Oprava a údržba vozu Škoda Felicia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

24.04.01  13:42

« Re: Stevo

A este som zabudol, nesmies mat pri tom pusteny motor. Ono sa sice bude tazsie slapat, ale to je holt utrpenie, ktore musi zvladnut kazdy domaci kutil.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.04.01  13:39

« Re: Stevo

Tak isto ako na S1000-130.....(Je dobre aby ste na to boli dvaja) Jednoducho striekackou vyberies co navjviac kvapaliny z nadobky. Potom tam nalejes trochu cistej. Kolega slapene zo 5 krat na brzdu a drzi, ty povolis odvzdusnovaci ventil na pravom zadnom kolese (lebo je najdalej) az kym mu nespadne brzda na podlahu. Potom zatiahnes ventil on znovu naslepe a ty znovu otvoris az kym ti nepojde z toho ventilu cista kvapalina. Potom pokracujes na druhom zadnom kolese.....atd...atd..ale nezabudni dolievat kvapalinu do nadrzky, aby ti neubudla moc lebo by sa ti tam dostal vzduch a musel by si odvzdusnovat znovu od zaciatku. No a ked to budes mat odvzdusnene, tak dolejes kvapalinu do nadrzky po rysku a je to. Potom zoparkrat naslap a podrz pedal a nesmie klesat. No a potom to rozbehni tak na 40km/h a zaflekuj. Vystup z auta a pozri sa ci ti vsetky kolesa brzdia priblizne rovnako. To uvidis podla fleku na ceste. Len nesmies flekovat na sutoline ta by to skreslovala. A este nieco, ked to budes odvzdusnovat tak si na odvzdusnovaci ventil nasad hadicku, aby ti kvapalina nestekala len tak volne po napravach. Ono to totiz zerie gumu. Dufam, ze ti to staci.....
  • 00 Reagovat !

foto

24.04.01  13:09

« Stevo

Bol by som rad keby mi niekto popisal postup vymeny brzdovej kvapaliny v domacich podmienkach ak je to mozne, na Felicii 1.3MPI 40 Kw. dik Stevo
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.04.01  23:38

« Re: Teplota

Hank: Tady uz asi nepomuzu. Ze by skutecne termostat? Nam se sluzebni Favorit kdysi prehrival, a nakonec to byla praskla zatka, ktera netesnila na vyrovnavaci nadrzce...., ale tady to nepada do uvahy.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.01  17:21

« Re: Re:

U Felicie je řídící jednotka hodně hloupě umístěná a bez jakékoliv ochrany.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.04.01  16:41

« Re:

rybiz: slyšel jsem i o případu, kdy někomu zadara vyměnili vysypanou převodovku někdy až po třech letech, protože doložil komplet servisní prohlídky a životnost tohoto dílu má být při správné údržbě mnohem vyšší. Někdy stojí za to trochu zaprudit. Já jsem takhle od Paegasu vymámil zpět měsíční paušál, protože mi cca 10 dní vypadávaly všechny hovoru nejpozdějc po dvou minutách. Zatloukali jako diví, po čtvrtém faxu na reklamační oddělení to vzdali.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.04.01  12:45

Vlami: Asi máš pravdu, ale dva kolegové v práci, co mají taky feldy, mně říkali, že jim to leze taky jen na 70 °C... To je tak poruchové to čidlo?

Teploměr už mně neukazuje vůbec. Tak jsem zkoušel, podle popisu v knize "Jak na to?" vyzkoušet připojit ten vodič (černý) co vede do čidla teploty na kostru a zapnout zapalování. Prý by se ručička teploměru pohnout směrem k maximu. Ale ani se nehnula. To by znamenalo, že čidlo je O.K.

Jo, a přestože mám 1.3 mono, tak mně k tomu čidlu vedou 4 vodiče.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.04.01  09:33

Hank (86): Jojo, mas pravdu, uplne jsem zapomnel, ze na budiku "70 st. C" skutecne je. Ano, skutecne jsem mluvil o te rysce, ktera je vyse - to je prave hodnota, kde by se mela ustalit provozni teplota motoru, alespon u vsech Felicii jsem to tak videl. Pokud teplota se ti ustali na 70 st. C, bude to skutecne chyba cidla, neverim tomu,ze zlobi termostat. Pri vymene pozor, cidel je cela rada, tusim, ze i na S105 a S120 jsou ruzna.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.04.01  22:48

« Bez nadpisu

Servisni knizku mam, o reklamaci jsem se ani nepokousel protoze zaruka mobility je dva roky a to uz je bohuzel pryc! Jednotku mi nastesti vymenili celkem za pakatel,4000kc,ale jenom tak mimochodem nova stoji rovnych 22000 bez prace a DPH. Nedali mi uplne novou ale rok starou,jestli bude makat tak jak ma ,je mi jedno jestli je nova nebo ne. Kazdopadne s Tebou souhlasim ze to musel byt zmetek ale bohuzel se to projevilo az po 27 mesicich a to je bohuzel pozde!! Jinak je to uplne prvni (doufam ze posledni)zavada kterou jsem za tu dobu na aute mel.
  • « 00 Reagovat !

