Oprava a údržba vozu Škoda Felicia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Re: Teplý vzduch
Na polovinu čelního skla před řidičem to fouká znatelně hůř než u spolujezdce snad u všech Felicií, holt jedna z nedořešených věcí (jako třeba tečení dovnitř, ale nechal jsem teď konečně vyměnit gumu čelního skla, tak jsem zvědav). Co se týká spodního teplého vzduchu, taky mi teď moc nefunguje, když jsem ze zájmu sundal kryt větráku pod kapotou a zpátky ho nasadil :(( -
« Re: Teplý vzduch
Je to ojetý vůz (´96, 158t km, na lepší nebyly penízky:-((() koupený teď na podzim. Netuším zda to dělalo už před tím. Taky na polovinu čelního skla před řidičem to fouká znatelně hůř než u spolujezdce. Jo a taky plný výkon topení ubere něco na větráku. Pokud otočný knoflík vrátím zpět tak na cca 3/4, proud vzduchu zintenzivní. To vše pochoppitelně při stejné rychlosti větráku. -
« Re: Trhavý chod volantu
Na převodce řízení je šroub, kterým se dá seřídit tuhost řízení (zjednodušeně řečeno). Jinak přitlačuje tyč se zářezy do pastorku a vymezují se tím vůle. Tak jestli to není moc utažené popř. jestli to odborníci v servisu moc neutáhli. Ono se taky může stát, že když je už řízení starší a hlavně utahanější, tak v rozmezí kolem středu (jízda rovně+menší zatáčky) je víc opotřebované zatímco kraje (prudké zatáčky+plný rejd) znatelně ztuhne. Pokut to už nejde jakš takš vyrovnat tím šroubem pak se musí vyměnit řízení za nové, nebo nechat zrepasovat střeva střední části. V tomhle případě nejde jenom povolit šroub a kraje rejdu budou OK, protože uprostřed by byla nadměrná vůle. -
« Trhavý chod volantu
Poslední dobou u své Feldy 1,3 MPI pozoruju při jízdě (i při malých rychlostech), že volat při zatáčení jde jaksi trhaně. Jinak v servisu mi měnili kuláky, ale dělá to furt. Co to může bejt? Nevyvážený kola, tlumiče... Ještě něco, máme ve firmě služebního Favorita r.v. 90, ale ať to srovnávám jak to srovnávám, tak se mi zdá, jako by řízení v mojí feldě šlo o dosti víc ztuha. Zdá se mi to divný, protože to řízení by mělo být koncepčně shodný, a hmotnost vozu asi taky. Co vy na to? Doufám, že se ozve i někdo, kdo mi nebude radit ať si koupím nový fáro se servem. Děkuji.
Přihlásit se • Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!