Opel Astra 1.6 16V a jiné

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > OPEL

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.06.01  14:14

« Re: Servisy OPEL

A k tej problematike "ako najlepsie okradnut zakaznika" poviem len jedno: staci citat fakturu a pytat sa preco je to takto, oni su tam od toho aby mi to vysvetlili. Je zaujimave, ze ked si slovak ide kupit televizor zoberie zo sebou aj 10 kibicov ale ked ide s autom do servisu je mu vsetko jasne.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.06.01  07:50

« Re: Servisy OPEL

Ano, Trnava je velmi chvalena aj tu. Len ide o to, ci sa oplati ist 50km po dialnici do ineho mesta, kde su tu dva znackove servisy. Ale pri pristupe "ako, co najlespsie okradnut zakaznika" sa to asi oplati.
  • 00 Reagovat !

foto

03.06.01  10:39

« Servisy OPEL

V "OPEL-magazínu" existuje jakási "Liga kvality" OPEL servisů. V číslech, která se mi dostala do ruky tj. za 2,3,4 kvartál 2000, se mezi nejlepšími opakovaly v Česku servisy v Jablonci nad Nisou, v Táboře a v Ústí nad Labem. Na Slovensku v Trnavě (AUTO PELA).
    - Je to sice z firemních zdrojů, z dotazníků zákazníků (snad odpovídají i nespokojení), takže je třeba brát s rezervou. Já jsem zatím žádný servis ohledně oprav či údržby zatím navštívit nemusel.
    - Po koupi nového auta mi však přišel také dotazník dokonce z Anglie s otázkami na spokojenost s prodejem. Tak si myslím, že OPEL v tom určitý systém má a výsledky nemusí být zcela zavržení hodné.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.05.01  14:15

« Re: pre SKDD

Poviem nasemu spravcovi a vyskusame iny servis. K tuhosti - nezavisi od nej zivotnost vozu /v takej miere/, ale ked s Imprezou schadzas napr. sp zosikmeneho obrubnika vysokeho cca. 20cm a uhol zosikmenia 50-60°, citis, ze kasna je stale rovno, len podvozok sa prisposobuje. Ked to urobim s Vectrou, citim, ako keby kasna bola z gumy a prisposobovala sa povrchu. Preto som napisal, ze sa chova, ako husenica. No a kedze prve Omegy 2,5 mali sakrasmentsky poddimenzovane napravy, chcel som vediet, ci je to zase nejaky lapsus, ktory sa odstrani, alebo je to bezna vec?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.05.01  13:01

Prve Omegy mas na mysli A alebo B od 94 do 96? Zle som to napisal s tou zivotnostou, to bola odpoved na tych 30tkm a vsetko co sa sere :-) Nesedel som v impreze (teda nejazdil lepsie povedane (teda jazdil 25km :)) takze neviem ako sa sprava impreza ale mozeme to checknut na aktualnom modeli vectry 2.6 hatch, zideme z obrubnika ked vectra pride zo sluzobky. Predna naprava a omega celkovo? 100tkm a nejaka invsticia sa vzdy najde. :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.05.01  06:26

Nebudeme tu predsa ohovarat nemenovany servis, ktory je na roznavskej. Netvrdim, ze MaH su geniovia ale zasadny rozdiel je v prijimacich technikoch. A dalsia vec v MaH ked Ti povedia, ze vtedy a vtedy to bude a zoberu si cislo, zober jed na to, ze zavolaju keby sa nieco zmenilo, slusne Ti vysvetlia co sa zmenilo. No zase ich nebude az moc chvalit. Co sa mne paci na MaH je moznost povedat toto a toto je zle urobene (ked mas ten dojem) a oni sa k tomu nepostavia tak, ze to nie je mozne ale nieco sa s tym snazia robit aby si bol spokojny. Ked chces chapaveho prijimacieho technika tak v MaH petrzalka, p. Palenik. Spokojnost maximalna. A co sa tyka vectry 1.6, nie je to prave stastny motor do vectry (dynamika and so on...) ale do mesta staci, osobne by som odporucal 1.8 (ale ked sa neda tak sa neda). K tej generalovej 2.0 po 45tkm, neviem sa vyjadrit k tej tuhosti inak ako subjektivne. Niekde som tu uz pisal, ze nam 2.0 vydrzala nejakych cez 200 a chalan ju vozi a ma teraz 300tkm. Ale u tych prvych Becok to bolo s napravami kus od kusu. No Impreza to nie je :))
  • 00 Reagovat !

foto

31.05.01  05:02

« Astra 1,4 16V vs. 1,6 16V

U Astry 1,6 16V jsem zjistil, že je celkem zbytečné řadit postupně všechny rychlostní stupně. Mimo město stačí z 3. rovnou na 5. Ve městě pak z 2. na 4. v rovině samozřejmě.
    - Co u motoru 1,4 jde to také?
  • « 00 Reagovat !

