Oprava a údržba vozu Škoda Felicia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• 00 Reagovat !

foto

25.05.01  23:19

« Odhlučnění vozu

Mám Škodu Felicii combi. Vůz jsem začal odhlučňovat taky samolepící sadou na kapotu motoru. K tomu jsem si hned koupil karimatku a tu nařezal na stejné tvary jako samolepící sadu. Na karimatku jsem přilepil oboustranou lepící páskou na kapotu motoru a teprve na to jsem přilepil samolepící sadu. Jenže to nechtělo držet. Tak jsem koupil original Škoda "koberec" na haupnu ktera se prichicuje plastovymi "nyty". A uz to nadherne drzi. Takze jsou tam 3 vrstvy. Karimatka, samolepici sada, koberec. K tomu jsem dokoupil samolepici sadu na topeni a jeste jednu na delici stenu. U vseho jsem udelal to same: narezal karimatku na stejne tvary a podlepil. nechtělo to moc držel tak jsem to oblepil izolačkou. Sani topeni jsem jeste polepil vsemozne karimatkou. Posleze jsem sehnal samolepici filc a ten jsem nalepil do dveri. Musel jsem sundat vyplne. A nakonec jsem zbytky filcu nekam vlepil v motoru. A aby toho nebylo dost. Sehnal jsem stary polstar z molitanu (z gauce) a vyrezal tvary ktera jsem jeste dal na misto vedle baterie a blatnik, mezi baterii a topeni, mezi topeni a nadobku s aktivnim uhlim, k rezonatoru u sani a jeste kam to slo, aby to nebylo moc ve styku s teplem od motoru. Po nastartovani to moc poznat neni, ale jestlize jedete 90 nebo 130 a porovnate pred tim tak je to krasa, auto si prede, ale vy si muzete klidne povidat i ve 140 a motor vam nevadi.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.05.01  14:44

« Re: Odhlučnění

hm, do dveri asi urcite ne, tam se hodi neco nastrikat. Mirelon by se mel prodavat v zelezarstvi, ja osobne jsem jej koupil ve velkoobchode s zelezarskym zbozim - Ferona Ostrava. Jsou ruzne tloustky, ja jsem tusim mel 20 nebo 25 mm s hlinikovou folii .... Taky tu nekdo psal, ze na i0netu nasel prodej takovych izolaci vhodna pro napr. hudebni studia ( vypada to jako plato na vajca ), to si myslim, ze by bylo jeste lepsi. nebylo to o moc drazsi.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.05.01  12:34

To mfilip: díky za zprávu. V tom archívu jsem si to našel, ale kde se ten mirelon prodává? Myslíš, že by mělo smysl dát to i do dveří?
  • « 00 Reagovat !

foto

25.05.01  12:11

Nejaka podobna rubrika je v archivu. Psal jsem tam o mirelonu asi 100 x
  • 00 Reagovat !

foto

25.05.01  11:00

« Odhlučnění

Nazdar všichni. Přicházím s problematikou odhlučnění. Koupil jsem si sadu, která se lepí zespoda na haubnu, ale nepřipadá mě, že jsem si nějak výrazně pomohl. Slyšel jsem, že si někdo oblepil celý prostor v motoru karimatkou. Je to síla, ale prý je to super. Má někdo s pokusy o odhlučnění nějaké typy a zkušenosti?
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.01  08:19

« Re: Zatékání

No, to sere aj mna, pretoze sa da vymenit aj samotny plosny spoj pod budikmi, ale holt, to je politika skodovky a my s tym neurobime nic. Dokonca ani na vrakaci ti to nepredaju.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.05.01  08:17

« Re: Palubní počítač

No, ja mam na zarucnom liste k PP napisane, ze vyrobca nan poskytuje zaruku 36 mesiacov.
  • « 00 Reagovat !

foto

23.05.01  14:23

« Re: Zatékání

To Wendoul. Už jsem kontrolku taky měnil. Není to až takový problém, ale než rozebereš tu palubovku tak se z toho asi omr.... Doporučuju sundat volant (udělej si značku kvůli tisícihranu) Ušetří ti to spoustu práce. Měl jsem to rozebrané už 3x (kvůli otáčkoměru) jde tam vymontovat úplně všechno takže mě dost sere, že v servisech mění jenom celou přístrojovku. Můj otáčkoměr jede v pohodě když auto stojí půl hodinky na slunci. Pak jede spolehlivě celý den, už mi s toho pěkně je...
  • « 00 Reagovat !

