Oprava a údržba vozu Škoda Felicia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

03.09.04  23:02

« Re: Re: Re: Re: Volnoběh

nevite nekdo proc nesviti zpatecka??? svara ma filcku a po navsteve servisu mu nesviti zpatecka. Pojistky ok, zarovka ok, dal jsem zatim nelezl, nebyl cas...
  • « 00 Reagovat !

foto

24.08.04  09:17

« Re: Re: Re: Volnoběh

Čauko
    mne sa tento problém z voľnobehom objavuje vždy po najazdení 20tis km. Mám Feldu upravenú na LPG plyn ktorý je mestneší, vždy keď začnú kolísať otáčky tak musím vyčisťiť, odmastiť, šktiacu klapku (technický benzín + zubná kefka + suchá handra)
    Kefku som zobral aby som sa lepšie dostal k spodnej strane klapky, keď je otvorená. Po vyčistení je najlepšie dať urobiť základné nastavenie elektroniky vozidla a zase chodí ako drak.
    Čauko
  • « 00 Reagovat !

foto

24.08.04  08:53

« Re: Vodni pumpa

Čauko
    doma v garáži s otcom sme vymenili upchávkové tesnenie na Felícii 1.3 MPi. šlo to celkom dobre ale dávaj si pozor či máš v telese vodnej pompy dierku v ktorej je umiestnený pružný kolík na zaistenie ložiska vodnej pumpy. Ak ložisko nezaistíš budeš musieť rozoberať pumpu ešte raz. Odvtedy mám pokoj s vodnou pumpou a dávam poriadne zabra´t môjmu tátošovi.
  • 00 Reagovat !

foto

24.08.04  08:46

« Radiaca páka

Čauko
    Skús si, pred zakúpením lôžka radiacej páky, ľahnúť pod auto a pozri sa na skrutkové spoje radiacej páky s tiahľami k prevodovke. Trochu tieto spoje utiahni, nastav menšiu vôľu a poriadne spoje premaž vazelínou. Tiež som majiteľom Felície z r.v. 97 a mám nabehaných 140000t a zatiaľ som lôžko nemenil. Spodné skrutkové spojenia sú veľmi málo až nedostatočne kryté.
  • 00 Reagovat !

foto

16.08.04  10:03

« Re: centrál

Tak jsem vyměnil servo v PP dveřích a dal tam HTCENTR. Nejvíc práce dá rozdělat držák serva od držáku zámku :-( . Staré BRANO jsem rozebral a rozhýbal. Ale ještě mi to nefunguje, ale už jsem neměl sílu ani čas po tom pátrat dál... :shock: Mám tam alarm M100. Nemá od něj někdo prosím manuál??? :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto

09.08.04  15:30

« Re: nefunkční klakson

Před časem se mi to také stalo. Nejprve jsem myslel, že je v pr... klakson. Pak jsem měřením zjistil, že do něho nejde proud. Tak jsem skontroloval pojistku, ale ta byla O. K. Nakonec jsem zjistil, že v izolaci kablíku ke klaksonu byla trhlina v místě jeho přechodu přes díru v karoserii, kterou se pravděpodobně dovnitř dostala slaná voda a ta totálně rozežrala měd. Musel jsem skrátit a nadpojit kablík a vše bylo O. K. Je tam ovšem velice zlý přístup ...
  • 00 Reagovat !

foto

09.08.04  09:09

« Centrál

Tak se mi v sobotu ráno zablokoval centrál v pravých předních dveřích a dveře pak nešly zamknout, ani čudlíkem ani klíčem, musel jsem rozebral tapicírunk a vyjmout táhlo od serva centrálu a pro jistotu i rozpojit pětikolíkový konektor. Dá se někde koupit nový servo a vaměnit ho? Dík za info. Mirek
  • 00 Reagovat !

foto

03.08.04  15:06

« Dokumentace Felicia

Na [odkaz] je v dokumentaci ke stažení Návod k obsluze na Fabii, Octavii a Superb, jenom na Felicii už ne... Nemáte ho někdo náhodou, nebo odkaz, kde je ke stažení? Občas se to může hodit.
  • 00 Reagovat !

foto

20.07.04  15:08

« poradna konference.....

prihlaste si konferu Felicie na www.pandora.cz ........
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.07.04  19:27

« Re: nefunkční klakson

Je to 17. pojistka zleva, je společná s ventilátorem chladiče. Pokud je v pořádku, zkus na konektory přímo u klaksonu připojit zkoušečku nebo voltmetr a někdo ať ti zatroubí, poznáš jestli jde do něj proud. Pokud ano, je vadný klakson, jinak je to někde v instalaci, nebo je vadný lukas.
  • 00 Reagovat !