foto

31.05.01  00:00

Mali ste uz davno prejst k MaH. Netvrdim ze je tam vsetko v najlepsom poriadku, ale myslim ze su daleko daleko lepsi. Nechcem teraz obhajovat Vectru, ale ak budete mat auto ktore funguje s omnoho mensimi problemami a bude v nejakej rozumnej cenovej kategorii, tak to nezabudni dat sem na forum, potom sa aj ja rad zbavim Opla. Dnes je to podla mojich skusenosti z blata do kaluze pri prihliadani aj k cene vozu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.05.01  14:24

« pre SKDD

Hi, vcera som rodil v nemenovanom servise Opel na Roznavskej. Viezol som tam generalovu Vectru na garancku po 45kkm. Pocuj vsetky Ople su na tom s torznou tuhostou rovnako alebo len Vectra 2,0 sa pri prechode cez nerovnosti chova ako husenica? Spat k teme, boli sme tam o 9:00 a nahlasili probs s obcasnym vynechavanim motora /super pri +120 kmh/. Este si vypytali tel., keby nieco bolo a dohodli na 14:30. O 14:50 sme tam dosli, borec pri primaci nam vysvetlit, ze este nie je, o 15:15 nam povedal, ze este vymienaju snimac otacok klukovky a za cca. 15min. to bude. Presne o cca. 15min sme ho videli, ako presiel okol nas s vyrazom "mne padla, trhnite si" Na to prisiel iny technik a cas zmenil na cca.20-30min. Nuz bolo to cca. 40-50min. Zaujimalo by ma, ako je mozne, ze im trva cely den, kym spravia robotu na 2,5hod. aj s cakanim na vychladnutie a preco nemohli aspon zavolat, ked uz si to cislo vypytali. Momentalne sme rozhodnuty zmenit generalovi voz za taky, na ktorom na nebude vsetko sypat po 30kkm a servis nebude o tom, ako nas co najlepsie odrb***. Mas aj ty taketo skusenosti? A mimochodom, kamos asi bude mat Vectru 1,6 16V (zeby voltov :-) )mohol by si mu potom poradit, co a ako vylepsit? Vdaka.
  • 00 Reagovat !

foto

23.05.01  21:08

« Huštění kol u Astry

Předpokládám, že pneumatiky z výroby plní už nějakým tím dusíkatým plynem, ale přesto se chystám když začíná léto ten tlak přeměřit. V příručce uvádějí u 5D hodnoty př=2,2 - zad=1,9 a při plném zatížení př=2,4 - zad=2,8. (Vzadu je ten rozdíl dost velký) Předpokládám, že se tím myslí tlak před nastoupením osob a naložením nákladu.
    - Jak hustíte ostatní?
  • 00 Reagovat !

foto

19.05.01  14:05

« Omega 2.0 a 2.0 16V

je dneska uz blbost jit do stareho 8V motoru? nebo jako minimum vzit 16V s nizsi spotrebou a vetsim vykonem, zvlaste do kombi? co jinak od tohoto auta muzu ocekavat za problemy, pripadne jak jste s nim spokojeni, uvazuji o rocniku 98.
  • 00 Reagovat !

foto

16.05.01  01:56

« Elektrony

Moh by mi nekdo prosim rict, jestli muzu na Astru namontovat disky 9Jx16, ET15 s 215 gumama? Bude drit o blatnik nebo o tlumice? Asi jo.Dik za info. Cau.
    P.S. Skouknete na www.autotuning.cz v club cars astru Davida Lisky, je fakt cool. Mejte se vsichni astraci a oplaci. DIESEL :)))
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.05.01  23:42

« Re: Opel Astra 2.0 DTH 74kW a tuning na 90kW

Chces tunit 2.0DTI alebo DI? Ked DTI tak na 99kW (280Nm) a ked DI tak na 80kW (260Nm), nech sa paci na www.mantzel.de :-) Pre fanusikov tu maju napr. X20XEV na 190k (300Nm) alebo po este "mensej" uprave na 300k (Nm neuvadzaju :), 6 rychlost :)))
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.01  16:36

« Re: omega A 3000 24V ?

Spotreba 11l a zkontroluj si olejovou vanu. Tecou.
    Odchazi ulozeni prednich ramen (vydrzi cca. 100tis km) a hnijou vejfuky. Korozi posoudis sam.
    Jinak celkem O.K.
  • 00 Reagovat !

foto

09.05.01  14:53

« omega A 3000 24V ?

