Oprava a údržba vozu Škoda Felicia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
« Re: Zatékání
Můj problém je trochu jiný než Tvůj. Mě teče do motorového prostoru (napravo od nasávání vzduchu pod motorek na pohon stěračů). Ale shodou okolností mě do kabiny také teklo. Najednou jsem měl pod páčkou na otvírání haubny motoru louži. Naštěstí mám gumové koberce takže mě to moc neprovlhlo.Měl jsem to v záruce, tak jsem jim to odvezl. Vymenili gumové těsnění a nacpali tam silikon a od té doby pohoda. S otáčkoměrem jsem zatím potíže neměl, i když se mězdá jako by byl za "studena" kapánek hlučnější.Možná je už načatej. -
« Re: Zatékání
To Hunac: Muzes mi podrobneji popsat, kde ty otvory jsou ? Ja mam uz pul roku vsechny koberce z auta pryc, uvnitr je to jako ve sportaku :), protoze mi tam taky tece a stale nemuzu prijit na to, kudy. Myslel jsem, ze to tece pres folie ve dverich, po jejich vymene se to zlepsilo, ale stale je obcas mokro, hlavne vpravo vepredu, ale i vpravo vzadu.
To all: Taky mi nedavno odesla kontrolka parkovacich svetel. Pokud jste to nekdo menili, zkuste si najit cas a napsat par radek o zkusenostech. Dik a zatim cau. Wendoul. -
« Re: Zatékání
Tak konecne niekto s mojim problemom. Mne najskor robil otackomer to iste a teraz pri vyssich otackach ukazuje 4000 otaciek. Najskor som to dal vymenit, ale to musia vlastne objednat celu palubovu dosku so vsetkymi budikmy. Cela doska stala 3.500,-Sk. Potom to zase rok fungovalo a zase sa to pokazilo, tak som aplikoval opät vyssie spomenuty postup a opät to asi rok fungovalo a teraz je to opät pokazene, ale treti krat platit za celu palubnu dosku sa mi nechce, tak na to kaslem. Kupil som si miesto toho radsej palubny pocitac, ten mi pride uzitocnejsi... :-)
Aj ked ma to sem tam stve. Som elektrotechnik, tak som sa na tu dosku aj mrkol, ale vyzera to na integorvany obvod ktory ovlada otackomer, ale nikde v katalogoch som ho nenasiel. Ani na inete nieje o nom zmienka, tak som opät tam kde som aj bol. Este dodam pre tych, co by chceli kumat, tak impulzy na ten IO prichadzaju z 9-pinu na RJ. Len mi stale nejde do hlavy ako to mohlo odist tri krat za sebou. Ale teraz mam doma tri tachometre, tri otackometre, tri teplomery, tri palivometre a tri krat vsetky ziarovky-kontrolky. A tri krat celu umelinu dookola. Aspon nejake pozitivum... :-) -
« Re: Zatékání
Musím říct, že mi tam taky zatéká. Mám delší dobu problémy s otáčkoměrem. Když auťát chvíli stojí tak potom otáčkoměr ukazuje buď 0 při nízkých otáčkách (do 2500) a nebo 4000 (při 90 na pětku blbost) po ujetí určité vzdálenosti (proměnlivé) se otáčkoměr hodí do pohody a funguje normálně. Měl jsem to rozebraný několikrát, ale na nic jsem nepřišel. Kabely vedou zrovna v tom místě kam zatéká nevím jestli by to nemohlo mít souvislost (mám pocit, že když se vysuší motorový prostor tak je to OK). Podívám se ještě na izolaci. Jestli jste se s tím už někdo setkali tak se prosím ozvěte. V servisu borec říkal že je vada na desce s přístrojema, ale to se mi moc nezdá právě proto, že to nedělá furt. Čus draci a dík. -
« Řazení, ložiska a tak...
Řazení: tuhej chod fofrklacku....klasika u starejch Felicíí, zajeď do servisu, dělá to pryž, která těsní podlahu (prostupuje jí řazení ven z interiéru), výměna řádově za 100-130 Kč, taky sem řešil na 1.3/96.
Ložiska: stačí zakejvat u stojícího autí s kolem, když máte širší gumy (175 a vejš), je to aspoň info o tom, že by se mělo něco dělat s ložiskama, párkrát stačí dotáhnout, pak vyměnit.....
A teď pro Diesláky: mam na svým dieslu 60 000, pude do servisu a rád bych tam prdnul nový tlumiče, ... he, ale jaký na takovej těžkej motor? Klasický škodovácký sou za pár tisíc v háji, poraďte.....
« Re: Zatékání
Tak jsem na to přišel, když bylo auto mokrý, po mytí, tak to nebylo vydět. Zatéká tam otvorem zevnitř z boku. Jsou tam dva otvory,jsou jími protrčené kabely (asi od blinkrů). Jeden ten vyšší, má gumovou průchodku a je v pohodě, ale ten nižší průchodku nemá a tím to teče. Jenže co s tím. Zacpat to nechci, aby se tam ta voda nedržela. Je taky divné, že to teče jen na jedné straně. Díval jsem se na služební Feldu a ta je úplně suchá. Moc tomu nerozumím, že to na jednom autě teče a na druhém ne. -
"-- skrytý --" 09.05.01 07:44
« Ložisko
mfilip: Jak na to přišli, to teda nevim. Ale kdysi jsem tady psal, že v pneuservisu mně říkali, že mám "poskákané" levé zadní kolo a že asi mám špatný tlumič. Tlumiče jsem nechal zdarma zkontrolovat a byly O.K. Nové pneu také nevykazovaly žádný stupeň nestandardního opotřebení.
A teď mně nečekaně objevili to ložisko. Ale an nevím, jestli to měnili na zadním levém nebo pravém kole. Z faktury to nejde vyčíst a vozidlo vezla do servisu manželka, která tam mimochodem pracuje :-) -
« Schema elektriky
Je zde nekdo, kdo by mi mohl poslat naskenovane schema elektriky u Felicie, ktera ma pametovy cyklovac steracu ? Nechce se mi kvuli tomu kupovat knizku na Felicii za tri stovky. Felicii nevlastnim, mam z ni jen ten cyklovac a chci si ho dat do sveho auta.
Adresa je leott@seznam.cz
"-- skrytý --" 04.05.01 09:15
« Gumová lišta
Lidi, odchlipuje se mně gumová lišta, co je z venku vedle čelního skla (a dál vede po hraně střechy až k zádi). Je to vytrženo z té kovové vodicí lišty. Pry to nejde nijak přilepit. A nová stojí 1000 Kč. Seženu ji na vrakovišti? nebo se to dá nějak opravit?
Inac kamarat si ho vymontoval z jednej buranej Feldy. Akurat musel vymenit teplotne cidlo (cca. 150,-Sk) lebo po celnom naraze to uz nerozchodilo. Je totizto na lavej strane pod prednym naraznikom.