Oprava a údržba vozu Škoda Felicia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• 00 Reagovat !

foto

18.02.05  16:04

« stan 1

to je tezke,ja mel kdysi felinu 96 a nikdy se mi ani nezacaly objevovat na 5 dverich nejake rezave pupinky,chce to trochu pece,a to nestala kazdy den v garazi,jezdila kazdy den a za rok tak cca. 70000 km.ale zase strejda mel 2000 a za 2 koky mu zacaly hnit 5 dvere zevnitr u okna pod tesnici gumou,kup nejakou kolem 80000 km a vem si sebou nejakeho automechosa,podivej se hlavne jak je opotrebovany volant,radici paka a taky pedaly,ale nemuzes si byt nikdy jisty!koukni taky do motoru a hlavne na spodek!Nekupuj bilou ta hnije jako prvni,a nejlepsi je cervena !!tak at dobre poridis
  • 00 Reagovat !

foto

18.02.05  10:31

« nákup ojeté feldy - poradte.

Ahoj felďáci,
    Moji rodičové se rozhodli koupit si konečně novější auto. Chtěl bych poradit s výběrem. Vzhledem k tomu že s feldou nejezdím, ale vzhledem k tomu že mají málo peněz, budu vděčný za radu. Já mám představu o feldě do 100tis., od roku výroby 1997, najeto tak kolem 100tisíc (do cca 130tisíc). Nemáte nějaký rozumný tip? Rodiče jsou v důchodu a po čem opravdu netoužím jsou výčitky co že jsem jim to dohodil za *.
    od jakého roku už dělali úpravu na 5.dveřích aby tolik nerezli? slyšel jsem, že už od r. 1997, ještě před faceliftem v r.1998, ale taky že i u feldy z r. 2000 se najdou kusy s pěkně prorezlými 5.dveřmi. Tak nevím. A na co si jinak dát pozor? Jak poznat přetočený tachometr?
    Díky za každou radu nebo tip.
  • 00 Reagovat !

foto

18.02.05  07:13

« Dotaz

Ahoj, mám takový menší problémek a nevím co s tím. Mám Feldu 1,9D Combi a občas čistě náhodně se mi stává, že při zatáčení pokud je na silnici nějaká nerovnost a auto se zhoupne, tak se mi od přední nápravy ozve takový tlumený bouchnutí. Je to takový těžko popsatelný zvuk. Nevíte někdo co by to mohlo být? Díky moc.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.02.05  13:23

« Re: Zatekanie

Tiez mi zatekalo, nechcel som tomu verit, ale ked mi to tvrdili v troch servisoch že to je gumovým tesněním okna tak som ho nechal vymenit. Od tej doby (2roky) pokoj.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.02.05  10:55

« Re: tuhe riadenie

s největší pravděpodobností ložiska v horním uchycení tlumičů, tzv. misky. Jinak to může být i absence oleje v převodce řízení.Nejčastější závady.....
  • 00 Reagovat !

foto

03.02.05  21:23

« Zatekanie

Zateka mi do Feldy, viac ci menej, ale vzdy je mokry molitan pod palubnou doskou. Neviem ci je to gumovym tesnenim, to sa mi vsak nezda je to rok 2000 a so sklom nebolo hybane. Skor sa chcem spytat tych co uz mali tuto cast rozobratu, ci su za palubnou doskou alebo pod plastom za stieracmi dajake odvodnovacie - montazne otvory, ktore by mohli byt zanesene - upchate. Dakujem za odpovede, vela zdaru prajem s tymito skodovkami.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.02.05  15:41

« Re: Oprava a údržba

tak mi porad a nevrav ze sa nic nekazi :-)
  • 00 Reagovat !

foto

03.02.05  15:28

« Oprava a údržba

Nazdar všichni ! koukám, že téma upadlo do archivu, to už Felicii nikdo nemá, nebo je bez problémů ???
  • 00 Reagovat !

foto

06.01.05  17:15

« tuhe riadenie

tatko ma Feldu 1.3 r.v 96/97 a hrozne tazko mu ide riadenie. Clovek po jazde mestom chyta svalovicu. Neviete cim to moze byt ? Auto ma nabehane cca 150tkm, pneumatiky 165 a tlaky dla predpisu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.01.05  09:36

« Re: tuhe razeni

Zkušenosti mám bohaté, ale nikoli na Škodovce. Převoďák 65W jsem nikdy neviděl, nejřidší, co znám, je 75W. Ale i v této viskozitě mohou být mezi oleji rozdíly (jak sám píšeš). Takže Ti neporadím, snad jen to, aby sis vzpoměl, jak tě učili řadit v autoškole - na dvě doby!
    PS: Někdy se dá použít kapalina do automatu, ale i tam je obvyklá viskozita 75W, takže opět nic...
  • 00 Reagovat !

