Oprava a údržba vozu Škoda Felicia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
"-- skrytý --" 06.09.02 09:48
« Re: Je to možné???
Docela tomu věřím. Mám 2 zkušenosti se značkovými servisy. Ještě v době, když jsem měl Favorita (tak 3 roky dozadu) jsem na jedné pravidelné prohlídce mimo jiné oznámil prokluzování spojky při řazení (Hlaváček OC). Po převzetí auta zpět mi bylo jen tam mezi řečí oznámeno, že na tu spojku se nestihly podívat a že se mám objednat na jindy. Samozřejmě, že hned následující týden při jedné delší cestě jsem zůstal videt uprostřed kopce s čoudící kapotou. Následoval odtah.
A nedávno jsem při další pravidelné kontrole oznámil, že mi v nízkých otáčkách cuká motor. Po servisu mi opět bylo řečeno, že je vše v pořádku, a že i měřily kabely (Hlaváček, Litovel). Po 2 tisících jsem to nevydržel, koupil druhé svíčky a vše ustalo.
Myslím si, že s člověkem, který tomu nerozumí, docela dost vydrbávají a zásadně si na takových prohlídkách účtují: vizuální kontrola motoru a jiných, dolití kapalin (zvláště pak u ostřikovačů) apod.
« Re: Zadní stěrač a vandalové :-(
Vandalovi bylo smutno, tak se obveselil. To víš, když na takové auto nemá. Zkus nejprve demontovat celé raménko a uvidíš. Pokud se hřídelka bude hýbat, je to dobré. Pokud není moc orvané drážkování, zkus opětnou montáž. Jinak výměna mororku.