Oprava a údržba vozu Škoda Felicia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
petous 22.12.03 08:17
« Re: rezne :o(
Tak jak reznou Feldy kdysi rezatěli Fiati, dokonce se v Čechách říkalo, "FIAT rezne ještě na plakátu". V Unu mi taky po cca 10letech začali rezivět zadní dveře, stačí zbousit, nastříkat základovkou nechat namíchat spray atd., docela zábava. Radši jsem to prodal. -
kostey 22.12.03 08:04
copak tvoje felicie nemá pedály šikmo? tzn. spojka veprostřed brzda víc v pravo a plyn eště víc vpravo tak, že to fakt nechápu... hele nechci vám to tu zasírat něčim co tu mít asi nechcete, tak sem vytáh z archivu téma felicia = total * tak quagaare se kdžtak přesuň tam jestli chceš v diskuzi pokračovat, zatim čao... -
Hele mě to fakt nebere, když budu chtít jiný auto než feldu, tak si ho koupím, ale zatím mám jiný priority. Rozhodně ale nepůjdu do ňáký šlupky. To ty jsi jenom ve špatný rubrice, ale takovej se tu čas od času občas vyskytne - než vyšumí. A co to máš pořád s těma pedálama, ty máš ňákou ortopedickou vadu :-) (nic ve zlým, hlavně se neposer...) -
kostey 21.12.03 22:18
quagaar: hele já ty Feldy a podobnou verbeš od škodovky fakt nemám rád. Nesnažim se tu ukájet, je to jen můj názor. Mezi sierrama jsou častokrát propastné rozdíly. Jsou sierry co netáhnou, všechno vnich vrže a nemaj servo ani klimošku. Jsou ale i takové které daj ve všem na pr*el i Octávii. A nemusej mít v sobě motor-Cosworth Podívej se na tu vaši feldu: Pedály to má našikmo, nemá to žádnou akceleraci a když se naloží tak to nejede už vůbec... co se týče řízení tak pokud nemáš posilovač tak s volantem ani nehneš a když náhodou jo tak to má tak malej poloměr otáčení že sní nezatočíš ani na dálnici. Pořád se tomu se*e centrál. Podívej se na Sierru 2.0 maximálku to má psanou někde na 190km/h ale stejně po rovině letí 225km/h okresky jezdí za 5apůl litru a akcelerace tě mačká do sedadla prakticky neustále. Dobře řekneš si je to dvoulitr, ale taky se podívej na rok výroby. Můžeš taky namítnout že to je zadohrab, ale pokud se k tomu chováš jak k zadohrabu tak je vše OK. Felda má krátky sedačky a vůbec nedržej v zatáčkách. Jedzim občas s matčinou 1.3 Glx. Když jsem jel z Prahy do Ostravy tak jsem vylejzal pěkně polámanej. Se Sierrou jsem o prázdninách najezdil 8000km po Evropě a děně to bylo i 1500km a ani * mě nebolela. Sierra má delší převody tak pořád točí méně otáček něž felda a je tišší. Když zafouká vítr tak to s váma házi jako list osiky... No napiš teď něco ty a já budu pak pokračovat. Jo jen chci ještě napsat že sierrám chybí jakákoliv protikorozní ochrana, ale pokud není bouchlá kastle a pravidelně se stříkají dutiny tak je vše OK. -
« rezne :o(
Ahoj,
mam dotaz, zvedave sem si prstem propichnul podezrelou bulblinku v dolnim rohu u okna(trojuhelnicek) na zadnich dverich a hele ...vono to zacina kvest. Zajima mne jestli se to necha rekalmovat (r.v. 2001, 5-tileta zaruka na prorezaveni karoserie by mela platit, ne?), jak to bude servis opravovat, jak dlouho mu to bude trvat, jak dlouho to vydrzi. A co by to znamenalo opravit si to samo-domo. Nejak to neumim rozebrat. Zkousel to nekdo? Dik R. -
« Re: V létě nejede
to: jirka.h Jednu radu bych měl, zkus se podívat do boxu vzduchového filtru jestli není v * termostat nasávání teplého vzduchu nebo ten mechanismus co překlápí klapku. Možná to nasává pořád teplý vzduch od výfuku a proto to v teple nejede a v zimě jo. -
« Ztrata akcelerace
Mam 1.3MPI 50kW, od r. 1999, najeto 53000. Asi tri mesice uz prakticky nepredjizdim, protoze to auto ztratilo jakoukoli akceleraci. Byl jsem zvykly jezdit docela svizne a ted po pridani plynu veeeeeeelmi pomalu zrychluji. Zacal jsem to pozorovat v lete asi dva tydny po vymene vyfuku, uz byl proderavely, ted tam mam Tyll. To, ze ma auto jiny zvuk diky tomu vyfuku bych pochopil, ale navic se mi ted ozyvaji ruzne rezonance ze vsech casti auta, coz drive vubec nedelalo. I motor ma takovy traktorovy zvuk jak z dieselu, jako by byl neustale prechlastany, coz je i docela mozne, jelikoz na to musim hodne slapat, aby to vubec jelo. Spotrebu jsem mival 6.7, ted mam asi o litr vic. Ma nekdo nejaky napad, cim by mohla byt zpusobena ta ztrata vykonu ? Napadla me lambda sonda, mozna je to i svickami, jeste asi nebyly meneny... Jinak jsem na pravidelne rocni vymeny oleje, filtru, atd. jezdil pravidelne. Wendoul.
uvažuji o pořizení PP na feldu 98,rád bych se vás proto zeptal na vaše zkušenosi,názory.vím že se tady již dřive o tom něco psalo,ale ne vše co bych chtěl vědět.
zde jsou tedy mé otazky:
kdo PP do felicie vyrábí-Boleslav?
nejsou nějaké www stránky?
zobrazuje PP i teplotu uvnitř vozu?
je pouze informující-monitorujici nebo lze také pomocí PP regulovat např. spotřebu?čili dá se diky PP i ušetřit_?že by se alespon část peněz vrátila_?
cena montaže v servisu_?
je poruchový_?
porouchá li se má jeho porucha vliv na chod motoru,spotřebu?znáte to čím více elektroniky tím více možností poruch......
je přesný nebo jen v rovině + -
zavěrem tedy komplexní otazka-je PP k něčemu nebo se dřive či později okouka a už si ho člověk nevšimne_?jezdit se bez něj dá to vím,ale třeba mi prosím sdělite proč do něj investovat peníze,ikdyž vím ,že je to věc názoru.....
omlouvám se za spoustu otazek,kdyby každý věděl něco tak by mi to pomohlo při rozhodovaní.díky