Oprava a údržba vozu Škoda Felicia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
"-- skrytý --" 19.05.05 21:39
« Spotřeba felicie 1,6
Potřeboval bych poradit,kolik je spotřeba felicie 1,6 ve městě,mě to docela žere(11-12L).v servisu proběhla výměna víčka rozdělovače,palce,kabelů svíček,vzduchového filtru,palivového filtru,čidla teploty a nic se nezměnilo.kontrola na diagnostice neukazuje nic.jede normálně.už prostě nevím.díky za radu. -
"-- skrytý --" 08.05.05 20:24
Felice karburátor snad ani neměly, ty z r.v. 2000 určitě ne.
Felicie 1.3 r.v. 96 má vstřikování, felicie 1.6 r.v. 98 taktéž, myslím, že obojí už bylo MPI.
Každopádně r.v. 2000 už byla Felicie s novou tváří a pokud někdo do Felicie nenamontoval nějaký starší motor, tak by tam karburátor neměl být.
Pokud si dobře vzpomínám, tak karburátor měly napolsedy Forman/Favorit, ale i ty už se tuším ke konci dělaly se vstřikováním.
---
Mitsi, ten Váš komentář byl zbytečně kousavý - málokdo tady autům rozumí jako vy, my ostatní se sem chodíme něco dozvědět.
I z odpovědi, kterou nepochopím ze 100 procent se obvykle něco dozvím, třeba klíčová slova, která mám dál hledat ... -
"-- skrytý --" 07.05.05 13:07
Milá paní (či slečno),
z Vaší otázky je na první pohled patrné, že věci nerozumíte. Zajímalo by mne tedy, proč se na to vůbec ptáte, resp. jaký to má pro Vás význam.
PS: Daný vůz má s největší pravděpodobností (ale záleží na motoru) elektronické jednobodové kontinuální vstřikování. V případě motoru 1,6 MPI jde, jak už samo označení napovídá (MPI - "Multi Point Injection"), o elektronické vícebodové parametrické vstřikování. V obou případech se samozřejmě jedná o NEPŘÍMÉ vstřikování. Předpokládám, že Vám to stejně mnoho neřeklo... -
« Re: Re: Re: Dotaz, zvuky od nápravy.
Většinou to jsou silentbloky v předních ramenech.Časem ta guma ztrácí elasticitu.Přední silentblok ( a ten to většinou není ) je horizontálně průchozí, zadní trpí víc - je průchozí vertikálně a většinou právě tady je zdroj toho bouchání.
Další možností jsou volné misky nahoře na tlumiči, malá pravděpodobnost je kolový nebo rejdový čep. -
« Re: Zatékání střešním okénkem
Ahoj,.....
tak tohle jsem resil na sve felde taky .... nezavidim ... jde o to ze mas dve moznosti
1) vymenit gumu co je nasazena na kovovem ramu stresniho okna (jestli ma teda narok ale to vyzkousis v mycce sam)
2) shnilo tesneni mezi kastli a ramem str. okna
v tomto pripade
- sloupky v int. pryc
- strop ven
- rozsroubovat ram str. okna (ja zkurvil aspon 3 sroubovaky, to byly snad titanovy srouby)
- sundat ram, je tvoren ze dvou casti horni a dolni kazda se vynadava jinam dovnitr/ven
- oskarabat shnilou izolaci nalepit novou + silikon
- a vse zpet
hodne stesti .... :o))))
ROMan -
"-- skrytý --" 02.04.05 18:35
« Re: Re: tuhe riadenie
Mě to dělá taky. Zajímalo by mě, co konkrétně vyčistili a promazali. Jestli táhlo a kloub řazení, tak to mám udělané, ale řazení se nezlepšilo. Viděl bych to spíš na synchrony, otázka je, jestli to stojí za to opravovat. Asi nejlepší rada je od Mitsiho, řadit nadvakrát. -
« Zatékání střešním okénkem
Dobrý den, mám felicii rok výroby 97 a začalo mi zatékat střešním okénkem v přední části v rohu a to na obou stranách. Při zavírání okénka jsem si všiml, že po dotažení uzavíracího šroubu se přední část mírně nadzvedne. Jde to nějak seřídit, nebo se musí vyměnit těsnění a je případně jiná možnost jak se zbavit tohoto problému mimo zalepení okna??? :-( Předem díky za odpovědi. -
« Re: tuhe riadenie
To mi dělalo taky, každý mi říkal něco jiného, v servisu ŠKODA mi říkali, že je to něco s převodovkou a že to bude drahý, dal jsem to do místního noname servisu - ten hned řekl, že je to jenom zaprasené - vyčistil, promazal a řadilo to líp než nové, paráda! -
"-- skrytý --" 03.03.05 19:41
« Re: Re: Dotaz, zvuky od nápravy.
dělá mi to taky,mám najeto 51 tkm ,vyměnil jsem už tlumiče, ale né misky,myslel jsem,že to bude ono,kámoš mi říkal,že to dělaj čepy, na technické jsem prošel bez ztráty kytičky a to jsem mu říkal,že vozím děti a jestli je vše ok...tak nevím...chm... -
« Re: nákup ojeté feldy - poradte.
Doporučujem kupit čo najmladšiu feliciu. Najlepšie ešte so zárukou na prehrdzavenie. T.j. od r.v. 1999.
Pokiaľ bude mat vyplnenenu s. knizku, hrdzave dvere by mal aut. servis vymenit bezplatne a mas na nasledujucich niekolko rokov pokoj. Starsiu feliciu tak od roku 1997.
Čo sa týka závad su to podľa mojich zkúseností prkotiny, ale s pribudajucimi rokmi čoraz častejšie. -
« Re: Bílá vs ostatni barvy
Díky za rady,
k těm 5.dveřím: dle mých info to vypadá, že tyto dveře existují v nejméně 3 variantách. první hnili. prý od r.v.1997 jsou novější, které (prý) nehnili tolik. ale asi mají jinou vadu, proto hnijí dál, ale ne u lišty ale pod gumou okna, viz příspěvek a zkušenosti škodováckých originál servisů. A pak třetí typ, který nehnije vůbec, což jsou asi jen dveře vyrobené ne v pondělí ani v pátek, ne 19.3. (svátek Josefa), ne 20.3. (den kocoviny po Josefu), atd. Ne To samozřejmě myslím v legraci. Prostě asi někdo má štěstí a někdo ne. Prý do těch dveří v jedné verzi dávali i jakousi výplň (pěnu?), která sice nehnila ale zase vytékala za horka ven ze dveří... Pro mne to má ten závěr, že to chce ty dveře trochu důkladněji prohlídnout.
Ještě jednou díky, i za rady které ještě přijdou. -
« Bílá vs ostatni barvy
Rady od Montyho jsou v poradku.Jen ver,ze bila nehnije jako prvni.Jen je to na ni videt nejdriv.Otazka je,jestli to nebude vyhoda pro toho,co si to bude udrzovat sam.Bile auto je obecne levnejsi (moc lidi ho nechce).A je hojne prodavano firmam jako sluzebni.Sam jsem bile taky mival,uz bych teda nemusel.Vetsinu aut bila zbytecne degraduje.Pokud nema spoustu doplnku v barve,nebo naopak v kontrastni cerne.Mozna bych se vyhnul metalize,je narocnejsi a zamaskovani ruznych skrabancu,zalestovani atd.Na co se zamerit u feldy?Krome uz uvedeneho.Na lemy zadnich blatniku,na podbehy prednich blatniku a predni rohy karoserie.Na vuli razeni a vuli pantu dveri,to bude taky o necem vypovidat.