Pomozte s vyberem auta do 300 tis
« to jimmy
Zdravim vsechny.
V obdobne situaci jsem byl pre pul rokem. Chtel jsem auto do 350 000 pro rodinu do mesta i mimo mesto a chtel jsem nove. Vybiral jsem rozumem i citem. Nakonec jsem si vybral ojetou Corollu půl roku starou 1.4 VVTi a jsem velmi spokojen. Viz zanikle tema auto do 350 000.
Dulezite je na co to auto chces. Budes jezdit ve meste nebo vic mimo mesto?Kolik rocne najedes? Budes vozit rodinu nebo jen 1-2 lidi nebo chces "kockolap". Jak dlouho chces to auto mit(kdy je prodas). Chces setrit na spotrebe? Chces aby to trochu "jezdilo"? Bude s tim jezdit(ridit) i manzelka ci deti? Musi mit vetsi kufr(treba jizdy na chatu nebo chalupu, nakupy a pod)?
Otazek je opravdu mnoho a je treba si je zodpovedet. Potom bych asi zkusil udelat vyber aut, ktere prichazeji do uvahy + ty, ktere nejake kriterium nesplnuji a libi se mi(viz muj pripad - nechtel jsem ani nahodou ojete auto, ale Corolla splnovala vsechny moje kriteria krome ceny). Pak obejit prodejce. Zjistit ceny, slevy a dalsi vyhody, zjistit vztahy prodejce nebo autorizovaneho servisu k zakaznikovi(pokud k nim budes jezdit) a hlavne si do auta sednout, svezt se a i zaridit si. Pak udelat uzsi vyber a obejit je jeste jednou. Pokud zjisti prodejce, ze mas skutecne zajem, urcite se ti bude nalezite venovat(pokud ne tak mu obchody moc nepujdou). No a pak asi prijde to nejhorsi - rozhodnout se.
Ja mel vselijake tabulky o vsech moznych i nemoznych atributech aut. Neustale jsem menil prioritu jednotlivych atributu a zkoumal jake auto je pro mne nejvhodnejsi. A stale mi neco nekde chybelo. Nakonec mi pomohla nahoda. Pokud chces, napis E-mail mohu ti tabulku poslat(pro MSExcell97)
Krome jiz jmenovanych aut by mohl byt dobrym favoritem jeste Toyota Yaris(divim se, ze jej nikdo nezminil ..............).
Jinak ti sem napise kdekdo kdejaky nazor a je dobre jej vzdy overit i jinde(ostatni prominou nechci nikoho urazit). Nekdy dojde i k vasnive debate(témata se casto opakuji). Nicmene lidi, kteri se mnou komunikovali mi velmi pomohli( i kdyz jsem s nimi nekdy nesouhlasil - nebo prave proto?) a patri jim muj dik.
K vyberu preji stastnou ruku. -
« Re: punto
Celkem by mi zajímalo, kde si přišel na to, že japonci jsou míň poruchoví? Říct"je to fakt" je lehký, máš důkazy? Vzpomínám si, že sem před časem viděl tabulku z bazarů a servisů, kde porovnávali dlouhodobou kvalitu a poruchovost, bylo to zajímavý. Nepamatuju si už detaily, ale nic o tom, co ty tvrdíš jako "fakt" sem tam nenašel. Tak jestli máš nějaký seriozní zdroje, napiš nám je, ať si uděláme obrázek sami. Dík -
« Re: clio x fabie - to Hufnagl
O tom Twingu to niekto pisal v MotorCafe. Ze sa s niekym stavil, ze tolko vytiahne. Tak prehustil gumy, pustil sa z mierneho kopceka a displej ukazal 200. Jasne, ze sa s nim neda tak rychlo bezne jazdit.
Diky za link na kola. Cim dalej som viacej presvedceny, ze potrebujem nizkoprofilove gumy. Velmi sa mi pacia tie lucove Milenium MS586. Tesim sa na fotku, co si slubil. Diky -
« Re: punto
Nehadajte sa tu vy dvaja! Vsetci vyrobcovia v europe robia rovnako poruchove auta, jedine japonske su menej poruchove. To berte ako fakt! Ze VW tvrdi, ze ich auta su kvalitne je blbost, ze Fiat je nekvalitny je tiez blbost atd. Tie nemecke TUV su tiez blbost a neohanajte sa nimi. Nikde nie je napisane, co je vazna porucha, ci nesvietiace brzdove svetlo alebo poruchana prevodovka - to vsetko oni hadzu do jedneho vreca.