foto

23.05.01  13:33

Co jsem koukal do toho navodu k PP, tak by ho mel namontovat i zrucnejsi amater, fakt je to dobre vysvetleny co kam pridelat. Ja mam PP k MPI motoru, tak nevim, jak je to u starsich a dieselovych motoru. U toho meho PP je to vsechno jenom kabelaz a cidla - i spotreba se meri snimanim impulzu cidlem na vstrikovadle 4.valce, takze se NIKDE nerozdelava palivova soustava - rychlost se snima primo z "budiku" rychlomeru, stav paliva se meri na kabelu k palivomeru, napeti v palubni siti je snad jasne a cidlo teplomeru se pridelava k prednimu narazniku (u mne za levou mlhovku). Jak je to se zarukou, to presne nevim, ale myslel jsem, ze je rocni. Pokud by byla trileta, tak by to bylo super...
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 22.05.01  21:19

No ja som si ho montoval sám. Nie je to taká veda. Všetko je pekne popísané v montážnom manuále.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.05.01  16:11

Samozrejme, ze dal, akurat nan nebudes mat trojrocnu zaruku, iba ak by si mal v servise nejakeho znameho a ten by ti to orazil.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.05.01  12:34

To Honzal:myslíš, že by se PP dal namontovat svépomocí?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.05.01  08:47

Kupoval jsem novou Feldu a tak jsem si nechal PP namontovat hned v servise a stal mne i s praci asi 4000,-Kc (kvuli zaruce). Jen je potreba mit PP presne podle typu motoru, aby to ukazovalo spravne. Jinak existujou dva druhy PP - jeden levnejsi a druhy drazsi - ten levnejsi nemeri okamzitou a prumernou spotrebu - ja mam ten drazsi a je fakt super, hlavne kdyz poradne vezmu za plyn a na PP se objevi cisilko kolem 20 l/100km, to pak clovek rychle sunda nohu z plynu... :-) Jinak je to super vec, za ty prachy to stoji.
    Jen poznamka, podle toho navodu co je u PP by nemel byt problem ho namontovat, je to tam vsechno pekne popsane i s obrazkama (kde a jak co prisroubovat a odmontovat apod.) i popisem nastaveni PP, takze...
  • « 00 Reagovat !

foto

18.05.01  18:49

To je možný, že 375 tisíc, zas takovou pozornost jsem té reklamě nevěnoval, jen jsem si vzpomněl na Tebe. Daleko lepší reklama je ta na barvu - "Maminko, až to budu natírat příště, Vy už tady nebudete". To je super fór, bába zírá jako vrána.
  • « 00 Reagovat !

foto

18.05.01  14:32

To je steel, ne ?
  • « 00 Reagovat !

foto

18.05.01  13:00

Jinak ta brava je tusim za 374 900,-
  • « 00 Reagovat !

foto

18.05.01  12:59

Fiat cz mne sere. brava se prodava 6 rokem, a krom reklam v 1. roce ( deti vybiraji bravu na internetu ) se objevila reklama az ted..... Podobne i s Puntem, ackoliv se prodava 3 rokem, reklamy jsou v podstate az ted, a ani slovo o nejprodavanejsim aute v roce 2000 v Evrope ....
  • « 00 Reagovat !

foto

18.05.01  12:19

Za 200 litrů to fakt není zlý, když jsem viděl reklamu na Bravu za 365 tisíc. Něco málo přes 50 procent ceny auta, blázen kdo by to nebral!!!
  • « 00 Reagovat !

foto

18.05.01  09:06

No, kolega Marcel s Mareo se dotazoval na zastoupeni Fiatu, kde mu odpovedeli, ze nejde o seriovou vyrobu,ze by se dal udelat na objednavku za 200 tKc. BTW teprve Punto II, ma PP, a jeste takovy divny, ktery misto aktualni spotreby v litrech na 100 km ukazuje dojezd v km na 1 litr paliva.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.05.01  15:30

TO MFILIP: To mi preboha povedz, co by to za tych 200tKc robilo ??? Za tu cenu by mi to muselo pocas jazdy aj fajcit...sorry za vyraz, ale za 200tKc si pomaly kupis dalsiu BRAVU.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…