Oprava a údržba vozu Škoda Felicia

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia

• 00 Reagovat !

foto

18.07.01  14:38

« Servis po 60tis km

Nazdar vsichni.
    Chtel bych se zeptat kolik jste kdo platil za servis/prohlidku po 60tis km u Felicie 1.3 MPI
    a co se na aute menilo. Dik.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.07.01  16:21

« Re: Naj-idealnejsi olej?

O.K. vdaka
  • « 00 Reagovat !

foto

16.07.01  12:53

« Re: Naj-idealnejsi olej?

Tohle se tady probíralo asi před 3 týdny. Podívej se na starší příspěvky.
  • « 00 Reagovat !

foto

16.07.01  12:49

« Re: posilovač

Díky za radu, samozřejmě že do takovéto investice nepůjdu. Spíš jsem myslel, koupit posilovač na vrakovišti a udělat si to sám.
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 13.07.01  21:07

« Re: posilovač

Ja skúsenosť mám. Chceli za to tuším 60.000, tak som ich vysmial a odišiel. Za tie prachy radšej klimu. Ešte lepšia voľba použiť 40.000 na klimu a k tým zvyšným 20.000 došetriť na Fabiu. :o) Ja volím tú poslednú možnosť.
  • 00 Reagovat !

foto

13.07.01  18:37

« Naj-idealnejsi olej?

Blizi sa mi cas vymeny oleja po cca 40-tis. km a tak by ma zaujimalo, aky olej by bol najvhodnejsi. Doteraz tam je, myslim castrol txt. Vopred dakujem za rady.
  • 00 Reagovat !

foto

12.07.01  12:47

« posilovač

Když už se tu probírají dodatečné montáže, s čím musím počítat pokud se rozhodnu pro dodatečnou instalaci posilovače (F 1.3 MPI). Má někdo zkušenosti?
  • « 00 Reagovat !

foto Diamant

Diamant 10.07.01  20:59

« Re: klimatizace na Felicii

Aj ja práve po tom pátram. Zatiaľ som zistil, že klimu dodáva talianska Diavia a ešte jedna spoločnosť (sorry, nechal som papiere v práci). Na Slovensku to stojí 50-70.000 korún. Treba nájsť miesto, kde majú práve akciu alebo aspoň zľavu.
  • 00 Reagovat !

foto

10.07.01  16:08

« klimatizace na Felicii

Nemáte někdo zkušenost s dodatečnou montáží? Kde se dá koupit nejlevněji, kolik Vás to stálo? Díky za info.
  • « 00 Reagovat !

foto

09.07.01  11:07

« Re: Zhasínání motoru 1,6

Prosil by som Ta keby si sem "fukol" ten postup na resetovanie a obnovenie údajov v riadiacej jednotke Felície 1,6. Vďaka
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.07.01  10:29

« Vibrace na volnoběh

Už jsem byl 3x v servisu a ty vibrace pořád neodstranili. Zkrátka se mně auto po zahřátí motoru na teplotu, při níž sepne ventilátor na chladiči, začne otřásat v určitých intervalech. I když se ten ventilátor už vypne. Při poslední návštěvě zkontrolovali komplet zapalování včetně svíček. Ty otřesy jsou jako když se motor začne dusit, ale volnoběžné otáčky dle otáčkoměru se ani nehnou. Čím to je?

Myslím, že něco podobného psal Diamant v rubrice Škoda Fabia.
  • « 00 Reagovat !

foto

04.07.01  09:29

A nestartujete nahodou so zosliapnutym plynom ??? Lebo podla "mudrej knizky o vstrekovacich systemoch" co mam doma to robi prave pri startovani s plynom. Je tam aj navod ako zresetovat jednotku a nastavit na zakladne hodnoty. Ak mate zaujem tak to sem fuknem.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  16:19

