Oprava a údržba vozu Škoda Felicia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

05.02.01  09:12

« Re: Palubka Felicie

Vypacis len ten plast. Mimochodom ide velmi lahko.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.02.01  10:42

A ten plast mezi tema prostrednima vydechama se vyskubne i s tim koleckem (co zavira privod vzduchu), nebo proste sroubovakem vypacim jenom ten plast ?
  • « 00 Reagovat !

foto

01.02.01  14:42

Prida sa aj ja.
    1. Pri spinacoch svetlometov je zaslepka - pod nou je srob.
    2. Pod zaslepkou pre palubny pocitac (je hned nad tymi spinacmi) je dalsi srob.
    3. Medzi strednymi vyduchmi vzduchu je plast. Pod nimi je dalsi srob.
    4. Pri spinacoch hmloviek, odmrazovania,... je na pravo dalsia zaslepka a pod nou je dalsi srob.
    5. Ak su uz vsetky povolene, treba palubovku trochu povytiahnut, rukou sa dostat za nu a odpojit nahon tachometra. Je na takych zapadkach, ktore treba stlacit. Potom to uz ide celkom pekne von.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.01.01  20:36

plast mezi nima. Pak kryt na konci tlačitek, potom záslepku (na palubní počítač) a to je snad "fšechno".Kuchal jsem to před 4 roky tak sorry. ČAu LN
  • 00 Reagovat !

foto

31.01.01  19:26

« Palubka Felicie

Neni tu nahodou nekdo, kdo ma osobni zkusenost s demontazi toho cernyho plastu na palubce co je pred budikama a okolo vydechu vzduchu ?
    Vim, kde jsou vsechny sroubky, akorat netusim, jak se dostat k tomu, co je kdesi pod (nebo mezi) prostrednimi vydechy vzduchu. Nevim jestli vypacit primo ty vydechy, nebo jestli ten plast mezi nima ?
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.01  12:49

« Re: Tlumiče a světla

je zajimave, ze toto zarizeni jez zhruba o 200 Kc na Formana (685) drazsi nez na felicii (480). V kazdem servise za to chteli 1350 Kc.
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.01  11:14

Me se to fakt povedlo,nekecam.Ted uz presne nevim,zda se nemusel ten motorek sundat s te hadicky a vse doplnit zvlast.Ale slo to!!!
    V servisu mi taky rekli,ze se to musi vymenit komplet-v te dobe to stalo kolem 2000Kc,dnes pry okolo 650Kc.No jo, neni nad elektriku...
  • « 00 Reagovat !

foto

30.01.01  08:12

Ja jsem se snazil to hydraulicke ovladani opravit, taky strikackou, ale chtel jsem lit smes do ostrikovacu. Nepodarilo se. Uz presne nevim proc, taky jsem mel pistek vytahnuty, atd... uz si nevzpominam, proc se to nepodarilo. Neznam cloveka, ktery by to dokazal opravit. Znam 5 lidi, z nichz jeden, ktery primo Skody opravuje mi mimo servis rekl, ze se to proste neda opravit.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.01  22:46

S temi svetly jsem mel stejny problem u Formana.V tech svetlech je na ovladani pouzita kapalina podobna fridexu,ktera se odparuje.Da se to doma doplnit napr. tim Fridexem.Na svetle,na tom mechanismu je kovovy cep,ktery lze vytahnout,tim to otvorem tam jde injekci ten fridex natlacit.Otocny regulator musi byt na 1 a pistek ktery ovlada parabolu musis napr. klestemi vytahnout na max. a v teto poloze to doplnit.Me to celkem dobre fungovalo-nez jsem to prodal.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.01  14:31

Je to zvláštní, taky už jsem měnil zadní tlumiče - po 72 tis. km a přední jsou zatím dobré, přestože se obecně říká, že na diesela kterého tam mám, jsou příliš slabé.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.01  10:18

Tlmice som menil len zadne, aj ked nevyzerali opotrebovane, meranie ukazalo ze by uz aj boli na vymenu. Vtedy som mal nabehane okolo 62.000km. Teraz tam mam o 30.000 viac a predne zatial dobre. Pomer jazd mesto/medzimesto 70/30. Tie svetla neviem, zatial mi to funguje.
  • 00 Reagovat !

