Opel Astra 1.6 16V a jiné

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

• 00 Reagovat !

foto

06.02.01  01:21

« display na palubce

co mate vsichni porad s tim displayem nahore? Nema to zamak smyslu, protoze to radio bude i bez toho displaye fungovat. Smysl u oplackejch radii je, ze se nekradou, protoze proste nejdou bez displaye opel.Ten panel se asi odendava proti uz zvyklym neznalym zlodejum, kteri az po kradezi zjisti, ze je radio k nicemu. Je pravda, ze je ten display v lepsi viditelnosti nez dole na radiu, ale sotva bych tam vyvadel ten organickej display kvuli kterymu hlavne sem si to radio koupil - vystinovany, vysoky rozliseni... Mam uz vsech 8 repraku, ty druhy pioneery mi zustaly v ruce, musel sem tam dat 13cm Magnaty, protoze 17cm tam nevejdou.Hraje to slusne, ale ve velkejch hlasitostech si musim dost hrat s ekvalizerem aby to nezkreslovalo.Musim hlavne prepojit ty predni repraky - sou tam obracene - teoreticky to nevadi, ale prej to u toho radia prehrejva zesilovac a pak to vic zkresluje, tak uvidime. Navic ten tapec ve dverich toho uz moc nevydrzi - neni to na to delany, aby se to porad sundavalo.Ach jo, jeden blbej karosarskej nejt u opla za 6korun a to se utrhne nejeden. Oproti 21000 za audio zanedbatelny ale nasere to.DIK, piste
  • « 00 Reagovat !

foto

06.02.01  01:11

« Re: Zamlžování oken

Pokud mas uzavrenou ventilaci - coz u astry ventilator pod 1 znamena, bude se ti zamlzovat asi kazdy auto. Vychytej si nastavovanim teploty teplotu jakou chces mit a dej ventilator na 2. Pokud nezapomenes zapnutou vnitrni cirkulaci, coz se mi stava casto pote co jedu za nakym blbym nakladakem, nestane se ti, ze se okna zamlzi ani pri osazeni 5 lidma.
  • 00 Reagovat !

foto

05.02.01  20:47

« Zamlžování oken

Také se vám tak zamlžují okna? Hlavně boční vpředu? Utěrka Clarin pomohla vždy jen na chvilku. Přesto, že jsem okna již vyčistil i Ironem, musím jezdit stále s ventilátorem alespoň na 1.stupeň a směrováním alespoň částečně, lépe zcela na okna.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.01  21:19

« Re: Rádio

Ač se rádia u Aster nekradou, všiml jsem si, že ten CAR 400 má ještě i odendavací přední panel.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.01.01  10:52

« To DieselDriver

A ten pioneer máš vyvedenej na palubku nebo ses na to vykaslal a jedes pres normalni displej radia?
  • 00 Reagovat !

foto

31.01.01  00:00

« Radio

Uz mi to v servisu ochotne zadaco vytahnul nakej technik tema vidlickama a ani tema mu to neslo nijak slastne. Ale uz mam Pioneera a hraje o dost lip. Mam i organickej display - nadhera. Predni repro sem uz vymenil za Pioneery, zadni este ne. Pri ovladani na volantu z nej nemusis sundavat ruce - rychlejsi - bezpecnejsi... prej. Ale dneska stejne malokdo drzi volant obema rukama. Ja to ovladani ale mam, ale nak nefunguje, asi s nim pudu na reklamaci.
  • 00 Reagovat !

foto

31.01.01  00:00

« info

Dik vsem za ochotu pri odpovedich na muj dotaz.
  • « 00 Reagovat !