Spat k teme - Hyundai by som nedoporucoval koli spotrebe. Chod proste k predajcom a vsade na rovinu povedz, ze chces auto za 300tis, nech ti nieco ponuknu, potom sa v tom prevez a nakoniec budes mat favoritov. Potom sa v nich prevez este raz, pripadne si zasoferuj, ak ti dovolia. A potom sa rozhodni podla pocitov. Ked tie emocie potlacis a vyberies podla rozumu, nikdy nebudes mat to auto rad. A mat rad auto je dolezite, zratajte si, kolko casu v nom stravite. A preto ze mfilip a Hufnagl maju radi svoje auta, tak sa tu hadaju, ktora znacka je lepsia. -
« Re: punto
1. srovnavam ceny jen proto, abych ti vyvratil, nesmysl, ze se Fiat podbizi cenou a srovnavam srovnatelne: treba Fabii a Punto ve stejne vybave 2. V me Brave po 163 tkm hrci, skripe, vrza vyrazne mene nez v nekterych Octaviich po 60 tkm ( mame jich 7 ), srovnatelne s Bravou 1.6 a vice nez reditelova Omega za 1.1 mil Kc, nova felicie s 25 tkm. 3. pokud chces skutecne testy, ve kterych se nepomlouva dilenske zpracovani a neni prave autor Petr Bucek, staci rict. 4. podle ceho meritelneho se da rict, ze pouzite materialy radi it. auta na nejnizsi mista. 5. podle ceho meritelneho se da rict, ze pouzite materialy it. aut pusobi levne. 6. rekni mi, jak okate delaji italove zmetky a ja ti uvedu, jak okate je delaji Francouzi u Megane ( recenze AutoBildu ) -
« Re: punto
Francouzi dělají rovněž zmetky, ale ne tak okatě.
Jak jsem už napsal, Fr. auta se serou dost, ale kvalita zpracování (to je jiný parametr) je výrazně jinde. V italech všechno chrastí, hrká, atd. Vždyť ještě jsem neviděl test, kdy by nepomluvili u italů kvalitu dílenského zpracování.
Použité materiály řadí italskou konfekci (mimo AR a výš) taky na nejnižší místa. A nesrovnávej už ty ceny. Nejsou tam stejné výbavy ani motory.
Interiéry fiatu působí hrozně levně. -
Tak jo, ze zase jsme nejchytrejsi a ostatni jsou nejhloupejsi. Tech 10% lidi se v autech vyzna, a proto si nekoupi Fiat, jehoz punto je v Nemecku zhruba o 1000 DM drazsi nez vybavenejsi Fabie. Punto je italske a proto je spatne, spatne tak, ze v poruchovosti podle TUV u aut 4-5 let stari je o 50 mist ve predu nez Clio a Twingo :-))) ( Punto 23. misto, 5.8 % zavaznych zavad, Clio: 77. misto 16.2 % ). 1. misto ma 3.3 % zavaznych zavad.
Paneboze kolik je v CR lidi, kteri nikdy neopusti nesmysl, ze Italove robi zmetky, zatimco treba Francouzi ne. -
Nejprodávanější znamená možná neljevnější a nejvýhodnější. Ne nejlepší a nejkvalitnější. Vždyť 90% lidí se v autech nevyzná a pak koupí to co jim podvrhne reklama nebo schopný dealer. Punto je určitě ve svě třídě dobré, ale na Fabii nemá určitě a na Clio taky ne. Je to Fiat. Fiat je italský a Italové vyrábí zmetky. -
« Co Hyundai Accent ?
Mě se velice líbil 5 LB 1,3 -1341 ccm tedy ještě v nižší sazbě povinného pojištění, s velice slušným výkonem 63kW, zrychlením 0-100 za 12,4 s, zavazadlovým prostorem 480 lt, posilovačem řízení a radiem. Koncem roku stál 299 900.-. V Průhonicích jsou schopni ho připravit prý prakticky na počkání do několika hodin?! Když ho vidím na silnicích a zejména v zatáčkách se mi zdá lepší než obdobní "korejci" Lanos a Sephia. Nevýhodou pro mě bylo, že servis je dál a nejsem ochoten za ním jezdit. -
« Re: clio x fabie
luf> Kámoš jel s Twingem 270km/h. Ale teď vážně. 200 je na Twingo trochu moc.
Millenium je přímo značka, 313 pak typ . Jsou to Italové a to mě odrazuje.
Enzo je nová německá firma (já myslel, že jsou to taloši - naštěstí ne) a typ je "V". Všechny tyto kola můžeš najít na www.alcar.cz
Možná že ty přímé linky nebudou fungovat. Stejně to najdeš v pohodě.