Oprava a údržba vozu Škoda Felicia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.03.01  19:56

« pneu

man na autě namontovány pneu Dunlop 165-70-13 SP 9
    nevite,kde se dají sehnat 2 ks.Psal jsem na zastoupeni této firmy,ale marně. Diky
  • 00 Reagovat !

foto

20.03.01  09:35

« Alarm

Stabil : Určitě se dá něco sehnat, ale já jako jedinou možnost vidím navštívit autorizovaný servis Škody, tam by to měli znát, pokud jsi to již tedy neudělal. A nebo se obrátit na toho, kdo Ti to auto prodal.
  • 00 Reagovat !

foto

19.03.01  16:34

« Alarm

koupil jsem bazarovou felici a je zabezpecena centralem na dalku s alarmem. Ale nic jsem k tomu nedostal. Alarm je standartni z Boleslavi. Bohuzel jen jeden ovladac.
    1) Da se nejak udelat a sehnat jeste jeden dalkovej ovladac..?
    2) kdyz je auto zamcene alarmem, stava se, ze z niceho nic zacne hulakat! Je to na mrtvici.
    Prosim POMOZTE...!!!
    Dekuji.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.03.01  13:47

« Re: Vyfuk

STHM: Tak to jsme na tom s autem skoro stejne. :-) Mam takyCOMBI taky1.9D, taky1996, ale z rijna, najeto 107 000 km. Vyfuk ale byl menen v 90000 km.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 17.03.01  23:35

Ja som mal už tež opravovaný zadok. Ale stálo to 40.000 Sk. Jednej ženskej sa zdal môj kombík asi dlhý alebo čo. Takže mi menili skoro celú podlahu v kufri, lebo sa to pokrčilo aj okolo rezervy. Mal som šťastie, že som ju zabadal v späťnom zrkadle. Inštinktívne som vytočil volant a po náraze som sa ocitol na úrovni vodičovych dverí predošej Felicie. Takže predok ostal celý. A na ten výfuk mám dobrú radu. Treba jazdiť radšej na vyšších otáčkach a podľa možností dhšie trasy. Fotríkovi na Felicii '95 v meste výfuk odišiel po cca 60 kkm. To nie je až také zlé. Ja ešte toľko nemám, ale výfuk drží.
  • « 00 Reagovat !

foto

15.03.01  16:42

Mám najeto 120k auto 1,9D combi z 9 měsíce 1996 a vyfuk originál jen jsem jej jednou ulomil o nějakej kámen nebo patník před posledním dílem .tak se to zavařilo CO2 při té příležitosti se celý výfuk natřel Aluxolem a vypadá stále OK.
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.01  08:46

Ten vyfuk po cca 30000 me taky upad :-) Caste pojizdky, neco na tom bude... Jinak cele auto vypada po trech letech jako by se chtelo rozpadnout. Jeste ze mam i jine spolehlivejsi auto :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

14.03.01  08:41

« Re: Stresni okenko

Me se stala takova zajimava vec, ze stresni okno se jednoho dne samo od sebe vysypalo. Rana jako prase a auto plne strepu. A zrovna zacinalo prset :-( Od te doby co je tam nove, tak to strasne skripe a klepe a mam neustaly strach, ze na me vypadne zase...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.01  19:54

Výfuk se dá pořídit za 450Kč kus tak si může hnít co dva roky
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.03.01  19:52

« Re: Téma do motorkafé - agresivní kyslík

Na ochranu karoserie (spodku )puužívám nástřik od firmy"Wurth",která vyrábí dostři kvalitní prostředky.Sídlí v každém krajském městě.
    Na feldu mě nástřik přišel na525,00Kč(4litry)
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.01  14:57

« Re: Téma do motorkafé - agresivní kyslík

Ja by som radil Teroson Multiwax v spreji, da sa pouzit na dutiny i na striekanie ploch. Je priehladny a ja som ho naspliechal kde to len slo. Aj na povrchu kasne, aj pod kapotou, najma v miestach roznych spojov, na okraji obluka blatnika apod. A potom pravidelne voskujem auto (tvrdy vosk Sonax XXTreme, vysoky obsah carnauba vosku).
  • « 00 Reagovat !

foto

13.03.01  10:19

Měl jsem několik Felicii. Posledni r.v. 1998 po ujetí 40000km za cca 2 roky mi odešel koncový díl výfuku. Při krátké jízdě se kondenzuje agresivnější kapalina, která se nestačí odpařovat (při krátké jízdě). Takže na jízdu do práce a zpět(10km) to rychle odchází.
  • 00 Reagovat !

foto

13.03.01  10:07

« Téma do motorkafé - agresivní kyslík

Ahoj FŠICHNI !!! Rád bych se vás na něco pozeptal: Používáte někdo nějaké antikorozní přípravky na karosérii ?? Kde jsou na Felicii nejnebezpečnější místa k prorezávání ??? Ohledně karosérie na mém autě jsem použil autobalsám Velvany Neratovice, máte někdo jiný nápad ?
    Zdraví monastus.
  • 00 Reagovat !

foto

13.03.01  10:00

« klimoška

Grrrrrr !!!! No on si má klidně klimošku, vejtaha ... (:o)) S tím střešním okýnkem souhlasím, také si ho při takové rychlosti raději otevírám, něž-li dveře .. (:o|. S tím výfukem to bude asi problém materiálu, který prostě tolik nevydrží, pokud se jedná o korozi. Jak je známo, tak se ve výfukovém potrubí kondenzují vodní páry, obzváště u dieselů, a to je důvod koroze. jak se chránit ?? Asi nijak ve vejfuku je moc teplo na jakýkoliv ochraný nátěr. Prostě nám Škodovkářům asi nezbyde nic jinýho, než čekat, ař to rupne - to bude rachot ... ):o) Ale kdyby někdo znal nějakej zlepšovák, tak sem s ním, toto je velice cenná rada ...
    PS: KLIMOŠKU NIKOMU NEZÁVIDÍM !!! . ):o( (ale dobrá by byla) (.o))
  • « 00 Reagovat !

foto

12.03.01  19:02

Jedině nejezdit, nic jinýho mě fakt nenapadá. Jinak střešní okno je docela dobrá věc, zkus si při 130 otevřít boční a budeš hluchej. Teď mám ale klimošku, lalala :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.03.01  14:51

« Vyfuk

Pry se na Felicii musi casto menit vyfuk ve srovnani s Oplem, japoncema a ostatnimi. Proc ale? Co udelat proto, abychom novy vyfuk co nejdele ochranili od koroze?
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.01  12:20

ja jsem to okynko pouzival jen pri vetrani pri stani v letnich hycech. Pri jizde jsem jej kvuli hluku zaviral.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.03.01  10:55

Taky nemám střešní okno. Klimatizace stačí. PTD
  • « 00 Reagovat !

foto

05.03.01  10:34

Kdepak VlaMi, střešní okénko je super věc. Ono to zas tolik hluku nenadělá a taky to dobře větrá.
    To já si na střešní okýýnko nemohu stěžovat.
    Otevřený okno je dobrý tak na zánět středního ucha ... (:o)))))
  • « 00 Reagovat !

foto

28.02.01  10:20

Ani ja ho nemam a ani ho nechcem. Ja mam na vetranie dobry patent. Pootvorit lave zadne okno, pootvorit lave predne okno (obidve asi tak 3cm) a budete sa cudovat ako to dorbe vetra. A co je hlavne, nevznika pri tom hluk ako ked mate otvorene len jedno okno. Vyskusajte a budete prekvapeny.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…