foto

17.07.04  12:05

« nefunkční klakson

Chtel jsem se zeptat, zde nekdo nevite, kde by mohl by problem s nefunkcnim klaksonem na felicii. Asi pred rokem jsem resil problem s digitalnimi hodinami pred ridicem, uplne odesly, a dostal jsem radu, ze bych mel vymenit nejakou pojistku, takze me napadlo, jestli to nebude neco podobneho, pokud ano, jakou pojistku mam vymenit, pokud nekdo tusite? Resp. doufam, ze problem neni nekde jinde, napr. nekde neco pretrzeneho ci praskleho.
    Diky za rady!
    Hiroshi Sagae
  • 00 Reagovat !

foto

14.07.04  17:52

« Díly na feldu 96.

Ahoj škodováci,nabízím nový výfuk z feldy combi 1.9D,a spoustu starších,ale dobrých dílů.ICQ 300407862.Jirka. :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 10.07.04  17:14

« Re: podsviceni a spojka

Ad1) Dělal jsem to sám. Opatrně jsem odpáčil plastový kryt kolem knoflíků (šlo to dobře), vytáhl knoflíky, světlovod a pod ním už jsou vidět žárovky. Práce asi na 5 minut.
  • « 00 Reagovat !

foto modus-ponens

modus ponens 09.07.04  19:31

ad 1)
    To sa stalo keydsi aj mne. Bol som s tym v servise (bal som sa, ze si tie plasty pokrivim a to by ma potom vkuse rozculovalo) a pozeral sa na elektrikara, ako to robi. Napchal tam dva-tri srobovaciky a nejakych 10-15 minut sa s tym babral. Nebolo to len o tom, ze vyklopil kryt, vymenil ziarovku a nasadil. Cena bola cca 250 Skk. Ak si vsak technicky zdatnejsi a s podobnymi skusenostami, skoda aj tych dvoch stovak... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.07.04  09:19

« Re: Vodni pumpa

To těsnění se jmenuje "ucpávka", prodává se samostatně za pár desetikorun, ale bez dobře vybavené dílny (potřebuješ přinejmenším stahovák řemenice) a alespoň minima znaností v oboru si ho sám nevyměníš.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.07.04  09:17

Ad 2/ Vadný dilatační člen na spojení výfukového potrubí v místech pod motorovou přepážkou - vyměnit.
  • 00 Reagovat !

foto

08.07.04  21:57

« podsviceni a spojka

Ahoj,
    rad bych se Vas zeptal na nekolik veci. (Fel,50KW, r.v. 2001, cca 30tis.)
    1) Prestalo fachat podsviceni regulace teploty vzduchu pro ventilaci. Japasetorozebere? Docela to tam drzi. Je to takovy cerny panel s kulatymi ovl. prvky nad popelnikem.
    2) pri rozjezdu pri nizkych otackach neco zadrnci vpredu od motoru. Projizdel sem to s kamaradem a prisli jsme na to, ze to dela jen pri rozjezdu. Pri stejnych otackach na neutral to nedela a take se neco podobneho ozve kdyz hodne rychle vyslapnu spojku. Nesetkal jste se s tim nekdo?
    3) uplne nahodne (teplo/zima) se mi stava ze se mi jakoby pomalu vraci brzdovy pedal. Cotoye? Costim?
    Diky vsem za odpovedi R.
  • 00 Reagovat !

foto

08.07.04  15:32

« Vodni pumpa

Zdravim vsechny. Zacala mi prosakovat vodni pumpa, je mozne ji vymenit sam, pripadne tesneni nebo je lepsi zajet do servisu. Delal jsem si ruzne veci na aute, ale nevim, zda tu neni nejaka zaludnost. Dekuji za odpovedi. Jarda
  • 00 Reagovat !

foto

02.07.04  20:03

« Prosba o radu !!!

Vím, že se ptám na zcela jiný typ vozu, ale zajímalo by mě jestli někdo nevíte, v jakém (finančně) kurzu jsou staré Škody Felicie (kabriolety). Konkrétněji - chtěl bych ji prodat a dotyčná "Felda" je z roku 1960.
    Díky, věřím, že někdo bude vědět.
  • 00 Reagovat !

foto

28.06.04  18:44

« Prosím o radu,

mám Škodu Felicia 1.3 GLXi.Vždy po dešti :!: mám problém s nastrartováním motoru.Hlavně když zaprší v noci ,nemůžu ráno auto vůbec nastarovat.Za sucha je vše v pohodě.Díky za pomoc
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…