Oprava a údržba vozu Škoda Felicia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Re: výměna oleje
Madit Super 2000 polosyntetiku 10 W -40 jsem loni koupil v Orlove za 135 Kc litrove baleni. 4 litrove stalo tusim 500,-. Pristi vymenu planuju zase s tim samym, nebo s polosyntetikou Valvoline za 160,- Kc, nebo uz bych zkusil nejakou syntetiku kolem 200-220,-. Do te doby chcu zjistit, co se muze u meho motoru takovym prechodem stat. Vymeny mam po 20 tkm ( mineral ) -
« výměna oleje
Olej. To je téma. Prosím vás, napište mi všichni, jaký olej
1. Dáváte do svého vozu,
2.Po kolika kilometrech olej měníte,
3. Jaké máte auto (diesel/benzin)
4. Za kolik olej kupujete a kde
5. Jaké máte zkušenosti s olejem
Já mám Felicii 1.9D, používám SUNOKO polosyntetiku, měním po 10 000 km a stojí 800 kč i s filtrem a zkušenosti v pohodě, ale to už jsem tu někde psal. -
"-- skrytý --" 27.04.01 07:12
« Re: Vibrace
Díky za informace. Včera jsem se ptal ve značkovém servisu Škoda. Tak cena (i s prací) je cca 1500 Kč za jeden silentblok a 2500 Kč za druhý, hůř přístupnější :-( Doufám, že pokud se mění oba najednou, tak ty ceny nesčítají. Ceny se mně zrovna moc nelíbí.
-
"-- skrytý --" 26.04.01 19:48
« Re: Vibrace
Hank (104): Silentblok bude stat mene jak 300 Kc (bez DPH) + prace. Zajed do servisu, at se podivaj na autak zezdola a hned ti reknou, jestli je drzak prevodovky zralej k vymene. Ale u benzinu by mel vydrzet alespon 150 tis. km......
Detergentni =
schopnost rozpoustet. Tzn. ze synteticky olej rozpousti usazeniny z mineralniho oleje v motoru nebo bionafta rozpousti usazeniny z nafty v palivove soustave.