Oprava a údržba vozu Škoda Felicia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

23.11.03  20:19

« Re: Natáčení světel

Jedna se o klasickou vadu Felicii. Spravne se tomu rika hydrokorektor a odchazi to snad vsem po nejake dobe. Na webu i v tomto foru jsem nasel nejake rady na opravu (treba doplnit kapalinu v pripade praskliny injekcni strikackou apod.), ale v servise se to urcite neopravuje, vymenuje se to jako celek. Cena cca 1000 Kc. Ja to resim tak, ze az do pristi technicke jsem to jedno svetlo, ktere nejde nastavit korektorem, nastavil rucne... Bye.
  • 00 Reagovat !

foto

23.11.03  09:20

« Natáčení světel

Potřeboval bych poradit, měl jste někdo problém s mechanizmem který natáčí světla?
    Jde to opravit nebo na kolik příjde výměna?
  • « 00 Reagovat !

foto

15.11.03  00:00

« Re: Sjíždění předních gum na vnitřní straně

Čau Radime! Pokud je to "rozumný" rozdíl tak je to normální. Postav auto na rovinu a když se podíváš zepředu tak Ti to bude jasné. Taky nezapomeň, že máš širší kola a tam je to o to znatelnější. Čauky Pavel !
  • « 00 Reagovat !

foto

12.11.03  17:18

« Re: Sjíždění předních gum na vnitřní straně

Zkusil jsi geometrii, řekl bych, že bude rozhozená.
  • 00 Reagovat !

foto

12.11.03  09:33

« Sjíždění předních gum na vnitřní straně

Mám Feldu 1.6 a při výměně gum za zimní jsem zjistil,že vnitřní strana předních gum je víc sjetá než vnější.Gumy Michelin Energy XT2 185/60 R14.Dá se s tím něco dělat,když odklon seřizovat nejde ? Mám najeto 20000 km a nikde jsem to neopřel.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.11.03  01:16

« Re: Prodám pal. pičítač - teploměr

koupim ale ukazuje dojezd-spotrebu???odkud jsi ???kontakt na me je kupi.x@seznam.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.03  14:15

« Re: Felicie - zamek 5tych dveri

Ano, stalo. Bylo to špínou, která se dostala kolem zámku, dlouho jsem to rozhejbával. Rozebírat se to nemusí, pokud to není jiná závada.
  • 00 Reagovat !

foto

07.11.03  11:07

« Felicie - zamek 5tych dveri

Min. tyden z niceho nic prestal fungovat zamek zadnich dveri. Klic tam jde zasunout,otocit,ale kdyz chci zatlacit,aby se ty dvere otevreli,tak to nejde. Znate to,jak se tam i s klickem zatlaci na tu plosku.
    Zatim to oteviram tahlem od ridice. Ale rad bych si to sam opravil.
    Neni tam central a felicie je z roku 99. Uz se to nekomu stalo,ci resil podobny problem.
    Dikas P.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.03  04:29

« Re: Rozdiel medzi rokmi výroby 97 a 98.

Napsal jsem to tam špatně - (o MR 95 s měkkou kastlí vyráběným do léta 95 ani nemluvě).
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.03  04:25

Vzásadě u Felicií platí, že čím novější tím lepší, ale není to tak docela. Od jara 98 dělají novou masku, ale technické změny pro MR 98 (mimo designových) probíhaly už v průběhu léta 97 - takže ještě na autech se starou maskou. Model s novou maskou je horší např. tím, že nárazníky jsou mnohem křehčí a zámky jsou "drsnou cestou" mnohem snadněji překonatelné a mezi feťákama velmi oblíbené. Pokud jde o korozi tak je velmi indiduální podle kusu a toho jakým podmínkám bylo auto vystaveno. Jsou vidět i 95 naprosto OK a taky 98 s korozí. Počítej s tím, že za model s novou maskou dáš asi o dost více než za auto ve stejném stavu se starou maskou - a to stojí za úvahu zda Ti to za to stojí. Každopádně bych se zcela vyhnul autům vyrobeným do podzimu 96 (o MR 96 vyráběným do léta 96 a starším ani nemluvě). Vřele doporučuju motor 1.6 (se servem), protože svezení je proti všem provedením s 1.3 úplně o něčem jiném. Přeji šťastnou volbu. PR
  • 00 Reagovat !

foto

04.11.03  13:39

« FELICIE 1.6

Mám problém při studené převodovce(80tkm) hlučně řadí a ve směru jízdy vlevo klepe.Po zahřátí se problém až na vyjímky tratí a je to v normálu.Mirek
  • « 00 Reagovat !

foto

04.11.03  08:12

Rozdíl je třeba v tom,že začali pořádně prolejvat
    páté dveře aby neschnili po 4letech.Radši bych volil feldu po roce 98.Jo a určitě ne bílou,ty jsou s korozí na tom nejhůř.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.11.03  14:04

« Re: Felicia 1.6 - Netesnost

No to je chronická bolest těhto motorů. Problém je, že není pouze olej v chladící kapalině, ale také voda v oleji. Doporučuji okamžitou opravu.
  • 00 Reagovat !

foto

03.11.03  12:08

« Rozdiel medzi rokmi výroby 97 a 98.

Chcel by som v najbližšej dobe kúpiť nejaku Feldu a potreboval by som vedieť, či sú nejaké rozdiely v kvalite pred a po r.v.1998 kedy došlo k zmene vonkajšieho vzhľadu a interiéru. Jedná sa mi hlavne o porovnanie odhlučneia, protikóróznej ochrany spodku, či sú nejaké rozdiely v kvalite a prevedení mechanických komponentov napr.náprav, brzd, aké sú napr.zmeny na motoroch a pod.
  • 00 Reagovat !

foto

30.10.03  08:53

« Prodám pal. pičítač - teploměr

Nechcete nekdo? popis viz. [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 24.10.03  13:09

« Re: Sviecky na Feliciu 1.3 MPI

A aky typ (NGK)? Maju na Feliciu viacero typov? Nadchadza mi cas vymeny a neda mi nevyskusat nieco nove... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.03  12:30

NGK - Jezdím s autem do Škoda servisu - takže nevím ani co mi tam dávají za svíčky, ale NGK jsem používal vždy a všude a vždy max spokojenost. Doporučuji.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.10.03  12:22

I já bych řekl NGK ;-) Měl jsem problémy s vynecháváním při akceleraci z volnoběhu a jedině s pomocí NGK svíček (běžných BKR6ES) jsem se toho zbavil. Navíc motor výrazně ožil. Bosch už zdaleka není Bosch ;-(
  • « 00 Reagovat !

foto

23.10.03  22:43

SirAnton: Já bych řekl NGK. Ještě jsem neslyšel stížnost. To co teď vyrábí Bosch někde v polsku, to je opravdovej humáč. Na první pohled nestejný elektrody atd.
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 23.10.03  21:04

Mal som skor na mysli, ake ma kto skusenosti s roznymi znackami (Bosch, Champion, NGK, Brisk, ...) a typmi. Napr. ja tam uz nikdy nedam original skodovacke (ci su to Champion, to s istotou neviem), pretoze o.i. aj v servise kamosovi spominali, ze s nimi mavaju problemy a v ramci zaruky ich menili za 1-kontaktove Champion-ky. Ja mam skusenost len taku, ze s Boschkami mi motor ide ovela kultivovanejsie a tichsie (mam na nich najazdenych cez 30 tis. km a podla udajov vyrobcu by som ich uz mal menit, no motor ide stale dobre a na spotrebe nic nebadat...), nez ako to bolo s originalmi.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…