Oprava a údržba vozu Škoda Felicia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.07.01  10:29

« Vibrace na volnoběh

Už jsem byl 3x v servisu a ty vibrace pořád neodstranili. Zkrátka se mně auto po zahřátí motoru na teplotu, při níž sepne ventilátor na chladiči, začne otřásat v určitých intervalech. I když se ten ventilátor už vypne. Při poslední návštěvě zkontrolovali komplet zapalování včetně svíček. Ty otřesy jsou jako když se motor začne dusit, ale volnoběžné otáčky dle otáčkoměru se ani nehnou. Čím to je?

Myslím, že něco podobného psal Diamant v rubrice Škoda Fabia.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.07.01  09:29

« Re: Zhasínání motoru 1,6

A nestartujete nahodou so zosliapnutym plynom ??? Lebo podla "mudrej knizky o vstrekovacich systemoch" co mam doma to robi prave pri startovani s plynom. Je tam aj navod ako zresetovat jednotku a nastavit na zakladne hodnoty. Ak mate zaujem tak to sem fuknem.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  16:19

« Re: autoradio

Myslím, že jsou dvě možnosti. Buď displej spatně sedí na desce popř. jsou znečištěné kontakty, nebo je rozhozené zobrazení. V prvním případě stačí rádio rozebrat a vyčistit kontakty na displeji, desce a vodivou gumu, kterou je to spojené. V druhém případě musí jít rádijko do servisu a obáván se že oprava nebude právě nejlevnější. Zvaž, jestli se ti to v zhledem k nákupní ceně vyplatí.
  • 00 Reagovat !

foto

03.07.01  12:12

« autoradio

Zdravím všechny majitele felicií.Potřebuju od vás poradit.Mám taky škodovku (sice 120,ale má taky okřídlený šíp tak co)a v ní instalovaný autoradio Blaupunkt Verona Skoda.Je to ten typ co se dával právě do felicií.Až do nedávna sloužilo perfektně ale poslední dobou mi vynechává displej.Prostě nezobrazuje všechny znaky,ale jen něco ,takže to vypadá jako islámský znaky.Docela mě to štve a rád bych se toho zbavil.Pokud někdo ví jak na to ,ať mi prosím poradí,předem dík.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  11:16

Mě to nezhasíná, ale když startuju bezprostředně po zhasnutí motoru, třeba když zapomenu odemknout Construkt, tak mě to taky špatně chytá. Někdy musím chvíli počkat a někdy to chytne ihned, ale motor má velmi malé otáčky (budík ukazuje cca 300 ot./min) a když přidám plyn tak se otáčky zvednou ale kouří se chvíli z výfuku. Nestává se to pravidelně, ale přece. Hlavně ve vlhku nebo za deště. V servisu na to koukali a taky nic nevymysleli. Je to logické, není závada, není co opravovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  11:14

Tak uplne stejne to dela muj motor u 1,3MPI a to je auto stare asi rok. Zatim mi nikdo nerekl co to je a ve skodovce se na me divali jako bych si z nich delal blazny!Kdybys neco zjistil tak mi to prosim napis toot@seznam.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  11:05

« Re: Olej pro 1.3 mono

Já mám 1,3 MPI a měnil jsem olej zatím pouze jednou. Dali mě tam Castrol GTX 3
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.07.01  07:43

Tak díky za příspěvky. Tak tam nakonec dám přeci jen ten Mogul Felicia. Servismani mně taky říkali, že pro 1.3 mono to stačí. Znamená to, že MPI vyžaduje přeci jen lepší olej? Proč?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.07.01  07:41

Mně se stalo 2 x něco podobného, ale s 1.3 mono. Nechcíplo to ale za jízdy, nýbrž ihned při zastavení. Poprve jsem to nastartoval asi na 4 pokus. Když se to stalo podruhé, tak jsem to nemohl nastartovat asi 1/2 hodiny (zkoušel jsem to tak 10 x). Když jsem už chtěl volat servis, tak jsem to ještě jednou zkusil a chytlo to.

V servisu také na diagnostice nic nezjistili. Říkali, že by to mohla být vadná Hallova sonda ( = snímač otáček, jestli nekecám). A to že se dá zjistit jenom když se v daném okamžiku závada projevuje. A já tam byl, když už to zase šlapalo.

Asi jsem ti moc neporadil. 1.6 a 1.3 mono jsou přeci jen úplně jiné motory.
  • 00 Reagovat !

foto

02.07.01  16:35

« Zhasínání motoru 1,6

Kolegové škodovkáři,máte někdo zkušenost se zhasínámím motoru 1,6? Mě za jízdy někdy jen škubne a jde dál, ale někdy chcípne úplně. Po zastavení jde motor ihned nastartovat a jde bez jakýchkoliv příznaků závady dál, někdy ale chytne až asi po 4 minutách čekání a průběžného startování a pak jde opět bez problémů.
    Řídící jednotka nehlásí žádnou závadu. Já jsem prohlédl všechny konektory, rozdělovač a věci na které se lze podívat doma. Vyměnil jsem filtr paliva a zapalovací kabely. Vše bez výsledku. Pokud máte někdo zkušenost s něčím podobným tak prosím napište příspěvek, nebo mi napište na libor.jav@seznam.cz. Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto

