Oprava a údržba vozu Škoda Felicia
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > ŠKODA Felicia
-
« Škubání studeného motoru
Před časem jsem to tady už zveřejňoval. Při studeném motoru Fel 1.3 MPI r.v. 11/98 (chip Cimbu) hned po nastartování nebylo možno prudce přidat plyn nebo se plynule rozjet. V servisech na nic nepřišli. Nakonec jsem našel zaoxidovaný konektor čidla teploty nasávaného vzduchu, vyčistil jsem to, zresetoval jsem ŘJ a bylo to OK. Teď se ale něco podobného opakuje zase, a dokonce se mi zdá, že auto jaksi hůř jede, nejde moc za plynem. Konektor je ale v pohodě. Při konzultaci s jedním automechanikem by to prý mohlo být přímo to čidlo nebo čidlo teploty oleje, svíčky a nebo škrtící klapka. Ovšem po zkušenostech se servisy Škoda nemám důvěru svěřit auto do jejich péče. Má-li někdo zkušenosti s tímto problémem, prosil bych o zveřejnění. Jinak svíčky mám zatím originál (nevím jaký typ, ale asi Brisk???) a mám najeto 28tis. -
« Re: Naj-idealnejsi olej?
Taky mám 1.9D a dávám Castrol TXT 5W-40,měním po
10000km a zjistil jsem,že tomuto oleji nejlépe vyhovuje
dlouhodobá zátěž.Na cestě do Chorvatska jsem ho
pral naloženej jako kráva 1100km a motor byl čím
dál tižší.Při couračkách kvalita oleje moc není
poznat. -
"-- skrytý --" 19.07.01 09:42
« Re: Naj-idealnejsi olej?
Tezko rict, ktery olej je nejidealnejsi. Pro ceske motory urcite staci cesky olej, nac kupovat drazsi? A pro VW (mam 1,9D) - davam mu polosyntetiku, protoze je to kompromis mezi cenou a vydrzi. Pouzivam Sunoko 15W/40 a menim po 10000 km, na rozdil od mineralu, ktery se ma menit po 7500 km. Samozrejme zalezi i na jizde = jezdim hodne a spise delsi cesty (coz oleji neskodi tolik). Zanedlouho dam olej na rozbor a dam vedet vysledky. Ale myslim, ze 10000 km na tenhle olej u dieselu je v pohode. Takze naklad na olej bude vychazet 0,068 hal./km, coz je u dieselu slusne.
Pozn.: Pokud chcete prejit z mineralu na polosyntetiku a motor ma na mineralu uz "neco" natocino, tak doporucuji prvni polosyntetickou napln menit jako u mineralu (uvolni se usazeniny), tj. u dieselu po 7500 km. Az pote je mozno prodlouzit vymenu. Ale na tuto otazku mi prave odpovi onen rozbor.