiče tedy raději nechám vyměnit. Dám tam originál Škoda. Jinak díky všem za příspěvky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.11.02  07:59

Jak to resit? Tlumice se maji menit max. po 100000 km, mnohdy se odporouci uz drive (pokud se jezdi vice ve meste). Neverim, ze puvodni tlumice z vyroby po 130kkm nebo dokonce vice jsou v poradku. Uz jste si v servisu nekdy nechali merit kmity tlumicu? Pokud jiz nevyhovuji, vymente je, usetrite pneu, zkratite brzdnou drahu a ziskate lepsi jizdni vlastnosti. Ohledne misky - je nutne pouze sledovat, aby se neucpala. Nekdo ji i maze vazlinou = ja to povazuji za zbytecne.
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.02  04:45

Je možný, že si chtěli udělat v servisu kšeft. Faktem ale je, že misky na předních tlumičích jsou Bolest Favoritů a Felicií. Ve spodní misce je otvor pro odtékání vody. Když se ucpe, miska koroduje a může to dopadnout i dost špatně. Nevím kolik mají najeto tlumiče ale doporučoval bych je vyměnit - předeje se tím větším škodám popř. dalším nepříjemnostem. Když už se to bude měnit doporučuju koupit nějaké olejo-pneumatické tlumiče. Lepší komfort a cena jen o málo vyšší.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.02  22:43

Hank >Je to mozny, kdyz jsem kupoval Fa tak ty misky byly tak skorodovany ze to vypadalo ze kazdou chvili to upadne.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.11.02  20:02

Bohuzel musim potvrdit, ze to tak je. Mam Feldu 1996, najeto 130tkm, a leva miska je uz napul praskla. Koroduje to dost rychle. Muj struc mel ten samy rok, najeto 230tkm a prdlo mu to. Obe auta jsou negarazovane.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.02  15:51

No prave,sice je to nekolik zim,ale az tak hrozny by to bejt nemelo. Povrchova koroze jo,nekdy i dost oskliva,ale ze by to zasahlo tak hluboko? No,neda se vyloucit ucelovy tvrzeni servisu,aby udelali kseft,stejne,jako ze to opravdu je nacaty. Na druhou stranu s timhle poctem km bych asi o vymene dost uvazoval,ja teda ne spis,ale urcite. Novy tlumice na skudku nestojej zase tolik,vymenej to v kazdy slusny garazovy dilne a hlavne bude jistota,ze se to v zime bude chovat,jak ma.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.11.02  15:15

Je to rok výroby 1996, najeto 145 tis. km. Koupil jsem to před dvěma lety při 80 tis. km a negarážuji to.
  • « 00 Reagovat !

foto

11.11.02  14:24

Jo,stat se to muze.Zaveseni Mc Pherson ma pero opreny o misku tlumice dole,takze kdyz ta urezne,sesune se pero dolu a tohle bych nerad zazil pri jizde. I kdyz je mi zahadou,jak by to mohlo zreznout az tolik tak rychle.Prece to nemas 10 let.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.11.02  14:17

« Tlumiče -- koroze misek?

V servisu mně řekli, že mám zkorodovane misky na tlumičích (jak se o ně "opírají" pružiny pérování) a že brzno rupnou. A že mám vyměnit tlumiče. Co je na tom pravdy? Já myslel, že tlumiče se mění, až podstatně klesne jejich schopnost tlumit kmity, že mohou upadnout nějaké misky mě nikdy nenapadlo... Nějaké názory? Nechám se poučit.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…