foto

29.01.01  14:52

Rádio je pro mne okrajovou záležitostí, předpokládám, že výrobce netouží, aby kvůli doplňkům měl zbytečné reklamace, takže tam vybere nějaký osvědčený typ. Jako zákazník pak nemám starosti s instalací, když to tam nemontují sami odmítají většinou záruku na elektriku auta. Já tam mám CAR 400 Philips, tak snad nebude nejhorší a CD nepotřebuji. O rádia se jinak nezajímám, ale když čtu Kenwood - připomíná mi to spíš něco od dřeva, Clarion - čistící prostředky, Pioneer - pro děti.
    ? Ovládání rádia na volantu : - nějakou výhodu v tom také nevidím, stanice si sama vyhledává nejbližší vysílač a tak zbývá jen regulace hlasitosti - a to je rychlejší kroutítkem přímo na rádiu.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.01.01  17:06

napr. Kenwood, skus ale ist do predajne a spytaj sa, ci niekto kto kupil nejake auto kde bolo CAR500 ho nexce predat. Dost takych sa najde. Aspon ja som tak predal.
  • 00 Reagovat !

foto

26.01.01  11:19

« Rádio

když už jsem u těch rádií. Mám v Tigře to původní Opelácký ale jen s kazetou. Jde tam nějak dát jiné s CD, ale se zachováním funkčnosti toho displeje v kapliččce na palubce? (Ptal jsem se v Opelu a tam mi nabídli zase orig. radio s CD ale za strašnou cenu)
  • « 00 Reagovat !

foto

25.01.01  15:04

« Re: Radio

Ziadny servis tomu netreba. Vysrobujes tie male cervicky na imbusak a strcis tam ako tu uz niekto vravel take vidlicky. Kludne mozes aj drot hruby tak 2-3 mm tak abu vosiel do tych dierok a mal by byt trochu tvrdsi, urcite nie medenny. Treba ich tam zasunut rovnobezne a kolmo. Potom uz len vytiahnes radio k sebe. Musis trochu viac zatiahnut, lebo zaroven to vytahujes aj z konektorov, tak to ide trochu ztuha.
  • « 00 Reagovat !

foto

25.01.01  13:44

« Re: Radio

Je to Blaupunkt, takze se asi bude vyndavat stejne jako ostatni blaupunkty - takovyma vidlickama, ktere se zasouvaji do direk na kraji celniho panelu - chce to asi servis...
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.01  23:18

« Radio

CAR300 pro nezasvecene je to original radio od Opla s pripojenim na displej na strednim panelu => nekrade se. Na serii hraje celkem slusne, zrejme se da pripojit i do starsich modelu.
  • 00 Reagovat !

foto

24.01.01  23:16

« Radio

Muze nekdo poradit jak vyndat original Opel radio? Zaroven prodam CAR300 i se vsemi (6) repro - dik za jakekoliv info.
  • « 00 Reagovat !

foto

24.01.01  23:14

« Re: Spotřeba

Mam Astru Caravan X20DTL = 2.0DI_16V 80k. Olej uz mi zere taky a spotrebu upresnit nemuzu, protoze jak uz sem zminil, nemam palubni pocitac a netankuju plnou - mam kupony od Kooperativy na tankovani za 800,- 30 zpet. Do ucetnictvi se to docela hodi. Musim ale tankovat u OMV, takze pro soukromou osobu se to vubec nevyplati. Tvrdim, ze pri "TEZKE noze" se spotreba ve meste pohybuje kolem 8 litru. Zduraznuju s takrka 100% jezdenim ve meste. Kamarad ma tezkou nohu na benzinove Ibize 1.6 100k a podle palubniho pocitace 11.5 az 12l. Zlaty diesel. Dik za zajem. Pis klidne dal jakykoliv dotazy. Ty mas taky astru?
  • « 00 Reagovat !

foto

23.01.01  08:12

Mam asi pul roku Opel Tigru s motorem 1.4/16V, ale predpokladam, ze to je stejny motor jako v Astre. Najeto mam 140000km. Jezdim tak polovinu kilometru na male vzdalenosti ve meste, mimo mesto jezdim dost rychle (130-150km/h) a prumerna spotreba je okolo 8,2l/100km. Takze nic moc.
  • « 00 Reagovat !

