Oprava a údržba vozu Škoda Felicia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Re: tuhe riadenie
To mi dělalo taky, každý mi říkal něco jiného, v servisu ŠKODA mi říkali, že je to něco s převodovkou a že to bude drahý, dal jsem to do místního noname servisu - ten hned řekl, že je to jenom zaprasené - vyčistil, promazal a řadilo to líp než nové, paráda! -
"-- skrytý --" 03.03.05 19:41
« Re: Re: Dotaz, zvuky od nápravy.
dělá mi to taky,mám najeto 51 tkm ,vyměnil jsem už tlumiče, ale né misky,myslel jsem,že to bude ono,kámoš mi říkal,že to dělaj čepy, na technické jsem prošel bez ztráty kytičky a to jsem mu říkal,že vozím děti a jestli je vše ok...tak nevím...chm... -
« Re: nákup ojeté feldy - poradte.
Doporučujem kupit čo najmladšiu feliciu. Najlepšie ešte so zárukou na prehrdzavenie. T.j. od r.v. 1999.
Pokiaľ bude mat vyplnenenu s. knizku, hrdzave dvere by mal aut. servis vymenit bezplatne a mas na nasledujucich niekolko rokov pokoj. Starsiu feliciu tak od roku 1997.
Čo sa týka závad su to podľa mojich zkúseností prkotiny, ale s pribudajucimi rokmi čoraz častejšie. -
« Re: Bílá vs ostatni barvy
Díky za rady,
k těm 5.dveřím: dle mých info to vypadá, že tyto dveře existují v nejméně 3 variantách. první hnili. prý od r.v.1997 jsou novější, které (prý) nehnili tolik. ale asi mají jinou vadu, proto hnijí dál, ale ne u lišty ale pod gumou okna, viz příspěvek a zkušenosti škodováckých originál servisů. A pak třetí typ, který nehnije vůbec, což jsou asi jen dveře vyrobené ne v pondělí ani v pátek, ne 19.3. (svátek Josefa), ne 20.3. (den kocoviny po Josefu), atd. Ne To samozřejmě myslím v legraci. Prostě asi někdo má štěstí a někdo ne. Prý do těch dveří v jedné verzi dávali i jakousi výplň (pěnu?), která sice nehnila ale zase vytékala za horka ven ze dveří... Pro mne to má ten závěr, že to chce ty dveře trochu důkladněji prohlídnout.
Ještě jednou díky, i za rady které ještě přijdou. -
« Bílá vs ostatni barvy
Rady od Montyho jsou v poradku.Jen ver,ze bila nehnije jako prvni.Jen je to na ni videt nejdriv.Otazka je,jestli to nebude vyhoda pro toho,co si to bude udrzovat sam.Bile auto je obecne levnejsi (moc lidi ho nechce).A je hojne prodavano firmam jako sluzebni.Sam jsem bile taky mival,uz bych teda nemusel.Vetsinu aut bila zbytecne degraduje.Pokud nema spoustu doplnku v barve,nebo naopak v kontrastni cerne.Mozna bych se vyhnul metalize,je narocnejsi a zamaskovani ruznych skrabancu,zalestovani atd.Na co se zamerit u feldy?Krome uz uvedeneho.Na lemy zadnich blatniku,na podbehy prednich blatniku a predni rohy karoserie.Na vuli razeni a vuli pantu dveri,to bude taky o necem vypovidat.