Oprava a údržba vozu Škoda Felicia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• « 00 Reagovat !

foto

02.07.01  11:00

« Re: Olej pro 1.3 mono

To Hank: viem, ze ten motor je koncepcne z S1000MB a ze je to zbytocny luxus, ale ked som tam zacal liat tento olej, tak motor celkom dost stichol. Takze uz len pre ten hluk, ktory mimochodom nieje najnizsi je to dobre. A co sa tyka toho prevodoveho, tak Diamant ma uplnu pravdu. S tym olejom z fabriky islo radenie pri takom -15°C mraze pomerne dost tazko a prevodovka dost rachotila. Po vymene za ten Castrol je to v pohode, takze ma urcite aj lepsie mazacie vlastnosti. Inac suhlasim, ze ten motor by mozno isiel aj na olej z "fritaku".... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 30.06.01  20:00

Ja mám Feliciu 98 a vo verzii LX boli na kolesách tie malé strieborné puklice s farebným znakom. Ja som ich hneď odnova vymenil za tie malé čierne, ktoré sa mi zadjú omnoho krajšie. Veď na tom aute nie je nič strieborné. No veď sa pozrite na [odkaz] a po kliknutí na Feliciu ju môžete aj vidieť (ak ste ju ešte nevideli :o)
    Do motora lejem bežnú polosyntetiku 10W-40 od Slovnaftu (Madit) a som tiež spokojný. Ale do prevodovky si dám asi Shell. Na Favorite mi išlo radenie aj po premazaní tiahla za studena pomerne ťažko. Ale po výmene prevodového oleja to bolo o dosť lepšie. Poradil som to aj kamošovi a tiež bol spokojný. Ten olej sa zase tak často nemení, tak radšej prihodím nejakú tú stovku.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.01  15:38

Taky si myslím, že je to jako házet perly sviním (nic ve zlém). Dokonce jsem někde četl, že levnější oleje pro které je tento motor konstruován, jsou lepší než nejaké super drahé. Je to věc názoru a peněz. Myslím, že jako obvykle, bude pravda někde uprostřed.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.06.01  14:38

to DanielD: A není to zybtečný luxus? Vždyť ten motor je koncepčně Š1000MB, takže akorát kvůli katalzátoru musí být olej lepší než do Š120, ne?

Moc jsi mně neporadil :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.01  09:49

Olej v prevodovke sa meni po 60kkm. Je to aj v servisnej knizke. Dalej pri 60kkm sa meni palivovy filter. Do motora davam Castrol GTX Magnatec 10W-40 a som spokojny. A do prevodovky som dal tiez nejaky prevodovy olej - syntetiku od Castrol-u, ale nazov si uz nepamätam, ale bol drahy ako kur.. este ze tam isli len nieco cez 2litre.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.06.01  07:57

« Olej pro 1.3 mono

Blíží se mně výměna motorového oleje. Má smysl dávat tam něco lepšího než minerální Mogul Felicia 15W40 (API SH)?

A za další, v servisní knížce jsem nikde nenašel zmínku o výměně převodového oleje. Teď bude mít felda najeto 100 tis. km - mám olej v převodovce raději taky vyměnit? Mám si ho koupit sám nebo nechat servis, ať tam dají jejich?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.06.01  14:12

« Re: Nováček

Velkoplošné kryty na feldy se stále kradou. Mě je dvakrát sundali ze všech čtyř kol a tak jsem koupil ty nejsprostší černý pukličky na střed kola a od té doby je pokoj.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.01  12:57

« Re: Nováček

Jó s poklicema je problém. Kradou se fest. Mě je ukradli 2x. Jenže vždycky jenom dvě, takže jsem si dokoupil originály v obchodě. Samozřejmě že za ty prachy bych už měl nové, ale noname. Abych měl aspoň pocit, že je mám lépe ochráněné, tak jsem na dvouch místech protáhl skrz díry v disku stahovací pásku co používají elektrikáři.Je jasný, že když je bude chtít někdo ukrást, tak si vezme nůžky a je to, ale náhodný zloděj který je sebou nemá má smůlu. Jinak zatékání asi nevyřešili. Mám modelovou řadu 2000 a teklo mě tam taky (dopředu). Silikon to vyléčil.
  • 00 Reagovat !

foto

21.06.01  10:14

« Nováček

Zdravím Vás všechny pánové, občas bych se rád vyskytnul ve Vašem fóru, přešupl jsem sem z forďáckýho fóra, měl jsem sierru, nemůžu si stěžovat, jenže třináct let starý auto je prostě starý, když jsem si spočítal, že jsem za poslední rok do ní narval, to za co jsem ji prodal-30tis. Rozhodl jsem se vrátit zpět k felicii. Převzali jsme s mou drahou polovičkou leasing kombika z 99roku,50ku, se servem, centrálem a alarmem a najetejma 49tis.km za 23tisíc odstupného a 32x6100,- Což je podle mého výhodnější, než vzít úplně novou filcku na leasing. Jedinou vadu co má je špatnej levej kulák, což jsou čtyři stovky.
    Proč ale píšu, nemáte náhodou někdo přebývající velkoplošné kryty od škodovky(poklice)??? Taky jsem si myslel, že u novýho modelu už vychytali zatékání za zadní sklo, no omyl. Měl jsem filcku z 95, prodával jsem ji v 99 a měla fest shnilý zadní dveře, jak to řešíte? Silikonem pod těsnění???
    Díky
    koldap@pdfnw.upol.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  17:14