foto

22.01.01  16:12

Ohledně spotřeby Astry jsem našel v Autoperiskop.cz v testu Astry 1,4 16V 1999 údaj 6,9 lt/100 km (chybí údaj z jakého počtu ujetých km) To je zatím nejoptimističtější údaj! V AutoPart.cz u Astry 1,6 16V zjistili "o něco vyšší hodnotu" než údaje výrobce. V Jízdě-ČT u 1,8 16V konstatovali "lehká noha" umožňuje přiblížit se spotřebě udávané výrobcem. Z toho vyplývá, že mimo 1,4 16V, jsou žravější než si myslí výrobce. Bylo by vhodnější uvádět údaje z několika tisíc, nebo spíš desítek tisíc ujetých km. (Ona ta plná nádrž není úplně stejná závisí, kdy pistole vypne a i hladina po hrdlo - někdy spadne).
    Re: DieselDriver - můžeš údaj o spotřebě diesla upřesnit? A je to motor 1,7 DTi nebo 2,0 DTi 16V? Caravany mají zřejmě stejné motory - spotřeba bude asi ještě o něco větší!?
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.01  23:57

Mam Astru G DI16V Caravan, ale nemam tam palubni pocitac. Jezdim s tim v maximalni mire po meste. Kdyz sem tankoval plnou nadrz, vzdycky mi vysla spotreba naprosto podle toho jak s tim jezdim. Bohuzel na uroven TDI 4,5 - 5l si myslim ze ji nedostanu ani pri konstantni devadesatce. Spotrebu povazuju jako celkem minus u tohohle diesla - na dnesni dobu, s vykonem navic nijak oslnivych 80k je to priserny. Naprostou vahu ale pro me ma obrovsky PLUS tohohle auta v designu. Pro me je to ten nejhezci kombik v tyhle tride - to co zprasili na golfa je hrozny. Takova technika a tak silene odflaknuty design. Uz sem v jinych tematech psal problem se zadnim steracem - nezastavuje se ve vodorovne poloze, ale mirne vys. Pri spusteni ale dojede dolu --> posunuti me asi nevytrhne.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.01.01  20:36

Chybička se mi vloudila u spotřeby u Astry 1,6 16V správně má být (9,6+5,6+7,1) průměr 7,43 u té poslední verze. Pro zajímavost starší verze 1,6 16V měla (10,0+5,9+7,4) průměr 7,76.
  • 00 Reagovat !

foto

17.01.01  20:26

« Spotřeba

Někde jsem četl, že Opel chce u svých automobilů do roku 2005 snížit spotřebu o 25% proti roku 1990. Aby to ale nebylo jen papírově! Ve 2.pololetí 2000 má Astra 1,6 16V i v TP udávanou spotřebu (město+mimo+komb)(9,6+5,6+7,4) lt/100km průměr 7,43, aniž snad byly provedeny nějaké změny. U motoru 1,4 16V je spotřeba větší (9,7+5,8+7,2) průměr 7,57 lt! Z vlastního prvního pozorování u poslední 1,6 16V na trase 600 km byla spotřeba právě těch 7,43 lt/100km. U Megana 1,4 8V to bylo za stejných podmínek 6,3 lt.(Tento má normovaný průměr 7,7 lt a tak je pro ev. služební jízdy mnohem výhodnější) Vezmu-li v úvahu velikost nádrže je dojezd nové Astry o 250 km menší. V Česku s hustou sítí čerpacích stanic to nevadí, ale při zahraničních cestách je to určitá nevýhoda. Při sumě vydané na koupi auta je sice těch 30.-Kč zanedbatelných, ale poněkud zbytečných a navíc propálený litr byť u ECOTEC motoru ekologii asi také neprospívá. Jaké máte zkušenosti se spotřebou u tohoto auta?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…