Oprava a údržba vozu Škoda Felicia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Re: Elektrika ve Feldě98
Díky za odpověď, ta západka - dá se snadno najít?, je jenom jedna? a nebo jsou dvě proti sobě? a jak je hluboko? Koukal jsem na to, a připadá mi, že by mohly být dvě proti sobě asi tak v polovině té železné koncovky... teď mne tak napadlo, že bych mohl zajít do servisu na Jarov a ty železné koncovky nějaké koupit a "očíhnout" to. Ptal jsem se tam na ta "vypichovátka", ale oni se neprodávají, že prej to pro Škodovku speciálně vyrábí fa Triga. Na www stránkách Triga.cz je uvedeno, že tohle nářadí prodávají jenom autorizovaným servisům... Díky HonzaL -
« Zadni plato na Feldu96
Zdravim,
chci se zeptat jestli nekdo nevi kde by se dalo v okoli Plzne sehnat zadni plato do kratke felicie r.v.96 (ta tmavsi seda).
Za rozumnou cenu, potrebuju to driv nez vyjde vetsina inzeratu (14dni)
Vite o nejakym vrakovisti na Skodovky?
Dik ROOOM
romcovo@seznam.cz
-
« Re: Alarm
No ja mam na Felde alarm Meta s centralnym na dialkove. Robilo mi to to iste. A casom sa dokonca zacalo stavat, ze ked som ho nezapol, ale normalne som auto zamkol klucom, tak po nejakom case sa auto samo odomklo. Niekedy to bolo hned, nikedy az po niekolkych hodinach a niekedy to drzalo. Vzdy ked som zamykal auto tak som trpol ci sa neodomkne. Tak som to zaviezol do servisu a tam zistili, ze je vadne servo centralu na vodicovych dverach. Nejaky kontakt v serve ostal vysiet a servo stale islo (nobolo to pocut) a jednotka z toho mala suvix, tak to vzdy odomkla. Oprava: vymena celeho centralu za cca. 2500 a od vtedy klud. Aj alarm prestal hulakat. Ale najzaujimavejsie bolo, ze ked isiel alarm, tak sa auto neodomklo, ale pretoze bol zvyseny odber a tym pokles napätia (vraj to alarm meria) tak to zacalo hulakat. Vraj to zistili tak, ze merali odber z baterie. -
« Alarm
koupil jsem bazarovou felici a je zabezpecena centralem na dalku s alarmem. Ale nic jsem k tomu nedostal. Alarm je standartni z Boleslavi. Bohuzel jen jeden ovladac.
1) Da se nejak udelat a sehnat jeste jeden dalkovej ovladac..?
2) kdyz je auto zamcene alarmem, stava se, ze z niceho nic zacne hulakat! Je to na mrtvici.
Prosim POMOZTE...!!!
Dekuji. -
Diamant 17.03.01 23:35
« Re: Vyfuk
Ja som mal už tež opravovaný zadok. Ale stálo to 40.000 Sk. Jednej ženskej sa zdal môj kombík asi dlhý alebo čo. Takže mi menili skoro celú podlahu v kufri, lebo sa to pokrčilo aj okolo rezervy. Mal som šťastie, že som ju zabadal v späťnom zrkadle. Inštinktívne som vytočil volant a po náraze som sa ocitol na úrovni vodičovych dverí predošej Felicie. Takže predok ostal celý. A na ten výfuk mám dobrú radu. Treba jazdiť radšej na vyšších otáčkach a podľa možností dhšie trasy. Fotríkovi na Felicii '95 v meste výfuk odišiel po cca 60 kkm. To nie je až také zlé. Ja ešte toľko nemám, ale výfuk drží. -
« Re: Stresni okenko
Me se stala takova zajimava vec, ze stresni okno se jednoho dne samo od sebe vysypalo. Rana jako prase a auto plne strepu. A zrovna zacinalo prset :-( Od te doby co je tam nove, tak to strasne skripe a klepe a mam neustaly strach, ze na me vypadne zase... -
« Re: Téma do motorkafé - agresivní kyslík
Ja by som radil Teroson Multiwax v spreji, da sa pouzit na dutiny i na striekanie ploch. Je priehladny a ja som ho naspliechal kde to len slo. Aj na povrchu kasne, aj pod kapotou, najma v miestach roznych spojov, na okraji obluka blatnika apod. A potom pravidelne voskujem auto (tvrdy vosk Sonax XXTreme, vysoky obsah carnauba vosku). -
« Re: Vyfuk
Měl jsem několik Felicii. Posledni r.v. 1998 po ujetí 40000km za cca 2 roky mi odešel koncový díl výfuku. Při krátké jízdě se kondenzuje agresivnější kapalina, která se nestačí odpařovat (při krátké jízdě). Takže na jízdu do práce a zpět(10km) to rychle odchází. -
« Téma do motorkafé - agresivní kyslík
Ahoj FŠICHNI !!! Rád bych se vás na něco pozeptal: Používáte někdo nějaké antikorozní přípravky na karosérii ?? Kde jsou na Felicii nejnebezpečnější místa k prorezávání ??? Ohledně karosérie na mém autě jsem použil autobalsám Velvany Neratovice, máte někdo jiný nápad ?
Zdraví monastus. -
« klimoška
Grrrrrr !!!! No on si má klidně klimošku, vejtaha ... (:o)) S tím střešním okýnkem souhlasím, také si ho při takové rychlosti raději otevírám, něž-li dveře .. (:o|. S tím výfukem to bude asi problém materiálu, který prostě tolik nevydrží, pokud se jedná o korozi. Jak je známo, tak se ve výfukovém potrubí kondenzují vodní páry, obzváště u dieselů, a to je důvod koroze. jak se chránit ?? Asi nijak ve vejfuku je moc teplo na jakýkoliv ochraný nátěr. Prostě nám Škodovkářům asi nezbyde nic jinýho, než čekat, ař to rupne - to bude rachot ... ):o) Ale kdyby někdo znal nějakej zlepšovák, tak sem s ním, toto je velice cenná rada ...
PS: KLIMOŠKU NIKOMU NEZÁVIDÍM !!! . ):o( (ale dobrá by byla) (.o))