Oprava a údržba vozu Škoda Felicia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
"-- skrytý --" 02.05.01 07:34
« Re: Silentblok
Takže silentbloky nakonec byly O.K. Vyměnili mně ložisko kloubové hřídele a prý že to bylo zavčas, jinak by odešla celá hřídel. Nějak jsem ale nepochopil, jak má ta hřídel vliv na vibrace, které jsou cítit při stání na místě. Ta klobová hřídel snad stojí, když nejedu, ne? Samozřejmě, že vibrace jsou stále cítit... :-(
Taky vyměnili ložisko zadního kola. Sumasumárum jsem vypláznul 2100 Kč (vč. seřízení ventilů) :-(
Jen je mně divné, že na tyhle závady nepřišli při garanční prohlídce na konci února... Na garančky to už dávat nebudu ani omylem. -
« Zatékání
Prosím o radu. Zjistil jsem, že do prostoru pod pohonem stěračů někudy zatéká. Plato z pěnovky na odhlučnění pod motorkem je celé nasáklé vodou. Zkusil jsem hadicí pokropit čelní sklo, abych zjistil kudy a nahoře v rohu, kde začíná žlábek blatníku jsou asi 2cm kudy by při naklonění auta mohlo zatýkat. Je to to pravé místo nebo může zatákat ještě někudy? -
"-- skrytý --" 27.04.01 13:28
« Silentblok
Hank [111]: Doporucuji se optat jeste v jinem [znackovem...] servisu. Kolik stoji silentbloky po stranach motoru nevim (ty budou jiste drahe), ale drzak prevodovky mi stal skutecne jen 370 Kc bez DPH a prace byla za 63 Kc bez DPH (koukam tu do faktury). A to u benzinu je silentblok prevodovky mensi, tak to bude jeste levnejsi.
Meda [112]: That's right, takhle si to pamatuji ze skoly, takze se vubec nepletes... :-)
Na tema oleje - psal jsem o tom v tematu: Skoda FELICIA 1,9D - prispevek 92. Jinak pouzivam stejny olej jako Alfa33 a Monastus (pokud mate 10W/40). -
« Re: výměna oleje
Madit Super 2000 polosyntetiku 10 W -40 jsem loni koupil v Orlove za 135 Kc litrove baleni. 4 litrove stalo tusim 500,-. Pristi vymenu planuju zase s tim samym, nebo s polosyntetikou Valvoline za 160,- Kc, nebo uz bych zkusil nejakou syntetiku kolem 200-220,-. Do te doby chcu zjistit, co se muze u meho motoru takovym prechodem stat. Vymeny mam po 20 tkm ( mineral ) -
« výměna oleje
Olej. To je téma. Prosím vás, napište mi všichni, jaký olej
1. Dáváte do svého vozu,
2.Po kolika kilometrech olej měníte,
3. Jaké máte auto (diesel/benzin)
4. Za kolik olej kupujete a kde
5. Jaké máte zkušenosti s olejem
Já mám Felicii 1.9D, používám SUNOKO polosyntetiku, měním po 10 000 km a stojí 800 kč i s filtrem a zkušenosti v pohodě, ale to už jsem tu někde psal. -
"-- skrytý --" 27.04.01 07:12
« Re: Vibrace
Díky za informace. Včera jsem se ptal ve značkovém servisu Škoda. Tak cena (i s prací) je cca 1500 Kč za jeden silentblok a 2500 Kč za druhý, hůř přístupnější :-( Doufám, že pokud se mění oba najednou, tak ty ceny nesčítají. Ceny se mně zrovna moc nelíbí.
-
"-- skrytý --" 26.04.01 19:48
« Re: Vibrace
Hank (104): Silentblok bude stat mene jak 300 Kc (bez DPH) + prace. Zajed do servisu, at se podivaj na autak zezdola a hned ti reknou, jestli je drzak prevodovky zralej k vymene. Ale u benzinu by mel vydrzet alespon 150 tis. km......
Detergentni =
schopnost rozpoustet. Tzn. ze synteticky olej rozpousti usazeniny z mineralniho oleje v motoru nebo bionafta rozpousti usazeniny z nafty v palivove soustave. -
« Re: Dotaz o radu
Olej. Používám SUNOKO polosyntetiku a jsem spokojen. Olej je řidčí a klade menší odpor, když je motor studený. Nejde tolik ztěžka, dřívěji se zahřeje a výměny jsou po delších intervalech - 10 000 km. polosyntetiku doporučuji. je sice dražší, ale podle mého názoru se vyplatí. Ale je třeba dávat pozor na přechod z minerálního oleje na polosyntetiku, je totiž detergentní. -
"-- skrytý --" 25.04.01 07:05
« Vibrace
Lidi, zase už potřebuju poradit ;-) A to jsem ještě nevyřešil ani ten teploměr :-(
Když stojím s autem na místě, tak se přenáší vibrace od motoru do karosérie, potažmo interiéru vozidla. Kdysi mně to dělala i Š125 a tenkrát bylo potřeba vyměnit silentbloky motoru. Myslíte, že u Felicie 1.3/50, r.96, 92 tis. km je to také silentbloky?
A na kolik taková výměna přijde? Díky. -
« Dotaz o radu
v januari som kupil 2-rocnu Feliciu 1.3MPI 40kW mala najazdene len 4000Km.Kupil som ju od starsieho suseda, ktoreho dobre poznam. Teraz mam najazdene 6500 a v lete by som chcel menit olej. Do teraz tam bol mineral Aral 15W40. Chcel by som vediet ci by nebolo vhodnejsie pouzivat polosyntetiku napr. Madit 2000.
Dik Stevo -
« Re: Stevo
A este nieco, odvzdusnovaky byvaju dost zahrdzavene a lahko sa stava, ze sa ulomi (to je potom na vymenu brzdoveho valca). Pred tym ako ho pojdes povolit, tak ho postriekaj sprejom WD-40 a chvilu pockaj. Potom by to malo ist celkom lahko. Ja som to neurobil a..... investicia 150,-Sk. Este ze to bol zadny, ten bol lacny.