Oprava a údržba vozu Škoda Felicia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
« Re: Re: Re: Volnoběh
Čauko
mne sa tento problém z voľnobehom objavuje vždy po najazdení 20tis km. Mám Feldu upravenú na LPG plyn ktorý je mestneší, vždy keď začnú kolísať otáčky tak musím vyčisťiť, odmastiť, šktiacu klapku (technický benzín + zubná kefka + suchá handra)
Kefku som zobral aby som sa lepšie dostal k spodnej strane klapky, keď je otvorená. Po vyčistení je najlepšie dať urobiť základné nastavenie elektroniky vozidla a zase chodí ako drak.
Čauko -
« Re: Vodni pumpa
Čauko
doma v garáži s otcom sme vymenili upchávkové tesnenie na Felícii 1.3 MPi. šlo to celkom dobre ale dávaj si pozor či máš v telese vodnej pompy dierku v ktorej je umiestnený pružný kolík na zaistenie ložiska vodnej pumpy. Ak ložisko nezaistíš budeš musieť rozoberať pumpu ešte raz. Odvtedy mám pokoj s vodnou pumpou a dávam poriadne zabra´t môjmu tátošovi. -
« Radiaca páka
Čauko
Skús si, pred zakúpením lôžka radiacej páky, ľahnúť pod auto a pozri sa na skrutkové spoje radiacej páky s tiahľami k prevodovke. Trochu tieto spoje utiahni, nastav menšiu vôľu a poriadne spoje premaž vazelínou. Tiež som majiteľom Felície z r.v. 97 a mám nabehaných 140000t a zatiaľ som lôžko nemenil. Spodné skrutkové spojenia sú veľmi málo až nedostatočne kryté. -
« Re: centrál
Tak jsem vyměnil servo v PP dveřích a dal tam HTCENTR. Nejvíc práce dá rozdělat držák serva od držáku zámku :-( . Staré BRANO jsem rozebral a rozhýbal. Ale ještě mi to nefunguje, ale už jsem neměl sílu ani čas po tom pátrat dál... :shock: Mám tam alarm M100. Nemá od něj někdo prosím manuál??? :roll: -
« Re: nefunkční klakson
Před časem se mi to také stalo. Nejprve jsem myslel, že je v pr... klakson. Pak jsem měřením zjistil, že do něho nejde proud. Tak jsem skontroloval pojistku, ale ta byla O. K. Nakonec jsem zjistil, že v izolaci kablíku ke klaksonu byla trhlina v místě jeho přechodu přes díru v karoserii, kterou se pravděpodobně dovnitř dostala slaná voda a ta totálně rozežrala měd. Musel jsem skrátit a nadpojit kablík a vše bylo O. K. Je tam ovšem velice zlý přístup ... -
« Centrál
Tak se mi v sobotu ráno zablokoval centrál v pravých předních dveřích a dveře pak nešly zamknout, ani čudlíkem ani klíčem, musel jsem rozebral tapicírunk a vyjmout táhlo od serva centrálu a pro jistotu i rozpojit pětikolíkový konektor. Dá se někde koupit nový servo a vaměnit ho? Dík za info. Mirek -
"-- skrytý --" 17.07.04 19:27
« Re: nefunkční klakson
Je to 17. pojistka zleva, je společná s ventilátorem chladiče. Pokud je v pořádku, zkus na konektory přímo u klaksonu připojit zkoušečku nebo voltmetr a někdo ať ti zatroubí, poznáš jestli jde do něj proud. Pokud ano, je vadný klakson, jinak je to někde v instalaci, nebo je vadný lukas. -
« nefunkční klakson
Chtel jsem se zeptat, zde nekdo nevite, kde by mohl by problem s nefunkcnim klaksonem na felicii. Asi pred rokem jsem resil problem s digitalnimi hodinami pred ridicem, uplne odesly, a dostal jsem radu, ze bych mel vymenit nejakou pojistku, takze me napadlo, jestli to nebude neco podobneho, pokud ano, jakou pojistku mam vymenit, pokud nekdo tusite? Resp. doufam, ze problem neni nekde jinde, napr. nekde neco pretrzeneho ci praskleho.
Diky za rady!
Hiroshi Sagae -
modus ponens 09.07.04 19:31
« Re: podsviceni a spojka
ad 1)
To sa stalo keydsi aj mne. Bol som s tym v servise (bal som sa, ze si tie plasty pokrivim a to by ma potom vkuse rozculovalo) a pozeral sa na elektrikara, ako to robi. Napchal tam dva-tri srobovaciky a nejakych 10-15 minut sa s tym babral. Nebolo to len o tom, ze vyklopil kryt, vymenil ziarovku a nasadil. Cena bola cca 250 Skk. Ak si vsak technicky zdatnejsi a s podobnymi skusenostami, skoda aj tych dvoch stovak... ;-) -
« podsviceni a spojka
Ahoj,
rad bych se Vas zeptal na nekolik veci. (Fel,50KW, r.v. 2001, cca 30tis.)
1) Prestalo fachat podsviceni regulace teploty vzduchu pro ventilaci. Japasetorozebere? Docela to tam drzi. Je to takovy cerny panel s kulatymi ovl. prvky nad popelnikem.
2) pri rozjezdu pri nizkych otackach neco zadrnci vpredu od motoru. Projizdel sem to s kamaradem a prisli jsme na to, ze to dela jen pri rozjezdu. Pri stejnych otackach na neutral to nedela a take se neco podobneho ozve kdyz hodne rychle vyslapnu spojku. Nesetkal jste se s tim nekdo?
3) uplne nahodne (teplo/zima) se mi stava ze se mi jakoby pomalu vraci brzdovy pedal. Cotoye? Costim?
Diky vsem za odpovedi R.