Pomozte s vyberem auta do 300 tis
« Re: hufnagle ( nemuzes se jmenovat jinak ? Blbe se mi to pis
ja uz bych na druhy pohled vahal ..... podival jsem se podrobneji na vybavu ..... Nema cenu kupovat RN za 299 000,- a dovybavit jej, protoze pak se clovek dostane draz nez jine auta. Napr. Brava 1.2 80 SX za 342 900,- ma v zakladu posilovac + vysk. st. volant ( Thalia + 14 000 ), radio 4 x 15 W ( + 9000,- ), el. okna,central, vyhr.+nastavitelna el. zrcatka ( +15 000 ). Ma otackomer.Airbag spolujezdce stoji 12500,-. Naproti tomu RT znamena podstatne zlevneni pri dovybaveni a uchova si 15 000,- Kc odstup od Bravy, ale porad to bude auto v nizsi tride a s tim souvisejicim komfortem cestovani. S Bravou to porovnavam proto, ze mam jeji cenik. Ta nova auta se cenou hrozne srovnavaji. -
Podrobny popis cvakania: Daj si trochu hlucnejsie tikajuce budiky pod volant a pocuvaj auto na volnobeh. Takyto zvuk som mal na mysli. Vobec by mi to nevadilo, keby to robilo stale, ale niekedy to nie je pocut (naposledy na garancke v servise, ani tuk!) A nie je to pocut z ineho miesta, iba z vodicovho. A ked otvoris dvere, tak ho uz nerozoznas, lebo vonkajsi hluk motora ho prehlusi. Takze nehrozi otvorit kapotu a skusit hladat, to proste nemas sancu. -
« Re: hufnagle ( nemuzes se jmenovat jinak ? Blbe se mi to pis
mfilip - ja by som veru nevahal. Pozri sa na cenu 1.4 16v a na vybavu Thalie s tymto motorom a uvidis, ze konkurencia ma co dohanat. To auto ma lepsiu vybavu ako Clio a cena je pritom podstatne nizsia. BTW: 16v Fabia je dost predrazena a cenova politika Skody je niekde uplne mimo. Pomaly prestavam chapat ludi, preco kupuju prave Fabiu, Octavia sa mi javi vyhodnejsia. -
Neboj, nenecham sa tam oje... Vrzganie som reklamoval a bol problem s mechanizmom vyskoveho nastavenia, namazali to a je pokoj. Inak aj predtym to vrzgalo iba ked som brzdil dole kopcom na roletach na krizovatke, co bolo asi raz za 100km. S tym motorom fakt musim porovnat s nejakym inym, lebo je mozne, ze mu to robi, ale vobec tomu nevenuje pozornost. Clovek sa musi fakt sustredit a vediet, co ma pocuvat, aby si to vsimol, takze nic hrozne. Ak ale zistim, ze to na inych nerobi, tak maju v servise poplach. Tym prispevkom som chcel len vyjadrit, ze som zatial maximalne spokojny a z kilometra na kilometer mam to auto rasdsej a radsej. -
« hufnagle ( nemuzes se jmenovat jinak ? Blbe se mi to pise )
jako ze precenuju i neprecenuju Fabii ? Ja myslel, ze vypadam jako jednoznacny antisympatant Fabie a popravde nevim, kterym prispevkem jsem Fabii precenil. Snad jen tim, ze zajemce o Thalii by si mel pockat na Fabii sedan. A to jen proto, ze by se melo vzdy vybirat z vice kombiku, z vice hatchbacku, vice lftbacku a vice sedanu. Zatimco Thalie je jediny sedan do 300 000 Kc. Krom Vaz 2110 a mozna nejakeho starsiho Daewooa :-))) -
« Re: luf
mfilip> Ano i ne. Auto pro mně to není. Je dost drahá na to jak je malá, zase je ale kvalitní a bezpečná. Motorizace mi sedí tak 1.9TDI 100PS, jinak nic. Dvoulitr 8ventil je vykopávka. Jenže já neuvažuju jako zájemce o Fabii tak mě neberte v tomto směru moc vážně. 1.4 16V mě zklamal jak výkonem a pružností tak zpožděním plynu. Od 100 koní v prckovi jako je Fábie jsem čekal víc. Jiná věc je ze TDI 100PS PD prožene i 110PS TDI Octavii a za 5l nafty. Pak ale stojí půl melounu a to je za špunta jako Fabie dost peňauzí.
Pro většinu lidí je to ale s ohledem na servisní síť, bezpečnost a údajnou spolehlivost dobrá volba. -
mfilip - neprecenuj Fabiu, je dobra, nadprimerna, ale nie az taka uzasna. BTW: Moje Clio zatial zavada ziadna (klopem na drevo), iba vrzgajuca sedacka a nejaky cvakot z motoru, vraj je to normalne, ale nemam s cim porovnat. Renault v poslednej dobe vsadza na kvalitu, aby si zlepsil meno, takze uvidime. A ked vidim Fabiu kombi, tak pochybujem, ze sedan bude vyzerat aspon trosku k svetu. -
« Re: Lamova Corolla
jasne, zaruka 2 roky je fajn. BTW k Brave: na 100% bylo cele jaro leto ( duben-30.9.2000) akce 5000 km zadarmo, kdy podle prumerne spotreby Fiatu strhavali penize z ceny auta. U Bravy to delalo 16 000 Kc, Punto 10 000 Kc. Ta akce byla prodlouzena do 31.12.2000. Od letosniho ledna je ke kazdemu Fiatu zimni vybava anebo dostanes slevu ( u Bravy nyni 17 000 Kc ) misto zimni vybavy. Navic je nyni od rijna serie Bravy, jmenuje se Steel, stoji 374 900 a ma zakladni vybavu rozsirenou o veci za 50 000 Kc ( ABS, airbag ).