Oprava a údržba vozu Škoda Felicia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Re: Koupě Fel. 1.6
Hodně záleží na tom, na co to auto budeš chtít. Když budeš chtít závodit s Feldama a fabiema, tak si kup 1.6. Jsi-li klidnější povahy a nemáš potřebu neustále někomu dokazovat, že máš rychlejší auto, tak Ti bude stačit MPI. Ušetříš za benzin a povinné ručení. -
Záleží na tom jak auto budeš využívat.Jestli ho nebudeš mít jen do města tak jednoznačně 1,6!
Je to obrovský rozdíl od 1,3.Ne v tom,že by jela o tolik rychleji,ale v té síle.Je živá a čiperná.
Když pojedeš 90km/h a přidáš tak 1,6 zrychlí a má dostatek síly.U 1,3 by jsi už podřazoval jak vzteklej.A hlavně v kopcích nemusíš moc podřazovat a auto neztrácí sílu!Že je motor těžký?Je těžší,ale o 30kg od 1.3 a pokud 1,6 nemá posilovač ani tak to není zlé.A spotřeba?Lze jezdit kolem 6 litrů i pod bez problémů,ale s tím rozdílem,že po přišlápnutí pedálu se něco děje.Ale co bych povídal.Svez se 1,3 ať už MPi nebo BMM a 1,6 a,že uhodnu co si vybereš?Jestli chceš o 1,6 nějaké informace klidně se na mě obrať z dotazem,rád odpovím.Pavel.Fru@seznam.cz -
Určitě 1,6.1,3 je prastará zdechlina s motorem vyvinutým před válkou.S 1,6kou jde potom něco dělat a za slušný prachy máš hoodně svižný auto.Co se týká spotřeby tak ta záleží na tom jak jezdíš.Já když sednu do 1,3 tak mi sežere o dva litry víc než 1,6.Motor bude u 1,6 i 1,3 po 80k km snad OK,takže koroze(pátý dveře),tlumiče. -
Bral bych raději 1.3 MPI. Spotřeba je asi o 1 až 1.5 l/100km nižší. 1.6 je živější, má větší sílu, ale zase ne o tolik. Motor 1.6 je podle mne do feldy těžký, takže o dost víc trpí přední náprava. Rozhodně je nutné mít jistotu, že na 60t. km byl měněn rozvoďák (u 1.6). -
« Re: Posilovač
Čistě teoreticky by to šlo, ale pouštěl by se do toho snad jen blázen. Stálo by to totiž majlant, hodně úsilí a ještě víc práce. Pokud je to auto z druhé ruky tak je jednodušší se s tím buď smířit, nebo prodat a přidat si něco na 1.6 se servem. Ve finále tě to vyjde levněji a navíc 1.6 je přece jenom svižnější. -
« Prosba o radu
Objevil se problem - neproblem. Pred 2 lety jsem prodal Formana, ktery jsem koupil jako dovoz ze SRN v roce 1996. Vsecko pasovalo, pasuje, cisla motoru, karoserie, prosel jsem s tim nekolik STK, policajti to 2 x prihlasovali a ted u STK objevili, ze na bloku motoru je vyrazeny typ 781.135B, zatimco v technicaku je 781.135 bez "B". Je to oznaceni motoru na vyvoz a strasili pry na STK, ze se bude muset udelat nejaka draha homologace. Jsem ted z toho trosku mimo, i kdyz auto uz davno neni moje. Nevite jestli se jedna jen o formalitu zmeny typu motoru na DI ( nebo kde se to ted vyrizuje ) za par korun, nebo je s tim skutecne spojena nejaka nakladna homologace ? Vyzna se nekdo v tomto ? diky
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!