Oprava a údržba vozu Škoda Felicia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Re: El. servo dveří
Zdravim vsechny. Take mi to servo delalo. musel jsem ho opatrne rozebrat (je lepene), rozebrat motorek a vycistit kartacky (komutator). Byl uplne od mazadla a ztracel kontakt. Vycisteni komutatoru (ne lozisek) benzinem a opetovne slepeni (asi pred rokem) vse napravilo a nyni je stale OK. Jarda -
« El. servo dveří
u origo serva zamykání LZ dveří se mi stává, že přes noc nějak zatuhne, a ráno ho musím rozhejbat ručně, aby začalo běhat. Včera jsem to rozebral, a v táhlech to nebude, za a.) smrdí ještě novotou, všude běhají jak mají, nikde se to nedře, b.), je to čerstvě přestrojený, protože jsem dveře nechal měnit, kvůli bouračce. Dělalo to ovšem už před tím. Dá se to servo nějak rozebrat ?, namazat ? -
« Re: Oplatí sa kúpa Felicie?
Hmm, Felicii mam paty rok a nevim nic o nejake korozi mezi strechou a zadni stenou. Mozna nekde na neviditelnych mistech koroduje, ale zvenku absolutne nic. Jedine misto, kde jsem naznak koroze videl, byl spoj prepazky motoroveho prostoru a vnitrku, kdyz mi menili gumu kolem predniho skla, ale i to byl drobek... Nejlepsi, co se pro auto da udelat, je pravidelny nastrik dutin a spodku... Samozrejme Felicie r.v. 1995 a castecne i 1996 nebrat kvuli korozi zadnich dveri, ale jinak si myslim, ze je to rozhodne 100x lepsi volba nez svarovat stareho favorita. -
« Re: Oplatí sa kúpa Felicie?
No osobně nevím nic ani o jednostraném pozinkování u Felicie. Nicméně mám v garáži dvě a přestože to není bůh ví co, jsou to spolehlivá, jednoduchá vozidla, která furt jedou. Co se týká koroze, tak s tím počítej. Felda rezne všude. I dva roky stará už má rez ve spoji mezi střechou a zadní "stěnou"....Felda prostě rezaví. Ale jinak díky jednoduchosti je to držák.....těžko radit.... -
« Oplatí sa kúpa Felicie?
Stojím pred rozhodnutím či vyvárať skorodované Favo alebo kúpiť ojazdenú Feldu. Avšak keď vidím kde to Favo všade hrdzavie - skoro každý zvar (výstuhy podlahy, výklenky karoserie okolo tlmičov, podbehy, rohy všetkých dverí,zadné dvere, vnútorné blatníky) tak uvažujem či niečo podobné ma nečaká u Felície. Tá má síce jednostranne pozinkované vonkajšie diely (asi dvere a podbehy ) ale čo ostatné časti karósérie. Potrebujem poradiť podľa vašich skúseností. Dík. -
« Re: Felicia 1.6 MPI Combi
Není jak garantovat. Dokud je neupečeš, tak budou fungovat. Jestli máš ABS, rozjeď to na prázdné dálnici na 180km/hod a pak na to dupni co to půjde. Po zastavení se rozjeď na cca 130 a zkus, jestli se ti nevydrolily desky. Pokud nemáš ABS, tak pak nic nezkoušej a uklidni se s tím, že ze 175km na nulu stejně na tvrdo nikdy brzdit nebudeš. Pokud by jsi to potřeboval, budeš už asi po smrti. A to nikomu nepřeju. -
« Snimac teploty nasavaneho vzduchu na 1.3MPI
Dobry den, mam dotaz, je motor Skoda Felicia 1.3 MPI vybaven snimacem teploty a tlaku nasavaneho vzduchu? Ve dvou knizkach co jsem prolistoval tvrdi ze ano, servis se dusuje, ze ne, jiny servis tvrdi, ze asi ano, ale ze nevi presne, atp.
Rok vyroby 1998.
(Duvod dotazu: spatne starty rano, v servisu podeziraji snimac teploty chladici kapaliny, coz se mi prilis nezda).
Dekuji. -
« Re: vymena oleje
Taky jsem mel podobne touhy. Po te co mi vsude rekli ze je vzdy lepsi menit casteji mene kvalitni olej nez mit dlouho hodne kvalitni. Ted uz pouzivam jen mineral na jeden rok nebo 15kkm. Muzes se podivat na navody pro tu syntetiku i na ni mas urcite vymenu za jeden rok. Olej proste zestarne "zlukne":-)za rok at s nim jezdis nebo ne. Samozrejme ze je pravda ten olej tam ty dva roky vydrzi v pohode, ale neni to ono jako jeden rok s mineralem. Znam jednoho cloveka ktery olej nemeni driv nez za 60kkm, protoze olej furt maze.:-) Ja osobne tam leju mineral ale snazim se alespon kvalitni (shell, castrol, mobil: api SJ, a2-98,...) Nebo muzes pouzit oleje LONG LIFE ty ti urcite vydrzi dlouho, tam jen trochu vadi ta nizka viskozita. (felda min 10w) -
« vymena oleje
mel bych 2 dotazy , mam skodu felicii 1.3i r.v.1995 najeto 70000 km, pouzivany mineralni olej ,doporucena vymena 15000 km nebo 1 rok. Rocne ujedu cca 6000 km.Mam menit lepsi olej -napr.polosyntetiku 10W-40 co 2 roky (15000km), nebo radsi levnejsi mineralni 15W-40 co 1 rok (6000 km).Prevodovy olej - staci 75W(3litry x 70 Kc) nebo je lepsi priplatit a koupit full syntetiku (3x250 Kc)75W-90 Dik
-
« Re: Vynechání při akceleraci
Čidlo otáček, kabely, trafo atd. vše nové, vyměněné, svíčky FR7DC taky. Věřím, že Platinovýma Briskama tomu na čas pomůžu, ale příčinou bude asi hodně chudá směs, kterou tak ECU udržuje hlavně kvůli emisím (jako u všech těhle aut do města). Kdyby se tomu dalo nějak jednoduše přidat ;-))) -
« Re: Vynechání při akceleraci
Muzou to delat svicky (muj pripad) i presto ze byly nove (schapion).Ted tam mam Brisky Platinum a naprosto bezproblemu.Mel jsem jeste Boschy super4 a to bylo pri prudke akceleraci hruza same cukani,na druhe strane pri pomalem pridavani plynu sel motor lepe za plynem.Zajimave..? -
« Vynechání při akceleraci
Nemáte někdo zkušenost s vynecháváním u 1.3BMM v nižších otáčkách při akceleraci. Nemůže to dělat lambda? Nic dalšího podstatnýho už ta jednotka přece nesleduje. Pravidelně to udělá po delším volnoběhu, nebo po jízdě v nižších otáčkách (třeba právě když je potřeba předjíždět ;-))) Dík za všechny nápady.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!