foto

20.04.01  18:03

« Re: Ridici jednotka

To je skoro na reklamaci, řídící jednotka by měla mít prakticky neomezenou životnost a tohle je jasnej zmetek. Jestli máš servisní knížku se všemi předepsanými prohlídkami, zkusil bych jim to hodit na hlavu. Mimochodem, kolik stála nová?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.04.01  20:18

« Ridici jednotka

Rad bych vas pozadal nekoho o radu ohledne ridici jednotky felicia r.v.98 1.3MPI. Pred tydnem se mi stalo to ze jsem prijel z delsi cesty(800km),uklidil jsem auto do garaze a druhy den rano uz jsem nenastartoval.Po odtazeni do servisu,naslednem tridennim hledani zjistili ze je vadna ridici jednotka. Bohuzel mi nezbylo nic jineho nez ji necat vymenit za jinou. Starou jednotku jsem si vyzadal zpatky,nejdriv se kroutili ze pry je k nicemu,ale nakones jsem ji dostal. Dokonce opravdu tu svoji,doma jsem ji otevrel a nechapal!! Vnitrek jednotky byl uplne cely mokry,vsechny tistene spoje ,proste cely vnitrek jednotky totalne zoxidovany!! Tak a ted jestli mi nekdo vysvetli jak se tam ta voda dostala a jestli me cenu tu jednotku nechat opravit a nebo co s ni?? Diky za rady a pomoc!
  • « 00 Reagovat !

foto

19.04.01  09:13

Ty čísla jsou jen orientační, mně to leze kousíček nad tu 70 - tj. asi 80 stupňů. Důleľitý je, aby to nelezlo do červenýho. Kdyľ jedu v koloně tady v tý zapráskaný Praze tak se mi teplota znatelně zvedne, coľ snad značí fci teploměru, ale pak zase klesne, jen co zvýąím otáčky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.04.01  07:27

Jak to, že tam nejsou stupně? Já tam mám 70 °C, pak tu tlustou rysku (o které asi mluvíš) a pak 110 °C. Mám feldu combi GLXi r.96.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.04.01  07:07

Normalni to rozhodne neni. Osobne jsem zatim nevidel Felicii, kde by po zahrati motoru ukazatel teploty trvale neukazoval na predepsanou rysku. Na rozdil od Favorita, kde se rucicka pohybovala semtam... Jen kdyz stojim v kolone, tak se rucicka hne nahoru. Ale mam dotaz: Jak jsi prisel na teplotu 70 st.C? Vzdyt tam nejsou stupne? Mne se rucicka ustali vzdy na te prostredni rysce.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.04.01  09:45

Díky všem za příspěvky. Takže to není normální, když teploměr vyleze jen na 70 °C - to jsem chtěl vědět. Kolega z práce, co má novou Felici MPI, říkal, že mu to taky nevyleze víc. Tak jsem si myslel, že je to O.K. Takže není :-(

Včera jsem zkejsnul ve městě v koloně a musel jsem asi 1/2 hodiny popojíždět. Několikrát se zapnul ventilátor a teploměr ukazoval max. 70 :-(

Díval jsem se do knihy "Jak na to?" a tam psali, že feldy s jednobodovým vstřikem mají dvě čidla teploty (jedno pro řídicí jednotku a druhé pro teploměr), zatímco feldy MPI mají čidlo společné.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.04.01  08:50

Diamant, ty ale mas model 98', teda ak sa nemylim. Ale na starsich modeloch je to urobene presne ako na Favorite. Tzn. cidlo je pred termostatom a vedie z neho jeden cierny kablik (jedna zila) a na snimanie teploty motora ma moja BMM RJ cidlo nasrobovane na nasavacom potrubi. Ono dost zalezi ci je to BMM alebo MPI.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 17.04.01  23:15

No ja mám ten snímač teploty na termostate. Síce sa neskrutkuje, ale to je jedno. Zaujal ma však postreh, že snímač je spoločný aj pre riad. jednotku (ozaj z neho vedú 4 vodiče). Nemôže byť vadná časť pre jednotku a pre budíky nie? Nemôže to mať na svedomí cukanie alebo skôr slabý ťah po štarte (ale len niekedy)?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.01  20:32

Zdar Hanku, určitě to bude čidlem, já ho měnil už 2 krát, taky ukazovalo asi 70 stupňů. Po výměně vše ok.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.01  13:49

Hanku, čidlo je na tělu motoru, hned vedle tý velký gumový hadice, co hází kapalinu z bloku do nádržky, stopro to bude čidlo, měl sem na 1.3 Combi stejnej problem, buď ukazoval málo nebo se zasekával, dal sem tam nový čidlo za 160 (před dvěma lety) a šlapalo to jako divý, stačí odpojit kabel, vyšroubovat starý a našroubovat nový a připojit kabel zpět.... je to jeden kablík...
  • « 00 Reagovat !

foto

17.04.01  13:19

na 90 % to pry byva cidlo a melo by byt umisteno asi nekde u termostatu - nevim to presne, dedukuju podle Bravy .... nicmene mam stejny problem, ktery se ani vymenou cidla za 400 Kc nevyresil, mam asi trosicku vadny ukazatel na palubce.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…