Oprava a údržba vozu Škoda Felicia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

17.02.03  09:03

« Re: vynechávání motoru

Zdravím, mám podobnou feldu a podobný problém, nejčastěji škubne nebo zhasne po delším brzdění motorem, nebo volnoběhu. Postupoval jsem podobně, vyměnil jsem svíčky, kabely, víčko, palec, snímač i trafo, vyčistil vstřikovací jednotku, regulátor tlaku a vyměnil palivový filtr. Potom mně napadlo dotáhnout šrouby sacího potrubí a příruby vstřikovací jednotky a podstatně se to zlepšilo. Mám koupená obě těsnění (za pár korun, ve srovnání s tím ostatním ...) až se udělá teplo obě vyměním. Mám ten dojem, že vahou vstřikovací jednotky a hlavně vzduchovýho filtru (nejenom u BMM ;-)) se obě příruby po najetí cca 70k uvolní (těsnnění pod sání se taky rádo propálí u výfukových hrdel) a přisávání falešnýho vzduchu potom dělá tu paseku. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.03  07:45

Měl jsem podobné problémy a vyřešily se výměnou snímače otáček. Je to prý u Feldy poměrně častá závada.
  • 00 Reagovat !

foto

17.02.03  07:28

« Řízení

Včera při přímé jízdě mi cuklo ve volantu až jsem se lekl. Pak se mi to stalo ještě v zatáčce a 2x při parkování. No a dneska ráno se mi to během cca 15 km stalo jednou ve zmenšené intenzitě. Kola sice zatáčí kam mají, ale stejně je to nepříjemné. To cuknutí vypadá tak, jako kdyby Vám někdo trochu trhnul volantem. Nemáte nějaký nápad? Díky.
  • 00 Reagovat !

foto

17.02.03  00:00

« 60000 km

Ahoj, mam najeto 60000, tak pisu, co jsem menil a kolik to stalo.
    1. predni tlumice, brzdove kotouce a desticky (nesel jsem s tim do Skodovky, radeji k soukromnikovi). Platil jsem 4200,-- Kc.
    2. druhy den jsem zajel do Skodovackyho servisu. Nechtel jsem pouze menit olej,svicky,vzduch.filtr - menim si sam. Stalo to 4500,-- Kc. (Navic v tom byla vymena kompletniho ovladani hydrokonektoru pro ovladani svetel cca 1100 ovladani, 300 Kc prace.
    Chci si dat modre navleky na zarovku vnitr. osvetleni, osvetleni kufru a do osvetleni SPZ. Prazaci, kde jsou v Praze k dostani?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.02.03  00:00

« Re: D. hodiny

Hiroshi, prover pojistku v pojistkove skrince u spolujezdce. je to ta 19. zleva
    je 15A - přístrojová deska, vyhřívání sedadel, natáčení zrcátek, hodiny, elektrické stahování oken.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.02.03  13:13

a kdyby náhodou to nepomohlo tak jak se k té klapce dostanu?
  • « 00 Reagovat !

foto

16.02.03  13:03

pal. filtr mám měněnej nedávno, kabely jsem už měřil ty jsou O.K., budu kupovat svíčky se 3 elektrodama, ale nevím jaký. a dneska jsem to byl projet a nic. odpojil jsem baterku a pak připojil no je to divný, ale ty svíčky chcu určitě.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.02.03  12:47

tvoj problem moze byt v znecistenej skrtiacej klapke, pripadne v zanesenom palivovom filtri. ale skor to bude tou skrtiacou klapkou - odporucam ti ju vycistit technickym benzinom.
  • 00 Reagovat !

foto

15.02.03  23:33

« vynechávání motoru

Ahoj lidi mám feldu s motorem 1,3/50kW BMM najeto 70.000. Dřív se mi stalo, že při nižších otáčkách při přidání plynu začal motor škubat vyměnil jsem zapalovací kabely a je to dobrý to jsem měl najeto 50.000 jo aty kabely jsou TESLA. Teď se mi dvakrát stalo, že ráno se studeným motorem mi na první křižovatce při zabrždění zhasl motor. Hned to chytlo a jelo bez problémů dál. Dnes to je ale horší, zhaslo to, nastartoval jsem hned ale po přidání plynu to zhaslo. Nechal jsem to chvilku stát a pak jsem znovu nastartoval. Přidával jsem plyn na volnoběh a otáčky rostly, ale chvílemi se zastavovaly. Při rozjezdy to jakoby zhasíná, až to rozjedu je to dobrý a vynechává to pak až ve vyšších otáčkách. Je to jako kdyby se zapínal omezovač otáček. Doufám, že to budou zase ty kabely, ale tentokrát se to chová jinak. Počítám i s výměnou svíček snad to pomůže. Zkusím jestli mě vezmou v pondělí v servisu. Potřeboval bych prosím poradit snad butete někdo něco vědět. Dík moc. vormen@seznam.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