02.07.01  11:00

To Hank: viem, ze ten motor je koncepcne z S1000MB a ze je to zbytocny luxus, ale ked som tam zacal liat tento olej, tak motor celkom dost stichol. Takze uz len pre ten hluk, ktory mimochodom nieje najnizsi je to dobre. A co sa tyka toho prevodoveho, tak Diamant ma uplnu pravdu. S tym olejom z fabriky islo radenie pri takom -15°C mraze pomerne dost tazko a prevodovka dost rachotila. Po vymene za ten Castrol je to v pohode, takze ma urcite aj lepsie mazacie vlastnosti. Inac suhlasim, ze ten motor by mozno isiel aj na olej z "fritaku".... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 30.06.01  20:00

Ja mám Feliciu 98 a vo verzii LX boli na kolesách tie malé strieborné puklice s farebným znakom. Ja som ich hneď odnova vymenil za tie malé čierne, ktoré sa mi zadjú omnoho krajšie. Veď na tom aute nie je nič strieborné. No veď sa pozrite na [odkaz] a po kliknutí na Feliciu ju môžete aj vidieť (ak ste ju ešte nevideli :o)
    Do motora lejem bežnú polosyntetiku 10W-40 od Slovnaftu (Madit) a som tiež spokojný. Ale do prevodovky si dám asi Shell. Na Favorite mi išlo radenie aj po premazaní tiahla za studena pomerne ťažko. Ale po výmene prevodového oleja to bolo o dosť lepšie. Poradil som to aj kamošovi a tiež bol spokojný. Ten olej sa zase tak často nemení, tak radšej prihodím nejakú tú stovku.
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.01  15:38

Taky si myslím, že je to jako házet perly sviním (nic ve zlém). Dokonce jsem někde četl, že levnější oleje pro které je tento motor konstruován, jsou lepší než nejaké super drahé. Je to věc názoru a peněz. Myslím, že jako obvykle, bude pravda někde uprostřed.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.06.01  14:38

to DanielD: A není to zybtečný luxus? Vždyť ten motor je koncepčně Š1000MB, takže akorát kvůli katalzátoru musí být olej lepší než do Š120, ne?

Moc jsi mně neporadil :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

27.06.01  09:49

Olej v prevodovke sa meni po 60kkm. Je to aj v servisnej knizke. Dalej pri 60kkm sa meni palivovy filter. Do motora davam Castrol GTX Magnatec 10W-40 a som spokojny. A do prevodovky som dal tiez nejaky prevodovy olej - syntetiku od Castrol-u, ale nazov si uz nepamätam, ale bol drahy ako kur.. este ze tam isli len nieco cez 2litre.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.06.01  07:57

« Olej pro 1.3 mono

Blíží se mně výměna motorového oleje. Má smysl dávat tam něco lepšího než minerální Mogul Felicia 15W40 (API SH)?

A za další, v servisní knížce jsem nikde nenašel zmínku o výměně převodového oleje. Teď bude mít felda najeto 100 tis. km - mám olej v převodovce raději taky vyměnit? Mám si ho koupit sám nebo nechat servis, ať tam dají jejich?
  • « 00 Reagovat !

foto

22.06.01  14:12

« Re: Nováček

Velkoplošné kryty na feldy se stále kradou. Mě je dvakrát sundali ze všech čtyř kol a tak jsem koupil ty nejsprostší černý pukličky na střed kola a od té doby je pokoj.
  • « 00 Reagovat !

foto

21.06.01  12:57

« Re: Nováček

Jó s poklicema je problém. Kradou se fest. Mě je ukradli 2x. Jenže vždycky jenom dvě, takže jsem si dokoupil originály v obchodě. Samozřejmě že za ty prachy bych už měl nové, ale noname. Abych měl aspoň pocit, že je mám lépe ochráněné, tak jsem na dvouch místech protáhl skrz díry v disku stahovací pásku co používají elektrikáři.Je jasný, že když je bude chtít někdo ukrást, tak si vezme nůžky a je to, ale náhodný zloděj který je sebou nemá má smůlu. Jinak zatékání asi nevyřešili. Mám modelovou řadu 2000 a teklo mě tam taky (dopředu). Silikon to vyléčil.
  • 00 Reagovat !

foto

21.06.01  10:14

« Nováček

Zdravím Vás všechny pánové, občas bych se rád vyskytnul ve Vašem fóru, přešupl jsem sem z forďáckýho fóra, měl jsem sierru, nemůžu si stěžovat, jenže třináct let starý auto je prostě starý, když jsem si spočítal, že jsem za poslední rok do ní narval, to za co jsem ji prodal-30tis. Rozhodl jsem se vrátit zpět k felicii. Převzali jsme s mou drahou polovičkou leasing kombika z 99roku,50ku, se servem, centrálem a alarmem a najetejma 49tis.km za 23tisíc odstupného a 32x6100,- Což je podle mého výhodnější, než vzít úplně novou filcku na leasing. Jedinou vadu co má je špatnej levej kulák, což jsou čtyři stovky.
    Proč ale píšu, nemáte náhodou někdo přebývající velkoplošné kryty od škodovky(poklice)??? Taky jsem si myslel, že u novýho modelu už vychytali zatékání za zadní sklo, no omyl. Měl jsem filcku z 95, prodával jsem ji v 99 a měla fest shnilý zadní dveře, jak to řešíte? Silikonem pod těsnění???
    Díky
    koldap@pdfnw.upol.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

19.06.01  17:14

« Re: Vibrace

Se Škodovkou nemám s vibracemi problém, ale přesně tohle jsem měl u prvního auta. Měl jsem Peugeot 309. Začalo mě to po opravě, kdy štelovali volnoběžné otáčky. Prostě se v klidu na volonoběh rozvibrovalo celé auto, na volantu se nedaly udržet ruce. Trochu zvedli otáčky a bylo vše OK.Asi se tím neodstranila příčina, ale pomohlo to.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…