Nemáte někdo zkušenost s omegou 3.0 24 V.
    Zajímají mě jízdní výkony, rychlost spotřeba, poruchovost, atd. Jedna pěkná, málo jetá se vyskytla, tak ještě váhám.
  • 00 Reagovat !

foto

09.05.01  01:42

« Lišty na čelním skle - ?celkem zbytečné

Jezdil jsem i s jinejma autama, ktery je nemaj: Zkus na dalnici otevrit predni okno a pak pustit ostrikovace. Voda ti do auta nejde. U aut bez nich ti protivny kapky budou kapat ne tapec dovnitr.Do urc. rychlosti samozrejme - kdy vzduch jeste chodi dovnitr vozu. A auto je nejlepsi si umejt sam - vozi mi furt zadek, tak se o nej muzu aspon ve vetsine pripadu - cas, misto, pristup k vode... - postarat. Nemam pak zadny problemy s krytama zrcatek. Jo a zaizolovany ty zrcatka od krytu ma ktery auto napriklad? Ja to este nikde nevidel, vsude proste kryt a v nem pohyblivy sklo. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

09.05.01  01:29

« Re: Opel Astra 2.0 DTH 74kW a tuning na 90kW

Mám DTI a ne DTH, ale to by zas tak nevadilo na upravu - nejvyraznejsi rozdil je, ze DTH ma intercooler. U Srby jsem s tim Steinmetzem jel na ty Zafire. A JEDE TO FAKT PARADNE! Hlavne co se tyce zrychleni. Prevodovka je stejne i na moje DTI - 80k, 185Nm, takze jednicka je tam fakt par vterin s tim Steinmetzem. ALE!!! Steinmetz pridava do motoru tzv. Steinmetz monotronic box, coz zavani pridavnym vstrikovanim, coz je pekny tuningovy svinstvo. Je to ale neoverena informace, at si to kazdy prebere jak chce. Obchodnici od Srby tvrdi, ze ten Steinmetz nema vliv na zivotnost motoru. Ja bych spis sel do levnejsi upravy na stejny vysledek - cistokrevny chiptuning u Autokomplexu, kde tvrdi, ze i z myho DTI, kdyz si dodam intercooler od Opla, udelaji srovnatelny vykon. Cely chiptuning vyjde asi na 23.500,- Odkazuji na www.chiptuning.cz Ja mam zatim financni rekazku, taky prekazku, rodicu, kteri jsou primo proti - abych se nezabil. Ale co si budem povidat. Jestli ma ten motor rezervy to nevim, ale jak je vyladenej od opla neni zadnej zazrak. Autokomplex s chipem od Kerschera ten motor dostane alespon na srovnatelnou uroven s 115k TDI PD v serii. Pokud do toho nakonec pujdes, moc rad bych to nakonec videl na astre, prip. se nechal svizt. Zlom vaz s astrou!!!! cau DIESEL
  • « 00 Reagovat !

foto

07.05.01  14:42

« Re: Dojmy z mytí

Mytí špatně přístupné jsou vnitřní plochy vnějších zpětných zrcátek směrem k autu - výrobce také nechal tuto část z černého plastu, možná kvůli tomu. Překvapilo mne také, že vlastní sklo zrcátka není v krytu na okrajích vůbec utěsněné. U Vectry se mi kryty zrcátek líbí ještě míň a působí spíš jako rohy.
    Mytí v myčce - zkusi jste již někdo bez odšroubovávání antény? Zdá se mi sice poněkud ohebná, ale zas nechci přeci jen riskovat její ulomení či vyboulení střechy. To vystupování - odšroubování - nastoupení - zajetí to myčky - vyjetí - vystoupení - našroubování antény - nastoupení - odjetí - se mi nelíbí.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.04.01  16:41

« Re: Volba benzinoveho motoru

Uz ju nemam skoro 5 mesiacov ale pokial si dobre pamatam tak na 5st pri 130 bolo 4000.
  • 00 Reagovat !

foto

30.04.01  16:00

« Stresny nosic na bicykel

Chcel by som kupit stresny nasoc na bicykel na Astru 5D. Kupil som zakladny nosic a vsimol som si, ze maju aj original Opel nosic na bicykel. Je ale dost drahy, tusim okolo 4000Sk. Potom som videl iny nosic (v BauMaxe) za 399Sk. Cenovy rozdiel je znacny, ale aj funkcny rozdiel je znacny. Ten originalny nosic je masivny a zda sa byt velmi pevny. Ten lacny je naopak len taka lista s jednym drziakom. Bojim sa, ze ten lacny neudrzi poriadne bicykel a v zakrute, pri prudkom brzdeni alebo nebodaj naraze ho vymrsti vpred.
    Mate s tym niekto skusenosti?
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…