14.02.03  10:15

« Re: palubní počítač

Zajeď do Škodováckýho servisu - mají doprodeje originálního příslušenství a určitě někdo bude mít i PP. Já jsme za něj dal 3200 za komplet pro verze motoru MPi. Máš to se zárukou, original a pokuj.
  • 00 Reagovat !

foto

06.02.03  15:10

« palubní počítač

Neznáte někdo výrobce palubních počítačů do feldy,po dlouhém hledání na netu jsem našel firmu HT Centr kde mají TC6 za 4392,- ale nepodařilo se mi zjistit jestli je pouze prodávají nebo i vyrábějí. Uvažuji o něm,ale jde mi o cenu. V annonci se bežně nechají kolem 2 tis.sehnat ale bojim se aby byli kompletní.
  • 00 Reagovat !

foto

05.02.03  19:29

« D. hodiny

Dobry den, i kdyz nehsem pravidelny ctenar teto rubriky, mel bych jeden dotaz. Tyka se hodin v pristrojove desce. Ted par dny se uplne odporoucely. Mam dojem, ze je to poprve, co prestali fungovat, proto sem se chtel zeptat, jestli to je tim, ze je venku pod nulou a tak tak tam zamrzaji kontakty, nebo to muze byt treba pretrzeny kabel?Diky moc za odpoved.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.03  15:02

« Re: Vyfuk

Pokud to mate blizko do Prahy doporucuju www.vyfuky-tyll.cz, menil jsem zadni tlumic, cena 750 Kc i s dani vcetne montaze. 2 roky zaruka, spokojenost. Jinak Skodovacky servis 1500-2000,-- s montazi (:-(((.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.02.03  13:54

« Re: Vyfuk

Mně to připadá stejný u všech aut.U Felicie mně odešel po 4 letech zadní tlumič,po 6 letech (loni) střední a dneska ráno jsem zjistil,že je zase díra v zadním.No a u Renaulta Megane Scenic odešly všechny 3 díly komplet po 5 letech...
  • 00 Reagovat !

foto

04.02.03  16:13

« drnčení vpravo střešního okna

Ahoj, ve Feldě mám střešní okno, často mi vpravo vedle něj drnčí rám a polstrování. Co jste s tím dělali? Tmelili? Rozebírali?
  • « 00 Reagovat !

foto

03.02.03  20:33

« Re: Zvoneni u motoru 1.9D

Diky za pochvalu :)).. Doufam ze bude vypadat jeste lip, planuju naky hezky kola, protahnout kapotu, podvozek HP.. no chce to cas a PENIZE :((.. No a motor v haji nebude, to ne. Ma najeto 62 tisic, pravidelna udrzba, olej po 7500tis jak ma bejt, a zachazim s nim taky dost slusne ;o). Startuje v pohode, trosku hur kdyz je teplej, ale to je taky casta zavada u 1.9D.. No feldu 1.6 sem chvili mel, a ta spotreba nebyla pro me!! Sice je tohle liny, ale kdyz se chci trosku svizt tak jezdim tatovou oktavku TDi (s chipem 93kW :)).. To presednuti do Feldy je pak kruty.. ;).. No ale skoda ze nevite cim to zvoneni muze bejt ://
  • 00 Reagovat !

foto

03.02.03  17:23

« To RV (:o))

(:o) Jak 1.6 ?? 1.9 ! To je správnej model ! (:o))
  • « 00 Reagovat !

foto

03.02.03  12:40

« Re: Zvoneni u motoru 1.9D

Nevím co to může bejt,ale když motor zvoní tak to má za sebou.Jak Ti startuje ?Jinak ta Tvoje Felda vypadá docela pěkně.Škoda,že ten motor není 1.6.
  • 00 Reagovat !

foto

02.02.03  17:50

« Zvoneni u motoru 1.9D

Mam Felicii 1.9D... Kdyz je motor studenej tak se ozyva zvoneni, ale jak se trochu ohreje tak to prestane. Udelay se rozvody, vymenil prvni dil vejfuku, posilovac rizeni.. a je to porad to samy :(((. Kdyz to zvoni a zacne se tocit volantem tak se to zvoneni meni a jakoby s tim souviselo.. Ale posilovac je novej a dela to porad.. Nevite nekdo cim by to mohlo bejt? Znamej ma taky 1.9D a ma ten samej problem.. Diky Honza [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

01.02.03  04:20

« Re: Chiptuning

Beny_: Plně souhlasím s tím co jsi napsal, ale dřív než něco vypustíš si přečti příspěvky do historie, abys věděl na co reaguješ. Děkuji RV.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…