Oprava a údržba vozu Škoda Felicia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
« Re: Termostat
Mělo by to být jako u všech jiných aut. Sundat přívodní hadici, sešroubovat víko termostatu, vyškrábat šrot co z něj zbyl - většinou se celý rozsype - a vsunout komplet nový. Pod víko dát nové těsnění - bývý součástí "kitu" termostatu a vrátit přívodní hadici na kterou je dobré použít novou "SK" pásku - pro sichr. Uživatelsky proveditelná oprava pro kluka ze 6.třídy ZŠ -
« Termostat
Dobry den vsem. Rad bych se zeptal, jestli je problem vymenit termostat v MPI/50 r.v.98. Slysel jsem ,ze je asi potreba i nejaka tesnici pasta ... Nekdo tvrdi, ze je mozno vymenit jen pistek termostatu, jiny, ze je nutno vymenit celou skrinku ... Nevim. Poradi nekdo? Dekuji, Jarda. -
« Re: Škrtící klapka plynu felicie 1.6 MPI
To PR - nejel jsem nikdy s jen upravenou ŘJ na 1,6 - i když nikdy neříkej nikdy - protože nikdou u starších aut neví kdo v nich co laboroval před Tebou. Takže nemohu soudit, nicméně chtěl jsem jen předejít případným zklamáním, protože i 3000 je hodně a na ulici je nenajdeš. Ale Budiž. Právě proto mě zajímá jedna věc na kterou jsem ještě nenašel odpověď: U mojí Feldy byl nastaven dvoustupňový omezovač z továrny, pokud mě paměť neplete tak jeden válec přestal dostávat palivo na 4500ot a všechny pak na 5000ot. Nicméně se mi do ruky dostala Felda 1,6 z roku 1999 a ta nemá omezovač "škubací" žádný, jen při cca 6200 otáčkách přestane táhnout, jako kdy by tak dva válce přestaly dostávat palivo. Může to být normální SW z továrny? Jinak se vyznačuje tím, že má volnoběh dost nízko - 790ot a při rozjezdu chce hodně plynu. -
« Re: Klepani prednich brzd
Byl starý 10 let (r.v.1991), ale kolik měl najeto, to se nikdo hádat neodvážil, koupil jsem ho z firmy jako služební. Střízlivý odhad byl 350 ttk. Já s tím zavěšením žadné subjektivní problémy neměl, ale prasknul mi úchyt v kastli, kam je zavěšená převodovka, tak mi to při tom vaření vyměnili všechno, vč. těch zadních silentbloků spodních ramen. -
« Re: Klepani prednich brzd
Pozor, tak tohle jsem řešil u favorita, pořád jsem po tom lezl, brdy vpředu vzadu, na nic jsem nepřišel. Typicky to dělalo, když jsem jel z kopečka po dlážděný silnici na neutrál, plechový zvuk, když se přišlápla brzda, tak to přestalo. Pak jsem měnil silentbloky na nápravě a na zavěšení motoru a převodovky a byl klid. ???. -
« Klepani prednich brzd
Zdravim,nezkousel jste nekdo resit takove to rachtani co se ozyva od prednich brzd napr.pri jizde po dlazdeny silnici a zmizi kdyz se trosku slapne na brzdu? Je to asi uvolnenej ten trmen brzdy?? Co vsechno by bylo asi potreba vymenit a na kolik by to tak mohlo prijit.
Diky Martin. -
« Re: Cukanie" auta
mam podobnej problem. 1,9d pri 1700-1900ot/min strasne skube pri rovnomerny jizde. jakmile jsou otacky nizsi nebo vyssi, nebo pridavam, nebo ubiram plyn, tak to jede normalne. na 3 i 4 i 5 prevodovej stupen to dela porad stejne. te to fakt hruza. nevim jestli to neni cerpadlo. poradte, diky.