« Re: Vibrace

Se Škodovkou nemám s vibracemi problém, ale přesně tohle jsem měl u prvního auta. Měl jsem Peugeot 309. Začalo mě to po opravě, kdy štelovali volnoběžné otáčky. Prostě se v klidu na volonoběh rozvibrovalo celé auto, na volantu se nedaly udržet ruce. Trochu zvedli otáčky a bylo vše OK.Asi se tím neodstranila příčina, ale pomohlo to.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.06.01  07:22

to Vlami: Tak to nevím. Zkusím se na motor podívat. Ale řadicí páka vibruje fest :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.06.01  21:18

A na volnobeh se motor ani nehne anebo se trochu chveje? Chveje se i vyfukova soustava? Co dolni drzak prevodovky?
  • 00 Reagovat !

foto

16.06.01  13:10

« elektroinstalace k felicii 1.3MPI 50KW

Potřeboval bych schéma elektroinstalace pro felicii (např. naskenovaný), nechce si mi kupovat knížka za 300 kvůli jedné stránce. Popř. kde by se dalo schéma např. stáhnout z Internetu
    Předem děkuji za jakoukoliv pomoc.
  • 00 Reagovat !

foto

15.06.01  19:45

« Pomoc pri oprave

Chcel by som dat dole zadny spojler horny na piatych dverach na Skode
    Felicii - original od vyrobcu a nechcem ho poskodit. Co mam robit??? Ma uz s tym niekto nejake skusenosti?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.06.01  12:35

« Vibrace

Už jsem tady kdysi psal, že na volnoběh cítím v sedadlech i ve volantu vibrace. Ve značkovém servisu Škoda zkontrolovali silentbloky a řekli, že jsou v pořádku.

Za studena je to docela O.K., ale při zahřátém motoru je to docela nepříjemné. Volnoběžné otáčky nekolísají, ale motor má trochu traktorový zvuk a v pravidelných se celé auto jakoby otřese. Čím to může být?

Mám Feldu 1.3 s LPG.
  • 00 Reagovat !

foto

31.05.01  10:54

« Zadní mlhová světla Š. Felicia

Vlastním Š. Felicia 1,3 MPi a přestala mi svítit zadní mlhová světla. Pojistky i žárovky jsem zkontroloval, vše v pořádku. Když zapojím vlek, vše svítí jak má. Zásuvka na vlek je zapojená klasicky na zadní lampy.
    Díky za jakoukoli radu.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.05.01  17:57

« Re: Odhlučnění vozu

Diky všem za typy.
    Toporiz:ty jsi to tedy vzal od podlahy, docela bych to chtěl vidět.
    ToROOOM:taky dobrej nápad, ale poněkud dražší.Taky míň vhodnej na sídliště.
    Taky si myslím, že 10 mm je jen tak tak, sneslo by to klidně víc.Až se do toho pustím tak se ozvu jak jsem dopad.Nazdar.
    Hunac
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.01  13:58

Ono hrubka 10mm sa mi zda trochu malo. Podla mna taky ideal je hrubka 20-25mm.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.05.01  11:24

Na Favoritu jsem měl udělané komplet odhlučnění motorového prostoru (částečně orig. sady a částečně svépomocí - vyřezané z téhož materiálu) a proti sérii to bylo o dost znát. Na Feldě to ještě nemám, ale právě se na to chystám. Jinak Mirelon v metráži se dá koupit v Praze Počernicích v areálu Pragotronu (fa. Mikra). Tl. 10 mm šíře 1 m - metr stojí 436,- Kč vč. DPH. Jedna strana je s lepidlem a z druhé strany je hliníková fólie. Je to přesně to z čeho jsou vyroběny odhlučňovavcí sady od Mikry.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.05.01  15:09

Mam totez, krome toho prostrou u baterky a na druhe strane. Do tydne to bylo na cucky (bylo to obalene tvrdym alobalem!!!). Nejake zviratko se tam rozhodlo bydlet. Ma nekdo spolehlivy zpusob jak na kuny apod. (chlupy z kocoura, celeho kocoura, naftalin, ...)?
    Po tom, co mne nastvali hlodavciii, jsem tu hlucnost resil pridanim 2x300W repro do zadniho plata a uz o motoru nevim :o)
    ROOOM
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…