foto

03.01.05  19:46

« tuhe razeni

Kdyz v zime radim z 1 na dvojku na neprohrate prevodovce, tak to jde hur. Musim totiz prerazovat pomalu,jinac to jde pres zuby a synchron se mne jeste menit nechce. Skousel sem tam davat polosyntetiku 75W o d VATu,ale zbytecne sem vyhodil asi 250za litr, protoze doporuceny olej, tj.j paramo mineral 75W je kupodivu ridsi a tak sem ho musel dat zpatky.Ale...pry sou i prevodove oleje 65W, znamy ho ma sice v trosku jinacim aute,ale pry i v zime muze radit "jednim prstem"...nema nekdo s temahle vecma skusenosti?
  • 00 Reagovat !

foto

04.10.04  14:26

« Felicia na náhradní díly

Rozprodávám Škoda Felicia na náhradní díly. Auto je těžce havarované na předek, od dveří dozadu je vše v pořádku. Je to nový model. Např. páté dveře absolutně bez koroze, AL kola 14", všechna skla ... Pokud někdo něco potřebuje, stačí napsat mail na : m6564xp@seznam.cz Ceny spíš symbolické :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

23.09.04  05:20

« Re: Podběhy 2.

Předpokládám, že za těch 700 to byly 4 ks (firma Rezaw - PL). Není problém to namontovat svépomocí, ale když to má být dokonalé tak si s tím člověk musí trochu pohrát. Já jsem je montoval na 3 auta dopředu a 1 dozadu. Nehorší variantou je připevnit je šroubama do lemů. Vypadá to hrozně a bude to v místě otvorů reznout. Já jsem je vpředu vkládal dovnitř lemu a mezi lem a plast jsem dal na několika místech gumový profil. Tohle řešení mí výhodu v tom, že podběhy nejsou rušivě vidět zvenku - t.j. je to obdobně jako aut co je mají origoš. Přišrouboval jsem je jen v místě zástěrky a vpředu k zadní části hrany nárazníku a ze strany od podběhu se to nasune za plech nebo dá pod šroub co drží plech. Se zadními je víc práce. Ty jsem pouze přiložil k lemu zvenku a podmázl tmelem. Na dvou místech jsem je přišrouboval k podběhu ve spodní části, kde je volný plech a dál k nárazníku u zátěrky. Každopádně i tady když to nemá vypadat rušivě je třeba si s tím trochu pohrát. Určitě by šly vložit i dovnitř, ale bylo by s tím mnohem více práce. Jinak pokud nechceš aby se ti dostávala voda nad vložku tak je třeba vyřešit odtok vody z drenáže od víčka nádrže. Já jsem nasadil hadici na vývod z drenáže a svedl ji kolem podběhu dolu k zástěrce.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.09.04  23:00

« Podběhy 2.

Přikláním se k předchozímu požadavku.Sehnal jsem plastové a údajně se vlepují, ale nevím jaké lepidlo použít a taky čeho se vyvarovat.Přední mi jsou jasné, tam to je jak uchytit, horší to je se zadními.Mám feldu se starší maskou, prý je v tom rozdíl.Prosím poraďte!
  • 00 Reagovat !

foto

15.09.04  13:26

« Podběhy

Koupil jsem si plastové podběhy. Jedná se asi o polský výrobek a cena byla lákavá - 700,- za komplet. Nemáte někdo zkušenosti s montáží, hlavně čeho se mám radši vyvarovat? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.09.04  15:38

« Re: Re: Re: Alarm Meta

K C.A.system jsem se už taky dopídil. Napsal jsem jim e-mail tak uvidím, ale stejně dík. :D
  • « 00 Reagovat !

foto

10.09.04  15:39

« Re: Re: Alarm Meta

Zjistil jsem, že italskou firmu META tady zastupuje C. A. System s. r. o.
    Za Vokovickou vozovnou 19/362, 161 00 Praha 6. Byli docela ochotní, ale mě se povedlo alarm nějak zprovoznit svépomocí, asi jak jsem hejbal konektory- nakonec se to spravilo samo ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

07.09.04  11:23

« Re: Alarm Meta

Tak třeba namátkou:
    Elektro - František Polák ml.
    Žižkova 121
    253 01 Hostivice
    Telefon: +420 602958591
    E-mail: elektro.polak@tiscali.cz,
    ale jinak by to neměl být problém pro člověka, který má k dispozici internet.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.09.04  12:20

« Alarm+DO

Nazdar pánové, potřeboval bych poradit. Mám ve Feldě alarm s DO, ale mám jen jeden ovladač a nemám k němu kód. V servise mi řekli, že je tam zařízení firmy Meta a ať se zkusím spojit s nimi. Nemá na ně někdo kontakt, případně nějaký jiný nápad jak dodělat druhý ovladač ? Díky :shock:
  • 00 Reagovat !

foto

06.09.04  11:15

« Re: Zpátečka

Další typická závada škůdky. Obyčejně odejde snímač zpátečky na převodovce - upadne shnilej kontakt. Oprava je jednoduchá - koupit snímač (cca 200 Kč) - pozor, existují nejméně tři typy - vymněnit a skontrolovat výšku oleje v převodovce, případně dolít - část oleje vyteče. Snímač je pod převodovkou zepředu - je tam takový kousek plechu, který ho má chránit, ale ...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…