Oprava a údržba vozu Škoda Felicia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
« Alarm
koupil jsem bazarovou felici a je zabezpecena centralem na dalku s alarmem. Ale nic jsem k tomu nedostal. Alarm je standartni z Boleslavi. Bohuzel jen jeden ovladac.
1) Da se nejak udelat a sehnat jeste jeden dalkovej ovladac..?
2) kdyz je auto zamcene alarmem, stava se, ze z niceho nic zacne hulakat! Je to na mrtvici.
Prosim POMOZTE...!!!
Dekuji. -
Diamant 17.03.01 23:35
« Re: Vyfuk
Ja som mal už tež opravovaný zadok. Ale stálo to 40.000 Sk. Jednej ženskej sa zdal môj kombík asi dlhý alebo čo. Takže mi menili skoro celú podlahu v kufri, lebo sa to pokrčilo aj okolo rezervy. Mal som šťastie, že som ju zabadal v späťnom zrkadle. Inštinktívne som vytočil volant a po náraze som sa ocitol na úrovni vodičovych dverí predošej Felicie. Takže predok ostal celý. A na ten výfuk mám dobrú radu. Treba jazdiť radšej na vyšších otáčkach a podľa možností dhšie trasy. Fotríkovi na Felicii '95 v meste výfuk odišiel po cca 60 kkm. To nie je až také zlé. Ja ešte toľko nemám, ale výfuk drží. -
« Re: Stresni okenko
Me se stala takova zajimava vec, ze stresni okno se jednoho dne samo od sebe vysypalo. Rana jako prase a auto plne strepu. A zrovna zacinalo prset :-( Od te doby co je tam nove, tak to strasne skripe a klepe a mam neustaly strach, ze na me vypadne zase... -
« Re: Téma do motorkafé - agresivní kyslík
Ja by som radil Teroson Multiwax v spreji, da sa pouzit na dutiny i na striekanie ploch. Je priehladny a ja som ho naspliechal kde to len slo. Aj na povrchu kasne, aj pod kapotou, najma v miestach roznych spojov, na okraji obluka blatnika apod. A potom pravidelne voskujem auto (tvrdy vosk Sonax XXTreme, vysoky obsah carnauba vosku). -
« Re: Vyfuk
Měl jsem několik Felicii. Posledni r.v. 1998 po ujetí 40000km za cca 2 roky mi odešel koncový díl výfuku. Při krátké jízdě se kondenzuje agresivnější kapalina, která se nestačí odpařovat (při krátké jízdě). Takže na jízdu do práce a zpět(10km) to rychle odchází. -
« Téma do motorkafé - agresivní kyslík
Ahoj FŠICHNI !!! Rád bych se vás na něco pozeptal: Používáte někdo nějaké antikorozní přípravky na karosérii ?? Kde jsou na Felicii nejnebezpečnější místa k prorezávání ??? Ohledně karosérie na mém autě jsem použil autobalsám Velvany Neratovice, máte někdo jiný nápad ?
Zdraví monastus. -
« klimoška
Grrrrrr !!!! No on si má klidně klimošku, vejtaha ... (:o)) S tím střešním okýnkem souhlasím, také si ho při takové rychlosti raději otevírám, něž-li dveře .. (:o|. S tím výfukem to bude asi problém materiálu, který prostě tolik nevydrží, pokud se jedná o korozi. Jak je známo, tak se ve výfukovém potrubí kondenzují vodní páry, obzváště u dieselů, a to je důvod koroze. jak se chránit ?? Asi nijak ve vejfuku je moc teplo na jakýkoliv ochraný nátěr. Prostě nám Škodovkářům asi nezbyde nic jinýho, než čekat, ař to rupne - to bude rachot ... ):o) Ale kdyby někdo znal nějakej zlepšovák, tak sem s ním, toto je velice cenná rada ...
PS: KLIMOŠKU NIKOMU NEZÁVIDÍM !!! . ):o( (ale dobrá by byla) (.o)) -
« Re: Stresni okenko
Ani ja ho nemam a ani ho nechcem. Ja mam na vetranie dobry patent. Pootvorit lave zadne okno, pootvorit lave predne okno (obidve asi tak 3cm) a budete sa cudovat ako to dorbe vetra. A co je hlavne, nevznika pri tom hluk ako ked mate otvorene len jedno okno. Vyskusajte a budete prekvapeny.
nevite,kde se dají sehnat 2 ks.Psal jsem na zastoupeni této firmy,ale marně. Diky