Oprava a údržba vozu Škoda Felicia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« tuhe razeni
Kdyz v zime radim z 1 na dvojku na neprohrate prevodovce, tak to jde hur. Musim totiz prerazovat pomalu,jinac to jde pres zuby a synchron se mne jeste menit nechce. Skousel sem tam davat polosyntetiku 75W o d VATu,ale zbytecne sem vyhodil asi 250za litr, protoze doporuceny olej, tj.j paramo mineral 75W je kupodivu ridsi a tak sem ho musel dat zpatky.Ale...pry sou i prevodove oleje 65W, znamy ho ma sice v trosku jinacim aute,ale pry i v zime muze radit "jednim prstem"...nema nekdo s temahle vecma skusenosti? -
« Felicia na náhradní díly
Rozprodávám Škoda Felicia na náhradní díly. Auto je těžce havarované na předek, od dveří dozadu je vše v pořádku. Je to nový model. Např. páté dveře absolutně bez koroze, AL kola 14", všechna skla ... Pokud někdo něco potřebuje, stačí napsat mail na : m6564xp@seznam.cz Ceny spíš symbolické :-) -
« Re: Podběhy 2.
Předpokládám, že za těch 700 to byly 4 ks (firma Rezaw - PL). Není problém to namontovat svépomocí, ale když to má být dokonalé tak si s tím člověk musí trochu pohrát. Já jsem je montoval na 3 auta dopředu a 1 dozadu. Nehorší variantou je připevnit je šroubama do lemů. Vypadá to hrozně a bude to v místě otvorů reznout. Já jsem je vpředu vkládal dovnitř lemu a mezi lem a plast jsem dal na několika místech gumový profil. Tohle řešení mí výhodu v tom, že podběhy nejsou rušivě vidět zvenku - t.j. je to obdobně jako aut co je mají origoš. Přišrouboval jsem je jen v místě zástěrky a vpředu k zadní části hrany nárazníku a ze strany od podběhu se to nasune za plech nebo dá pod šroub co drží plech. Se zadními je víc práce. Ty jsem pouze přiložil k lemu zvenku a podmázl tmelem. Na dvou místech jsem je přišrouboval k podběhu ve spodní části, kde je volný plech a dál k nárazníku u zátěrky. Každopádně i tady když to nemá vypadat rušivě je třeba si s tím trochu pohrát. Určitě by šly vložit i dovnitř, ale bylo by s tím mnohem více práce. Jinak pokud nechceš aby se ti dostávala voda nad vložku tak je třeba vyřešit odtok vody z drenáže od víčka nádrže. Já jsem nasadil hadici na vývod z drenáže a svedl ji kolem podběhu dolu k zástěrce. -
"-- skrytý --" 22.09.04 23:00
« Podběhy 2.
Přikláním se k předchozímu požadavku.Sehnal jsem plastové a údajně se vlepují, ale nevím jaké lepidlo použít a taky čeho se vyvarovat.Přední mi jsou jasné, tam to je jak uchytit, horší to je se zadními.Mám feldu se starší maskou, prý je v tom rozdíl.Prosím poraďte! -
« Re: Re: Alarm Meta
Zjistil jsem, že italskou firmu META tady zastupuje C. A. System s. r. o.
Za Vokovickou vozovnou 19/362, 161 00 Praha 6. Byli docela ochotní, ale mě se povedlo alarm nějak zprovoznit svépomocí, asi jak jsem hejbal konektory- nakonec se to spravilo samo ;-) -
"-- skrytý --" 06.09.04 12:20
« Alarm+DO
Nazdar pánové, potřeboval bych poradit. Mám ve Feldě alarm s DO, ale mám jen jeden ovladač a nemám k němu kód. V servise mi řekli, že je tam zařízení firmy Meta a ať se zkusím spojit s nimi. Nemá na ně někdo kontakt, případně nějaký jiný nápad jak dodělat druhý ovladač ? Díky :shock: -
« Re: Zpátečka
Další typická závada škůdky. Obyčejně odejde snímač zpátečky na převodovce - upadne shnilej kontakt. Oprava je jednoduchá - koupit snímač (cca 200 Kč) - pozor, existují nejméně tři typy - vymněnit a skontrolovat výšku oleje v převodovce, případně dolít - část oleje vyteče. Snímač je pod převodovkou zepředu - je tam takový kousek plechu, který ho má chránit, ale ...