« Re: autoradio

Myslím, že jsou dvě možnosti. Buď displej spatně sedí na desce popř. jsou znečištěné kontakty, nebo je rozhozené zobrazení. V prvním případě stačí rádio rozebrat a vyčistit kontakty na displeji, desce a vodivou gumu, kterou je to spojené. V druhém případě musí jít rádijko do servisu a obáván se že oprava nebude právě nejlevnější. Zvaž, jestli se ti to v zhledem k nákupní ceně vyplatí.
  • 00 Reagovat !

foto

03.07.01  12:12

« autoradio

Zdravím všechny majitele felicií.Potřebuju od vás poradit.Mám taky škodovku (sice 120,ale má taky okřídlený šíp tak co)a v ní instalovaný autoradio Blaupunkt Verona Skoda.Je to ten typ co se dával právě do felicií.Až do nedávna sloužilo perfektně ale poslední dobou mi vynechává displej.Prostě nezobrazuje všechny znaky,ale jen něco ,takže to vypadá jako islámský znaky.Docela mě to štve a rád bych se toho zbavil.Pokud někdo ví jak na to ,ať mi prosím poradí,předem dík.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  11:16

Mě to nezhasíná, ale když startuju bezprostředně po zhasnutí motoru, třeba když zapomenu odemknout Construkt, tak mě to taky špatně chytá. Někdy musím chvíli počkat a někdy to chytne ihned, ale motor má velmi malé otáčky (budík ukazuje cca 300 ot./min) a když přidám plyn tak se otáčky zvednou ale kouří se chvíli z výfuku. Nestává se to pravidelně, ale přece. Hlavně ve vlhku nebo za deště. V servisu na to koukali a taky nic nevymysleli. Je to logické, není závada, není co opravovat.
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  11:14

Tak uplne stejne to dela muj motor u 1,3MPI a to je auto stare asi rok. Zatim mi nikdo nerekl co to je a ve skodovce se na me divali jako bych si z nich delal blazny!Kdybys neco zjistil tak mi to prosim napis toot@seznam.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

03.07.01  11:05

« Re: Olej pro 1.3 mono

Já mám 1,3 MPI a měnil jsem olej zatím pouze jednou. Dali mě tam Castrol GTX 3
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.07.01  07:43

« Re: Olej pro 1.3 mono

Tak díky za příspěvky. Tak tam nakonec dám přeci jen ten Mogul Felicia. Servismani mně taky říkali, že pro 1.3 mono to stačí. Znamená to, že MPI vyžaduje přeci jen lepší olej? Proč?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.07.01  07:41

Mně se stalo 2 x něco podobného, ale s 1.3 mono. Nechcíplo to ale za jízdy, nýbrž ihned při zastavení. Poprve jsem to nastartoval asi na 4 pokus. Když se to stalo podruhé, tak jsem to nemohl nastartovat asi 1/2 hodiny (zkoušel jsem to tak 10 x). Když jsem už chtěl volat servis, tak jsem to ještě jednou zkusil a chytlo to.

V servisu také na diagnostice nic nezjistili. Říkali, že by to mohla být vadná Hallova sonda ( = snímač otáček, jestli nekecám). A to že se dá zjistit jenom když se v daném okamžiku závada projevuje. A já tam byl, když už to zase šlapalo.

Asi jsem ti moc neporadil. 1.6 a 1.3 mono jsou přeci jen úplně jiné motory.
  • 00 Reagovat !

foto

02.07.01  16:35

« Zhasínání motoru 1,6

Kolegové škodovkáři,máte někdo zkušenost se zhasínámím motoru 1,6? Mě za jízdy někdy jen škubne a jde dál, ale někdy chcípne úplně. Po zastavení jde motor ihned nastartovat a jde bez jakýchkoliv příznaků závady dál, někdy ale chytne až asi po 4 minutách čekání a průběžného startování a pak jde opět bez problémů.
    Řídící jednotka nehlásí žádnou závadu. Já jsem prohlédl všechny konektory, rozdělovač a věci na které se lze podívat doma. Vyměnil jsem filtr paliva a zapalovací kabely. Vše bez výsledku. Pokud máte někdo zkušenost s něčím podobným tak prosím napište příspěvek, nebo mi napište na libor.jav@seznam.cz. Dík.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…