foto

29.01.01  09:51

« Tlumiče a světla

Měnil jste již někdo tlumiče ??? Pokolika kilometrech ??? A kde jezdíte ??? Měl někdo z vás problémy s nastavováním výšky předních světlometů ?? Mně to na levém nefunguje. V servizu mi řekly, že se to musí vyměnit komplet, vč. otočného pístku na palubce. Má s tím někdo zkušenosti ??? Dále bych halogenky rád vyměnil za xenonky - je to povolené ?? Kde je sehnat a kolik stojí ???
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.01  08:01

« Re: zákonná poistka

www.ruceni.cz
  • 00 Reagovat !

foto

25.01.01  14:59

« zákonná poistka

Prosil by som o info. koľko je zákonná poistka v ČR na kubatúru 1600 cm3. V SR je v r.2001 3 420,-Sk.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.01.01  09:27

« Re: žárovička

Pri demontáži palubovky netreba odmontovať volant, ide to síce ťažko, treba odpojiť všetky káble a náhon tachometra a treba "vyhladať" optimalnu polohu palubovky aby sa dala vytiahnuť. Tie žiarovky-kontrolky idú len veľmi ťažko vytiahnuť. Ja som to musel urobiť kliešťami.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.01.01  09:24

« Re: žárovička

• 00 Reagovat !

foto

22.01.01  09:31

« žárovička

Děkuji za informace, je to složitějčí, než jsem si myslel. Zkusím to opravit sám.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.01.01  14:36

« Re: žárovička ...

Výměna žárovky v přístrojové desce je u Felicí složitější než u Favoritů. Přístup k upevnění vnějšího černého panelu je přes střední výdechy ventilace a neobsazené spínače pod výdechy. A pak asi ještě někde na levé straně (možná pod vykrojeným obrysem pro palubní počítač). Samotná přístrojovka bude taky určitě upevněna šrouby, pak odpojíte příslušné svorky a náhon rychloměru a přístrojovku vytáhnte. Vše se ale může zkomplikovat tím, že ji nevytáhnete úplně ven kvůli volantu. Pak zkuste zezadu nahmatat spálenou žárovku a otočným pohybem jí vytáhnout ven. Pokud by jste musel vymontovat volant pak bych raději doporučoval servis (zvláště u airbagu), protože matice, která ho drží se musí pri monáži dotahovat momentovým klíčem a musí se dbát, aby byl volant dobře nasazen na tisícíhran hřídele sloupku řízení. Žárovka stojí určitě do 50Kč.
    Vše je dobře popsáno v knize nakladatelství Kopp
    "Jak na to" pro vozy Škoda Felicie.
    Pozor! Při práci s elektrikou odpojte akumulátor.
  • 00 Reagovat !

foto

19.01.01  12:49

« žárovička ...

Ahoj všichni ... Je spousta věcí, co si člověk může udělat na autě sám, proč ne. A hlavně se dá mnohým servisním dražším opravám pravidelnější a důslednější údržbou předejít. Vítám všechny samouky a kutily. Mám malinkou závadu na autě a to tu, že mi praskla (?) žárovička na palubce - potkávací světla. Palubku jsem nikdy nerozebíral, víte jak na to ?? A dá se žárovička sehnat ?? Co stojí ??? Nebo je potřeba kvůli takový prkotině jezdit do servizu ???
  • 00 Reagovat !

foto

19.01.01  10:40

« nakopnime to

Tato tema sa mi vskutku paci. Felka je totiz jedno z poslednych aut, kde si covek trufne opravit niektore veci aj na kolene, bez toho, ze by zrusil 40 inych, ako to u dnesnych supermodernych aut byva. Tam niekedy vidite len mierku oleja...
    A mne to robi radost, ked si mozem aj olej sam vymenit, sviecky opucovat, ziarovku v palubovke vymenit bez toho, ze by som musel ist do servisu. Auto mam rok a pol 1.3/50kW/30tis.km bez zavad.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…