Oprava a údržba vozu Škoda Felicia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Re: Palubka Felicie
Prida sa aj ja.
1. Pri spinacoch svetlometov je zaslepka - pod nou je srob.
2. Pod zaslepkou pre palubny pocitac (je hned nad tymi spinacmi) je dalsi srob.
3. Medzi strednymi vyduchmi vzduchu je plast. Pod nimi je dalsi srob.
4. Pri spinacoch hmloviek, odmrazovania,... je na pravo dalsia zaslepka a pod nou je dalsi srob.
5. Ak su uz vsetky povolene, treba palubovku trochu povytiahnut, rukou sa dostat za nu a odpojit nahon tachometra. Je na takych zapadkach, ktore treba stlacit. Potom to uz ide celkom pekne von. -
« Palubka Felicie
Neni tu nahodou nekdo, kdo ma osobni zkusenost s demontazi toho cernyho plastu na palubce co je pred budikama a okolo vydechu vzduchu ?
Vim, kde jsou vsechny sroubky, akorat netusim, jak se dostat k tomu, co je kdesi pod (nebo mezi) prostrednimi vydechy vzduchu. Nevim jestli vypacit primo ty vydechy, nebo jestli ten plast mezi nima ?
-
« Re: Tlumiče a světla
Me se to fakt povedlo,nekecam.Ted uz presne nevim,zda se nemusel ten motorek sundat s te hadicky a vse doplnit zvlast.Ale slo to!!!
V servisu mi taky rekli,ze se to musi vymenit komplet-v te dobe to stalo kolem 2000Kc,dnes pry okolo 650Kc.No jo, neni nad elektriku... -
Ja jsem se snazil to hydraulicke ovladani opravit, taky strikackou, ale chtel jsem lit smes do ostrikovacu. Nepodarilo se. Uz presne nevim proc, taky jsem mel pistek vytahnuty, atd... uz si nevzpominam, proc se to nepodarilo. Neznam cloveka, ktery by to dokazal opravit. Znam 5 lidi, z nichz jeden, ktery primo Skody opravuje mi mimo servis rekl, ze se to proste neda opravit. -
S temi svetly jsem mel stejny problem u Formana.V tech svetlech je na ovladani pouzita kapalina podobna fridexu,ktera se odparuje.Da se to doma doplnit napr. tim Fridexem.Na svetle,na tom mechanismu je kovovy cep,ktery lze vytahnout,tim to otvorem tam jde injekci ten fridex natlacit.Otocny regulator musi byt na 1 a pistek ktery ovlada parabolu musis napr. klestemi vytahnout na max. a v teto poloze to doplnit.Me to celkem dobre fungovalo-nez jsem to prodal. -
Tlmice som menil len zadne, aj ked nevyzerali opotrebovane, meranie ukazalo ze by uz aj boli na vymenu. Vtedy som mal nabehane okolo 62.000km. Teraz tam mam o 30.000 viac a predne zatial dobre. Pomer jazd mesto/medzimesto 70/30. Tie svetla neviem, zatial mi to funguje. -
« Tlumiče a světla
Měnil jste již někdo tlumiče ??? Pokolika kilometrech ??? A kde jezdíte ??? Měl někdo z vás problémy s nastavováním výšky předních světlometů ?? Mně to na levém nefunguje. V servizu mi řekly, že se to musí vyměnit komplet, vč. otočného pístku na palubce. Má s tím někdo zkušenosti ??? Dále bych halogenky rád vyměnil za xenonky - je to povolené ?? Kde je sehnat a kolik stojí ??? -
« Re: žárovička
Pri demontáži palubovky netreba odmontovať volant, ide to síce ťažko, treba odpojiť všetky káble a náhon tachometra a treba "vyhladať" optimalnu polohu palubovky aby sa dala vytiahnuť. Tie žiarovky-kontrolky idú len veľmi ťažko vytiahnuť. Ja som to musel urobiť kliešťami. -
« Re: žárovička ...
Výměna žárovky v přístrojové desce je u Felicí složitější než u Favoritů. Přístup k upevnění vnějšího černého panelu je přes střední výdechy ventilace a neobsazené spínače pod výdechy. A pak asi ještě někde na levé straně (možná pod vykrojeným obrysem pro palubní počítač). Samotná přístrojovka bude taky určitě upevněna šrouby, pak odpojíte příslušné svorky a náhon rychloměru a přístrojovku vytáhnte. Vše se ale může zkomplikovat tím, že ji nevytáhnete úplně ven kvůli volantu. Pak zkuste zezadu nahmatat spálenou žárovku a otočným pohybem jí vytáhnout ven. Pokud by jste musel vymontovat volant pak bych raději doporučoval servis (zvláště u airbagu), protože matice, která ho drží se musí pri monáži dotahovat momentovým klíčem a musí se dbát, aby byl volant dobře nasazen na tisícíhran hřídele sloupku řízení. Žárovka stojí určitě do 50Kč.
Vše je dobře popsáno v knize nakladatelství Kopp
"Jak na to" pro vozy Škoda Felicie.
Pozor! Při práci s elektrikou odpojte akumulátor. -
« žárovička ...
Ahoj všichni ... Je spousta věcí, co si člověk může udělat na autě sám, proč ne. A hlavně se dá mnohým servisním dražším opravám pravidelnější a důslednější údržbou předejít. Vítám všechny samouky a kutily. Mám malinkou závadu na autě a to tu, že mi praskla (?) žárovička na palubce - potkávací světla. Palubku jsem nikdy nerozebíral, víte jak na to ?? A dá se žárovička sehnat ?? Co stojí ??? Nebo je potřeba kvůli takový prkotině jezdit do servizu ??? -
« nakopnime to
Tato tema sa mi vskutku paci. Felka je totiz jedno z poslednych aut, kde si covek trufne opravit niektore veci aj na kolene, bez toho, ze by zrusil 40 inych, ako to u dnesnych supermodernych aut byva. Tam niekedy vidite len mierku oleja...
A mne to robi radost, ked si mozem aj olej sam vymenit, sviecky opucovat, ziarovku v palubovke vymenit bez toho, ze by som musel ist do servisu. Auto mam rok a pol 1.3/50kW/30tis.km bez zavad.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!